Barça

El millor, que s’acaba

El Barça empata contra el Getafe en un partit soporífer i s’assegura la segona plaça, que li dona accés a disputar la supercopa el curs vinent

El conjunt blaugrana torna a protagonitzar una actuació descoratjadora

Getafe 0 Barça 0

GETAFE:David Soria; Damián Suárez, Djené, Okay, Cuenca, Olivera; Aleñá (Gonzalo Villar, 67’), Arambarri, Maksimovic (Florentino, 81’); Ünal (Óscar Rodríguez, 81’) i Mayoral (Sandro, 67’). BARÇA:Ter Stegen; Alves, Mingueza, Lenglet, Balde (Mika Mármol, 90+1’); Busquets, Gavi, Riqui Puig; Ferran Torres, Aubameyang (Ansu Fati, 61’) i Memphis (Luuk de Jong, 71’).GOLS:cap.ÀRBITRE:Gil Manzano (comitè extremeny).T.G.:a Olivera, del Getafe, i a Lenglet i Busquets, del Barça.T.V.: cap. PÚBLIC:13.072 espectadors al Coliseum Alfonso Pérez..

La temporada del Barça ha acabat. Queda un partit, el que el cap de setmana vinent disputa al Camp Nou contra el Vila-real, però el conjunt blaugrana ja no té cap objectiu pel qual competir després de lligar ahir al Coliseum Alfonso Pérez, amb un empat (0-0), la segona posició que li dona accés a disputar la propera supercopa. El tancament, doncs, va estar a l’altura del que ha estat el curs, lamentable. I és que, del duel al feu del Getafe, no se’n pot rescatar absolutament res. L’actuació de l’equip que orienta Xavi Hernández va anar en consonància amb el moment de desconcert que viu i el resultat va ser un matx absolutament soporífer en què no es van trepitjar pràcticament les àrees. Un sol xut a porteria van fer els blaugrana en els 90 minuts. Tampoc el context va ajudar, ja que el punt, com va acabar succeint, servia als dos equips per certificar els seus objectius –el del Barça, ser segon; el del Getafe, assegurar la permanència– i, al final, cap dels dos va arriscar gens.

Ja mira cap al futur, el grup culer, que entreveu canvis importants i que, en procés de construcció, ha perdut en aquest últim tram de campanya un temps valuós per continuar-se fent. Ja no s’ha acostat a la sensacional versió oferta a principis d’any, amb la golejada al Real Madrid al Santiago Bernabéu fa gairebé dos mesos com a punt culminant, i ha completat un final molt descoratjador. A Getafe, l’equip blaugrana s’hi va presentar farcit de baixes al darrere i Xavi ho va resoldre donant galons a Lenglet a l’eix de la defensa, que va compartir amb Mingueza, i amb l’entrada de Balde al lateral esquerre. Els dos del planter van ser dels més destacats de l’enfrontament: el central va solucionar un parell d’accions al límit amb dues bones correccions i va estar molt sobri en el servei de pilota, mentre que el lateral es va mostrar atrevit en diverses de les accions en què va participar a camp contrari i, tot i que tampoc va fer res de l’altre món, ja va servir per ensenyar alguna cosa diferent. També Riqui Puig va estar prou bé, en el seu retorn a la titularitat en la lliga quatre mesos i mig després. El mig centre, sobretot en la primera part, va estar actiu quan l’equip va tenir la pilota, associant-se i estant segur en la passada, però malgrat tot, no va aconseguir tenir el pes suficient per influir i que es generés joc. En l’aspecte col·lectiu, el Barça va estar fred, incapaç de fer circular ràpid la pilota, de tenir joc entre línies i sense arguments. L’ocasió més clara dels blaugrana en el primer temps, de fet, va ser una rematada en pròpia porteria que a punt va estar de convertir-se en gol dels locals, que, d’altra banda, només van inquietar amb algun xut inofensiu des de fora de l’àrea. I si col·lectivament l’equip culer no va rutllar, individualment també s’hi va trobar a faltar un pas endavant de certs futbolistes. Un dels protagonistes en aquest sentit va ser Ferran Torres, que va tornar a passar de puntetes per un partit i que és lluny del nivell que havia exhibit quan va aterrar.

Semblava difícil empitjorar l’espessor dels primers 45 minuts, però els següents ho van fer. El marcador els afavoria tots dos, ningú es volia equivocar i, amb el Getafe ben endreçat al seu camp i el Barça tocant la pilota sense cap mena d’intenció, van deixar un escenari en què no va passar res de res. Hi va haver temps perquè debutés amb el primer equip Mika Marmol, el defensa de 20 anys del filial, que va disputar els últims minuts, abans que l’estadi, jugadors i afició azulona, esclatés amb el xiulet final per celebrar la salvació.

EL MATX

L’empat afavoria el Barça i el Getafe; cap equip va arriscar gens i no va passar res

SENSE ARGUMENTS

L’equip culer va ser incapaç de circular ràpid i de tenir joc entre línies

EL GETAFE

El grup entrenat per Quique Sánchez Flores va assolir la salvació amb el punt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)