Barça

Ansu tria el camí curt i el menys traumàtic per a ell

Oficial. El jugador, després de la reunió de dilluns i de meditar-ho molt, descarta passar per la sala d’operacions i s’aferra al tractament conservador, decisió que el club no comparteix però accepta

Decisió presa. Ara sí. Ansu Fati no s’operarà. Oficial. El Barça va emetre ahir al matí un comunicat en què va informar del full de ruta escollit per Ansu i la seva família. Tria la via del tractament conservador i descarta passar de nou per la sala d’operacions. És la seva decisió, i el club, malgrat que li havia aconsellat un altre escenari, ho respectarà com és habitual en aquests casos, en què el futbolista sempre té l’última paraula, ja que és el seu cos.

Tal com ja vam explicar en l’edició en paper del diari d’ahir, a Ansu li generava autèntic pànic la simple idea de tornar a trepitjar la sala d’operacions. Li ha deixat seqüeles mentals tot el dur procés que li va tocar viure en la seva anterior lesió de menisc, en què es va haver de sotmetre a nombroses operacions que el van deixar sense l’Eurocopa i sense els Jocs. Les complicacions que va tenir en aquella lesió de menisc el van dur a la sala d’operacions en diverses ocasions i el que en un principi havia de ser un període de baixa d’uns quatre mesos es va acabar convertint en gairebé un any. Van ser mesos molt difícils de gestionar anímicament, de molta frustració i patiment, i més per a un noi d’aquesta edat. Ara, als 19 anys, no volia ni sentir a parlar de tornar a viure un calvari similar.

Ansu, el seu pare, el seu agent –Jorge Mendes–, els metges i el club es van reunir dilluns per abordar el tema. En la trobada, l’equip mèdic va explicar a Ansu que el millor escenari per a ell era operar-se. A curt termini, això implicaria estar uns quatre mesos de baixa, però garantiria menys risc de possibles recaigudes en el futur. El cos tècnic li va transmetre que era millor fer net i pensar ja en la temporada 2022/23. Però aquest escenari, com vam explicar, no agradava al jugador. Ell i el seu entorn preferien el camí curt: el tractament conservador. Ansu va demanar una mica més de temps al club abans de donar una resposta definitiva, que va arribar ahir al matí. El jugador estarà ara uns dos mesos de baixa. Tria la via menys traumàtica per a ell.

El 10 del Barça tenia marcat en vermell l’eliminatòria de l’Europa League contra el Nàpols, però aquesta maleïda lesió al tendó proximal del bíceps femoral de la cama esquerra que es va fer contra l’Athletic li dinamita tots els plans. Ansu també mira a més llarg termini. Després d’haver-se perdut l’Eurocopa i la cita olímpica de Tòquio, ara li genera por la possibilitat de perdre’s també el mundial de Qatar 2022. Caldrà veure com és la seva recuperació i, sobretot, en quin estat torna. Encara hi ha marge fins al mes de novembre, que és quan comença la cita mundialista, i per això, més que fixar-se una data de retorn, el que vol Ansu és tornar més fort, tot i que també és conscient que el tractament conservador ofereix més riscos en aquest cas.

DECISIÓ PRESA

El club va emetre ahir al matí un comunicat en què explicava la decisió d’Ansu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)