Barça

Els primers ja són oficials

Fitxats. El Barça confirma l’arribada de Franck Kessié i Andreas Christensen, que arriben lliures fins al 2026 amb una clàusula de 500 milions d’euros

Ha tocat esperar molt més del compte, i és que el Barça fa mesos que tenia els dos primeres reforços per a la temporada 2022/23 tancats però fins ahir no va fer oficial l’anunci dels fitxatges. Ara sí, però, Franck Kessié i Andreas Christensen són jugadors del Barça i en els pròxims dies es posaran a les ordres de Xavi per començar la pretemporada –el club no ha especificat les dates de la seva incorporació als entrenaments, però com la resta d’incorporacions és possible que s’uneixin al grup dilluns que ve–. Tal com va assenyalar aquest cap de setmana el president Joan Laporta, la presentació oficial de Kessié serà dimecres i la de Christensen dijous, totes dues a la ciutat esportiva Joan Gamper.

El migcampista de la Costa d’Ivori Franck Kessié i el central danès Andreas Christensen arriben al Barça amb unes condicions molt similars, i és que arriben lliures després d’acabar els contractes que tenien amb el Milan, en el cas de Kessié, i amb el Chelsea, en el cas de Christensen. A més, tots dos signaran amb el Barça fins al juny del 2026 i tindran una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros. Els seus dos contractes, a més, s’adeqüen a l’escala salarial que el Barça està intentant implementar a la plantilla per ajustar a marxes forçades la massa salarial del club, completament disparada.

El migcampista diferent

Kessié, de 25 anys, aportarà a la plantilla de Xavi Hernández un perfil diferent al centre del camp. L’ivorià destaca per la seva potència física, que li permet jugar a bon rendiment en pràcticament totes les posicions de la zona central, tot i que on més pot lluir les seves virtuts és com a interior, ja que destaca per la seva capacitat defensiva a l’hora de recuperar pilotes i també per la seva arribada a l’àrea rival. El migcampista, internacional per la Costa d’Ivori, arriba al Barça després d’haver jugat les cinc últimes temporades al Milan, on s’havia convertit en una de les estrelles d’un equip que la temporada passada va tornar a guanyar la lliga italiana, onze anys després del seu últim títol. En la lliga, amb el Milan, Kessié ha disputat un total de 174 partits i ha marcat 35 gols. La gran majoria de les dianes les ha fet des del punt de penal, i és que s’havia convertit en el gran especialista del conjunt italià en aquest apartat.

Abans d’aquesta prolífica etapa al Milan, Kessié havia jugat a l’Atalanta, club a través del qual va arribar al futbol europeu procedent de l’Stella Club ivorià. A més, havia jugat una temporada cedit al Cesena de la Serie B quan tenia 19 anys, abans de consolidar-se al primer equip de l’Atalanta.

Campió de la Champions

Christensen, de 26 anys, arriba al Barça després de tancar una etapa de més deu anys al Chelsea, per fer créixer la competitivitat a l’eix de la defensa, una posició en què en els pròxims dies el club ha d’enllestir les baixes d’Umtiti i Lenglet. El central danès destaca per la seva presència física (1,88 m) i la seva capacitat en el joc aeri, però sobretot per la seva bona sortida de pilota, especialment pels seus desplaçaments en llarg. De fet, la seva incorporació obre un nou escenari per a Xavi, que tindrà una peça més de garanties per si decideix apostar pel 3-4-3 que tant havia fet servir abans d’arribar al Barça.

En el currículum de Christensen, en què figuren dues temporades cedit al Borussia Mönchengladbach que li van servir per agafar rodatge abans de tornar al Chelsea, destaca el títol de la Champions que va aconseguir la temporada 2020/21, en què va tenir un paper destacat en gairebé tots els partits decisius per al títol.

Laporta: “Vull guanyar el sextet”

El president del Barça es va reunir ahir a la nit amb Jorge Mendes, representant de Bernardo Silva. Abans, Laporta va participar en el cicle de converses Moments estel·lars, organitzat pel The New Barcelona Post a Casa Seat Barcelona, i va parlar del Barça que s’imagina en un futur proper. “Vull tornar a guanyar el sextet. Tornarem a viure allò i vull tornar a situar el Barça com a referència mundial al món del futbol”, va comentar Joan Laporta, que també va parlar del mercat de fitxatges, sense entrar en detalls. “Estem treballant en la venda del segon tram del 15 per cent dels drets televisius. Això ens permetrà fitxar jugador i donar una sortida als que no compten per a l’entrenador. Donar noms seria un risc”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)