Barça

“Vies dràstiques i conflictives”, presents com a alternatives

Amb la plantilla. Si no en fes prou amb palanques que no li acaben de fer el pes, el Barça es plantejaria mesures arriscades per alliberar sous molt alts i tenir marge per refer l’equip

“Tenim una massa salarial molt elevada que encara no ens permet tenir fair- play. I aquí haurem de prendre alguna decisió. Potser haurem de tirar pel dret i haurem de reduir la massa salarial d’una manera que no és la que ens agradaria, encara que sigui prenent alguns riscos. Potser hem d’acudir a una via més dràstica i més conflictiva per tal de tenir fair- play financer”. Joan Laporta es va mostrar així de contundent en l’entrevista que aquest diari va publicar en l’edició d’ahir. La reunió amb la lliga per parlar sobre l’acord de CVC ha deixat molt males sensacions en l’ens del Barça, que topa amb uns criteris molt restrictius de la patronal a l’hora de poder generar un fair-play financer que li permeti incorporar jugadors. “Segons la lliga, ni ingressant 600 milions d’euros podríem tenir marge salarial”, va explicar el màxim mandatari del club.

Aquesta és una situació que dificulta, i molt, la planificació de la plantilla de cara a la temporada vinent. Laporta va reconèixer que tenen algunes operacions ja emparaulades i tancades, però que no es poden acabar de portar a terme per culpa del problema del fair-play. Ni tan sols activant algunes de les famoses palanques que té al cap el Barça i que passa per vendre un percentatge dels drets televisius o bé algunes participacions de les empreses que desenvolupen les línies de negoci del club.

Tots aquests maldecaps estan portant el club a valorar algunes decisions més dràstiques: “No podem estar amb aquest neguit. S’hauran de prendre decisions. I si hem d’anar als tribunals, hi anirem, perquè arriba un moment en què estem bloquejats. Tant la normativa com l’herència que tenim ens tenen bloquejats. I hem de prendre alguna decisió. Tant de bo no sigui dràstica”, va reconèixer Joan Laporta.

Les fórmules

A part d’intentar negociar rebaixes, el club també podria mirar d’oferir la carta de llibertat, com ja va provar amb Miralem Pjanic i Samuel Umtiti. Però hi ha una altra via, la més radical, per alliberar-se de jugadors amb salaris massa alts. És, directament, la rescissió unilateral del contacte, amb el risc que l’afectat podria dur als tribunals el club en no haver-se produït cap acord per posar fi a la relació contractual. És una alternativa d’extrems, que el club només es plantejaria com a últim recurs si no troba manera de guanyar fair- play financer.

L’exemple de Matheus

Fa prop d’un any, el Barça ja es va trobar amb un d’aquests casos. Matheus Fernandes, un futbolista que ni tan sols va ser presentat, va veure com el club li rescindia el contracte de forma unilateral i li ho comunicava a través d’un correu electrònic. El brasiler va considerar que es tractava d’un acomiadament improcedent i va plantejar-se portar el club als tribunals. Una mesura dràstica que no es va arribar a aplicar amb Pjanic i Umtiti, futbolistes a qui es va oferir la carta de llibertat, que va ser descartada per tots dos.

JOAN LAPORTA

“S’han de prendre decisions. I si hem d’anar als tribunals, hi anirem”

PRECEDENT

El club ja va rescindir el contracte de Matheus Fernandes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)