Barça

Cruyff arrenca somriures

Homenatge. Protagonistes de la final de Wembley recorden la primera copa d’Europa, de la qual divendres farà 30 anys, i la figura del tècnic que va canviar la història blaugrana

A quatre dies del 30è aniversari de la copa d’Europa de Wembley, Cruyff va rebre el quart acte d’homenatge dels Amics de Johan, que van començar a organitzar-ne quan va morir i que van haver d’interrompre dos anys per la pandèmia. En l’acte a l’auditori Mediapro, amb presència de la família de Cruyff, van coincidir Ronald Koeman i Xavi Hernández, que van estar parlant una estona abans de començar. Més breu va ser el contacte entre Laporta i Koeman.

Conduït per Jordi Basté, l’acte va servir per recordar la final de Wembley i el gol de Koeman en el minut 111. La falta. Stòitxkov, Bakero i Koeman. Junts a l’escenari, amb Alexanko, a qui el búlgar va fer alçar la copa per rebre l’ovació de l’auditori. “Va ser una decisió seva. No ho teníem preparat”, asseguraven Stòitxkov i Bakero sobre l’execució.

També van intervenir a l’auditori Amor, Ferrer, Angoy, Julio Salinas, Nadal i Juan Carlos. Des de Manchester, Guardiola i Begiristain. Des de Bilbao, Zubizarreta, que no va veure com entrava el xut. I des de Dinamarca, Laudrup. “Hi ha hagut millors equips que el nostre al Barça, el de Luis Enrique o el d’en Pep. Però vam ser els primers”, resumia el danès. “Cruyff, en 15 segons, en tenia prou per explicar-te el que d’altres havien de fer en 10 minuts.”

Els protagonistes van reviure els moments més especials, van arrencar rialles recordant anècdotes i deixant-se anar amb comentaris desacomplexats i van lloar la figura de Cruyff. “Va venir i ens va canviar la mentalitat. Ens va liderar, ens va arrossegar i ens va dur on el Barça és ara. Ningú pot negar que el Barça és un abans de Cruyff i un altre després”, argumentava Guardiola. “Era exigent i també humà. I va transmetre la confiança de guanyar”, hi va afegir Koeman.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)