Barça

Morata, en mans de Dembélé

El davanter espanyol ja ho té tot acordat amb el Barça però aquests jan li han confirmat que fitxar-lo depèn exclusivament del que passi amb el francès

L’agent d’Ousmane va arribar ahir a Barcelona per intentar negociar

Per poder fitxar a Álvaro Morata en el mercat d’hivern, el FC Barcelona necessitava posar d’acord a l’Atlético de Madrid i la Juventus i, sobretot, aconseguir prou fairplay salarial per poder-lo inscriure en La Liga. Cap dels dos condicionants era fàcil però el club blaugrana pràcticament ja té enllestit un dels dos i que és tenir el vist i plau del club propietari dels drets, l’Atlético, i on Morata juga actualment cedit, la Juventus. De fet, membres del Barça ja s’han posat en contacte amb el pare del davanter espanyol per comunicar-li que perquè l’operació arribi a bon port i el seu fill pugui jugar al Camp Nou ja depèn que Dembélé marxi o renovi i així poder augmentar el límit salarial de l’equip. És a dir, el futur de Morata està en mans de Dembélé. Amb l’internacional espanyol, el Barça ho té tot acordat des de fa temps i en principi firmaria un contracte per una temporada i mitja, encara que la seva arribada seria en forma de cessió molt possiblement.

La carambola a tres bandes ara està en mans d’Ousmane perquè sense ell cap dels acords té valor. Un factor que condicionava a la Juventus era trobar un substitut de garanties per Morata i sembla ser que ja el té i això ha provocat que li obri de bat a bat les porters al jugador. Els torinesos volen el davanter serbi de la Fiorentina, Dusan Vlahovic, i les negociacions per fitxar-lo sembla ser que avancen a bon ritme. La Juventus està negociant per rebaixar una mica els 70 milions d’euros que demana la Fiorentina per un futbolista amb molts pretendents i que s’ha convertit en una de les sensacions del campionat italià. Per si de cas, també tenen alternatives com la del jugador del PSG, Mauro Icardi, encara que no són la seva prioritat.

Morata està molt il·lusionat amb la possibilitat de convertir-se en jugador del Barça. Ja fa setmanes que Xavi va parlar amb ell i li va explicar el seu projecte i què volia exactament amb la seva incorporació, que no es tractaria d’una solució temporal per aquesta temporada només.

El gran escull de tot plegat, però, és Dembélé. El Barça volia renovar-lo a la baixa per aconseguir més marge salarial o bé traspassar-lo en aquest mercat d’hivern però de moment no ha aconseguit ni una cosa ni l’altre. Xavi l’ha deixat fora de la convocatòria en els últims dos partits –Athletic i Alavés– i tant ell com el director de futbol, Mateu Alemany li han dit que ha de marxar si o si abans del 31 de gener. Però el francès està aguantant el pols i no pensa cedir al que ell considera un “xantatge”. El seu representant, Moussa Sissoko, va arribar ahir a Barcelona procedent de Londres per intentar seguir negociant la renovació però a dia d’avui les postures estan molt allunyades.

El Barça no es vol moure de la última oferta que li va fer i que ja va ser refusada. Sissoko vol aconseguir en aquesta última reunió arribar a un acord encara que sembla molt difícil i les relacions han quedat molt deteriorades durant els sis mesos que han durant les negociacions per una renovació que no s’ha produït.

Morata, l’objectiu prioritari per reforçar la davantera, es manté a l’espera conscient que les possibilitats que pugui ser blaugrana passen perquè Dembélé acabi marxant o renovant i a dia d’avui això no és gens fàcil. El club blaugrana té algun pla B, com Lucas Boyé, que també interessa a l’Atlético, però prefereix esperar i confiar en que podran acabar convencent el davanter francès. Si això no passa, Morata seguirà a la Juventus i el Barça s’haurà de plantejar què fa amb Dembélé. Perquè si li ha d’acabar pagant tot el contracte fins a final de temporada potser si que Xavi decideix canviar la seva postura i tornar a comptar amb ell. Perquè malgrat que el seu rendiment mai ha estat excel·lent és un dels futbolistes amb més desequilibri de la plantilla. I juga per la banda.

PRIMER PUNT

La Juventus està a punt de tancar el fitxatge de Vlahovic i obre la porta a Morata

DEMBÉLÉ

El seu agent va arribar ahir a Barcelona perquè vol fer una última reunió

FERMS

El Barça, a dia d’avui, no pensa en millorar la última oferta que li va proposar

Araujo diu “no” a la primera oferta

Al marge d’intentar reforçar l’equip en aquest mercat d’hivern, el FC Barcelona està negociant la renovació de Ronald Araujo, una peça fonamental en el present i el futur de l’equip. La setmana passada es van reunir amb el seu agent i segons informa el diari “Marca” el jugador ha refusat la primera oferta que li ha presentat el club. Actualment, el central uruguaià és un dels jugadors de la plantilla amb la fitxa més baixa -algunes informacions situen el seu salari en per sota del milió d’euros-. El Barça li ofereix un contracte per les cinc properes temporades. Malgrat aquesta primera negativa, en el Barça, tal i com va informar aquest diari, són optimistes amb la continuïtat d’Araujo i no creuen que les distàncies siguin, ni molt menys insalvables. El jugador ja s’ha guanyat el cor de l’afició amb el seu compromís i també el cos tècnic valora en ell la seva entrega i la seva capacitat defensiva. Només li falta millorar amb la pilota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)