Barça

S’escapa un altre títol

Pedri aconsegueix dur el partit a la pròrroga però un Barça molt feble i que perd Ansu Fati per lesió diu adeu a la copa amb mereixement a San Mamés

Ferran Torres s’estrena com a golejador amb un golàs

Eliminats de la Champions, sense possibilitats en la lliga, derrotats en la supercopa i ara adeu a la copa. S’escapa un altre títol. Galleda d’aigua freda per a un Barça que volia seguir amb la bona progressió del duel contra el Madrid però que ahir va quedar eliminat amb tot mereixement per l’Athletic Club, que va ser millor durant tot el partit i en la pròrroga, on Pedri va dur el partit amb un gol en el temps afegit. Més enllà de l’eliminació, el més preocupant és el retrocés fet per l’equip i la nova lesió d’Ansu Fati, que va deixar la gespa entre llàgrimes.

La sortida del Barça en el partit va ser incomprensible. Una repetició del que ja havia passat en el clàssic de la supercopa contra el Madrid i la demostració que aquest equip encara no és del tot fiable. En alguns partits s’intueix una progressió cap endavant però en d’altres es torna a veure la versió més feble, la d’un equip que concedeix massa al darrere i que li costa generar joc per fer mal al davant.

I contra un rival com l’Athletic, que té en la pressió i la intensitat una de les seves grans armes, el patiment estava assegurat. El millor en el primer temps va ser el resultat. Un autèntic miracle que els de Xavi poguessin conservar l’empat veient la destrossa que va fer Nico Williams per la banda que, en teoria, defensava Jordi Alba. Ja en el minut 2, el menor dels Williams va superar molt fàcilment per velocitat el lateral de l’Hospitalet, va fer la centrada, que ningú va poder refusar, i just a l’altra banda va recollir-la Muniain per dibuixar una paràbola per superar un Ter Stegen no excessivament ben col·locat. Alves també s’ho mirava des de lluny.

Imprecisions, pèrdues de pilota en zones de risc, descontrol, el Barça estava desbordat en els primers minuts. Busquets, lent; Gavi, a qui semblava que el partit li anava gran, i Pedri no podien fer-se seu el control i la pilota no els durava gens, als blaugrana. Però quan hi ha qualitat passa el que passa. En una de les poques jugades treballades de l’equip per la banda esquerra, Ferran Torres va estrenar-se amb un autèntic golàs. Un seguit de passades entre Gavi, el mateix Ferran i Alba per l’esquerra va acabar amb la pilota als peus de Busi, que va assistir Ferran dins de l’àrea i aquest va treure’s una rosca brutal que es va colar per l’escaire. Sublim.

No tornaria a crear gaire més perill el Barça, en què Jutglà va estar desaparegut i Abde, sense desequilibri; sí, en canvi, l’Athletic, amb Nico seguint fent mal i obligant Ter Stegen a intervenir. I l’alemany va tornar a ser sant Ter Stegen en una rematada de cap de Raúl García a la sortida d’un córner, provocat per una pèrdua absurda d’Alves en la sortida des del darrere.

Difícilment el Barça podia aguantar un segon temps igual i Xavi va moure l’equip. Nico, ja lluint el 14, va entrar en el lloc d’Abde però va ser l’Athletic qui va començar amenaçant gràcies a la connexió entre els dos germans Williams. Necessitaven els blaugrana canviar ràpid el guió del partit i van entrar Ansu Fati i Frenkie de Jong per Jutglà i Gavi. Però ni així. El segon temps va ser molt fluix, amb l’Athletic sense fer tan mal però sent millor i generant més perill. Quan faltaven 5 minuts per al final, Iñigo Martínez va fer el segon rematant una falta lateral mal defensada, i, quan tothom donava els blaugrana per eliminats, Pedri, qui si no, va enviar el partit a la pròrroga rematant amb fe una pilota que Alves havia salvat de xilena de forma miraculosa.

La pròrroga no podia començar pel Barça. Amb la imatge d’Ansu Fati demanant el canvi amb llàgrimes als ulls per culpa d’una nova lesió. És desolador el que li passa a la jove promesa blaugrana. No era la nit del Barça i en l’últim minut de la primera part de la pròrroga unes mans de Jordi Alba van acabar en penal –el va xiular el VAR– i Muniain no va fallar des dels 11 metres. Sense forces –Pedri va demanar el canvi exhaust i amb dolors–, el Barça va ser incapaç de trobar energies per intentar el miracle.

SUPERATS

El Barça mai va poder dominar el partit, incapaç de vèncer la pressió de l’Athletic

DESGRÀCIA

Ansu Fati va marxar lesionat a l’inici de la pròrroga amb llàgrimes als ulls
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)