Barça

Sense la pilota d’or

Alèxia Putellas es trenca el lligament encreuat del genoll esquerre i estarà un mínim de sis mesos fora

La de Mollet es perd l’Eurocopa i l’inici de curs

Cop dur per al Barça, per a a la selecció espanyola, per al futbol i per a ella, per a Alèxia Putellas. La capitana del conjunt blaugrana es perdrà la resta de l’any 2022 per un trencament al lligament encreuat del genoll esquerre. La migcampista es va retirar abans d’hora de l’entrenament d’ahir amb el combinat espanyol per una lesió al genoll que, en principi, semblava un esquinç que la deixaria apartada dels terrenys de joc entre tres i quatre setmanes. Un període de baixa que feia que es perdés l’Eurocopa, però que li permetia iniciar la temporada amb el Barça. Un miratge. Un diagnòstic molt optimista. La ressonància magnètica a la qual es va sotmetre a la tarda va confirmar els pitjors pronòstics possibles: lligament encreuat trencat i un mínim de sis mesos de baixa. Un vídeo publicat a les xarxes de la selecció espanyola en què es veia Alèxia dirigint-se a l’hospital ja feia preveure una mala notícia. La seva cara no deixava marge per als dubtes.

És una absència sensible per a la selecció espanyola, que perd la seva líder dos dies abans de debutar, però també per al Barça, que no podrà disposar de la seva capitana fins a principis del 2023. La migcampista, l’emblema del club, no podrà disputar els primers mesos de lliga i també es perdrà tota la fase de grups de la Champions, que es disputa entre octubre i desembre. Alèxia vivia els seus millors moments com a futbolista i la lesió podria obligar el Barça a buscar una incorporació al mig del camp, on tan sols hi ha Patri Guijarro, Aitana Bonmatí i Ingrid Engen.

Del cel a l’infern

Alèxia va viure un 2021 màgic. Va aconseguir el triplet amb el Barça, amb la coronació com a campiona d’Europa en una final de la Champions que va estar a punt de perdre’s. Però no. La capitana no podia faltar a la cita i va acabar sent decisiva en la final guanyada contra el Chelsea aportant un gol i repartint-ne un altre. La futbolista de Mollet del Vallès va posar la cirera a un any magnífic aconseguint tots els premis individuals possibles, entre els quals el més valuós de tots: la Pilota d’Or.

La millor futbolista del món va mantenir el nivell futbolístic ofert el 2021 durant el 2022, liderant el Barça en la consecució de lliga, la copa i la supercopa, i guiant-lo amb majestuositat fins a la final de la Champions, amb actuacions estel·lars contra el Madrid –sent decisiva en l’anada– i contra el Wolfsburg –amb un doblet al Camp Nou–. Tot feia pensar que seria un altre any per emmarcar, però el futbol ha colpejat fortament la capitana blaugrana en els darrers mesos. Primer, amb la dura derrota contra el Lió en la gran final de Torí, en què el seu gol va ser absolutament insuficient per tombar el campió francès. Les seves llàgrimes, com les de les companyes, ho deien tot. Ara, quan afrontava l’Eurocopa amb la màxima il·lusió i quan l’aficionat de la roja confiava en un gran paper del combinat de Jorge Vilda, Alèxia és objecte de la pitjor lesió que pot encaixar una futbolista. La competició perd la pilota d’or i una de les grans estrelles de la cita. És una baixa d’impacte i d’última hora, ja que avui arrenca el torneig i la selecció espanyola debuta divendres.

Més difícil sense Alèxia

La selecció espanyola femenina es plantava a l’Eurocopa amb esperances. L’èxit del Barça, que disposa d’un bon grapat de jugadores en l’equip de Jorge Vilda, i el creixement general del futbol femení espanyol van engrescar una afició que es trobava amb una de les millors –si no la millor– generacions dels últims temps. Una fase de classificació per a l’Eurocopa gairebé perfecta –set victòries i un empat– i immaculada per al mundial –ple de victòries– convidaven a l’optimisme. Sense Alèxia, una jugadora capaç de desequilibrar i de tirar partits complicats endavant amb la seva qualitat, el camí en el torneig es presenta més tortuós. En la fase de grups hi ha Alemanya –vuit vegades campiona– i Dinamarca –subcampiona el 2017–. A més, les espanyoles continuen sent una selecció tendra en aquestes competicions. Els quarts de final són el seu sostre fins ara. Pel que fa als mundials, la selecció espanyola hi acredita dues participacions: el 2015 –eliminada en la fase de grups– i el 2019, en què la campiona i totpoderosa selecció dels EUA va posar fi al somni espanyol en els vuitens de final.

ATURADA

La lesió és un cop dur que arriba en el millor moment de la seva carrera individual

MITJA TEMPORADA

La blaugrana es perdrà tota la fase de grups de la Champions amb el Barça

ABSÈNCIA

L’Eurocopa, que arrenca avui, perd la seva màxima estrella: la pilota d’or
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)