Barça

Urgències a Vitòria

Després de perdre els dos primers títols de l’era Xavi en els últims deu dies, el Barça necessita llepar-se les ferides amb un triomf a Mendizorrotza contra un Alavés que és penúltim però que fa dos mesos i mig ja va robar dos punts del Camp Nou

El Barça i l’Alavés es van enfrontar fa només dos mesos i mig. Cap dels dos entrenadors que aquell dia van asseure’s a la banqueta estaran en el partit d’avui a Mendizorrotza (21 h, Movistar LaLiga). La dada explica bé la situació de tots dos equips aquesta temporada. Ni el Barça ni l’Alavés viuen temps feliços. Els bascos són penúltims després que el Cadis, que va guanyar ahir al camp del Llevant, els hagi superat en la classificació i acumulen ja vuit partits sense guanyar comptant la lliga i la copa. El Barça també té urgències. Va guanyar els dos primers partits de l’any contra el Mallorca i el Linares, i des de llavors acumula tres partits sense sumar la victòria. L’empat a Los Cármenes va ser el preàmbul del que vindria. Setmana horribilis per a Xavi, amb dos títols perduts: la supercopa i la copa.

Del cara a cara viscut el 30 d’octubre entre Sergi Barjuan i Javi Calleja passem ara a un Mendilibar-Xavi. Serà el quart partit de José Luis Mendilibar a la banqueta. Fins ara ha tret dos empats en els dos derbis bascos i una clara derrota al Villamarín per 4-0 en l’última jornada.

El Barça haurà de vigilar perquè aquest Alavés ja va ser capaç de puntuar al Camp Nou en la seva última visita. Un gol de Luis Rioja, un sospitós habitual sempre que juga contra el Barça, va fer perdre dos punts als blaugrana aquell dia. Rioja acostuma a fer mal al Barça. També caldrà vigilar de prop Joselu, autor de deu gols ja aquesta temporada. Seus han estat el 63% dels gols de l’equip.

Mendilibar recupera el central Lejeune, però perd respecte a l’últim partit el lateral Rubén Duarte. També té baixes Xavi, algunes d’obligades i altres de voluntàries. És el cas d’Ousmane Dembélé, que tornarà a quedar fora de la llista per segon partit consecutiu, en espera que es resolgui el seu futur. No va viatjar a Bilbao i no viatjarà a Vitòria.

També és baixa per a aquest partit Gavi, després de l’expulsió al camp del Granada. La seva sanció s’afegeix a les absències per lesió d’homes com Ansu Fati i Memphis. El neerlandès tampoc es va entrenar ahir amb el grup. El tema d’Ansu és més delicat. Plou sobre mullat en el seu cas. Xavi va explicar ahir en roda de premsa que el jugador està molt afectat després de l’última lesió a Bilbao i que dilluns hi haurà una reunió entre el jugador, els metges i el cos tècnic per marcar el full de ruta a seguir i intentar posar fi d’una vegada al seu calvari amb les lesions.

Sense Ansu Fati, tota la responsabilitat ofensiva recaurà en Ferran Torres, que debutarà en la lliga després dels dos partits jugats en la supercopa i la copa, i Luuk de Jong, que va ser baixa a San Mamés per sanció i que tornarà a la titularitat.

TITULARS EN ATAC

Ferran Torres debutarà en la lliga i torna Luuk després de la sanció en la copa

Mendilibar: “El Barça no pot plorar per l’equip que té”

José Luis Mendilibar afronta avui el seu quart partit a la banqueta de l’Alavés. Quan li van preguntar ahir per la situació del Barça va dir: “Xavi no pot plorar per l’equip que té perquè té una gran plantilla. Entre els titulars i els suplents pot fer dos equips. Els joves estan sortint bé i els veterans els estan ajudant.” Mendilibar només ha guanyat una vegada en els 24 precedents anteriors contra el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)