Barça

Contacte Xavi-Dembélé i Adama entra en l’equació

Mercat. Xavi, amb un rol del tot intervencionista, es va reunir dimarts a la tarda amb Jordi Cruyff i Moussa Sissoko per mirar de desbloquejar la situació. Paral·lelament, Jorge Mendes ha obert la porta al retorn d’Adama Traoré

A cinc dies que es tanqui el mercat d’hivern, el telèfon vermell treu fum a can Barça. Moltes converses, moltes negociacions paral·leles i molts fronts oberts, amb el cas Dembélé com a eix vertebrador en moltes d’aquestes operacions. El francès continua tenint la clau mestra per desencallar-ho tot i Xavi Hernández no estarà assegut a la cadira esperant una resolució. Xavi ha decidit no ser un mer espectador en aquesta partida d’escacs entre el club i l’agent del futbolista, i ha decidit intervenir i moure ell fitxa perquè l’escenari de no poder fitxar cap futbolista i haver de tenir l’internacional francès a la grada no el preveu i l’horroritza. Ho vol evitar. Per això dimarts a la tarda es va reunir amb Moussa Sissoko per parlar d’Ousmane. En aquesta trobada també hi va ser present Jordi Cruyff, però no Mateu Alemany, l’home que durant els últims cinc mesos ha estat en contacte directe amb Sissoko. La covid ha deixat Alemany fora de joc en aquesta última cimera. Xavi va liderar la reunió i va tornar a transmetre a Sissoko que Dembélé és un jugador important per al Barça, però que arribats en aquest punt cal trobar una fórmula satisfactòria per ambdues parts. Xavi vol Dembélé, però el Barça es mostra inflexible i no pensa apujar ni un euro l’última oferta econòmica que ha fet arribar al jugador. Moussa Sissoko també va dir que Dembélé vol continuar però no hi ha entesa. Cap de les dues parts ha variat el seu guió, però la intervenció directa de Xavi en les negociacions ha ajudat a rebaixar la tensió. Sissoko es va mostrar més receptiu que en anteriors ocasions i per part del club hi ha certa confiança que la situació acabi desbloquejant-se abans de dilluns, ja sigui a favor de la renovació o d’una sortida imminent. L’aparició del Chelsea com a possible destinació obre més la porta en aquesta segona via.

Xavi vol Dembélé i també vol Álvaro Morata. I l’única cosa que no vol és no poder fitxar l’actual davanter de la Juventus i haver de gestionar la tempesta Dembélé fins al mes de juny. Amb Morata l’acord existeix i ell espera moviments des de Madrid, on està aquests dies que no hi ha partits de la Serie A. Però dins de tot aquest galimaties en les últimes hores ha aparegut el nom d’Adama Traoré. L’extrem del Wolverhampton entra en l’equació. El seu agent, Jorge Mendes, amb qui el Barça es va reunir dilluns per parlar de la lesió d’Ansu Fati, ha ofert Adama al Barça. Al jugador nascut a l’Hospitalet el sedueix la possibilitat de tornar al Camp Nou i Xavi tampoc veuria malament la seva arribada. No seria una alternativa a Morata sobre la gespa però sí que seria un pla B interessant.

Adama va marxar del Barça el 2015 per fitxar per l’Aston Villa. Després va jugar al Middlesbrough i el 2018 va fitxar pel Wolverhampton. No és la primera vegada que el nom d’Adama es relaciona amb el del Barça, però aquesta vegada sembla que la operació tindria més arguments de poder acabar realitzant-se. Adama, de 26 anys, acaba contracte el 2023 i aquesta temporada ha jugat 23 partits amb els Wolves i ha fet un gol.

La lesió d’Ansu fa que el Barça s’hagi de moure i Adama no seria el mateix cromo que Morata, però Xavi entén que sí que seria una alternativa perquè podria fer jugar Ferran Torres com a davanter centre i Adama a la banda. La partida encara pot donar moltes voltes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)