Barça

Múscul al mig del camp

Kessié deixa en mans de Xavi decidir sobre la seva posició, que pot ser d’interior o de pivot defensiu

El jugador vol guanyar-se la titularitat a base de treball, esforç i sacrifici en tots els entrenaments

Franck Kessié ja és jugador del FC Barcelona. Sota el lema “potència, pressió i gol”, el club blaugrana va presentar ahir el primer fitxatge de la temporada 2022/23 a la ciutat esportiva Joan Gamper. L’ivorià va aparèixer acompanyat de la seva família i vestint un vestit llampant de color blau elèctric, que va cridar l’atenció dels periodistes presents i també de les xarxes socials.

Una extravagància que contrastava amb la seva posada en escena, amb certa desgana a l’hora de fer uns tocs de pilota davant les càmeres i força sec i seriós durant la roda de premsa. En les seves primeres declaracions com a culer, però, Kessié va dir que estava “molt content i orgullós de ser jugador del Barça” i que té “moltes ganes de començar i conèixer els companys i el cos tècnic”.

Un cos tècnic a qui el futbolista cedeix la decisió d’on jugar: “Soc migcampista, però és l’entrenador qui decidirà si jugo més endavant o més enrere. Em poso al seu servei. Jo treballo i ell escull on jugo”, va dir. Una posició que creu que s’ha de guanyar, perquè no es veu titular “perquè el lloc pertany a tothom i això es guanya en els entrenaments, dins del camp”, va expressar l’ivorià.

El jugador, de 25 anys, va declarar que li va fer molta il·lusió quan va rebre la trucada de Xavi “perquè vol dir que la teva feina ha valgut la pena”. El de Terrassa va fer saber a Kessié la importància que tindria dins l’equip i a partir d’aquí va prendre la decisió de fitxar pel Barça, mateix club on va jugar un altre ivorià, Yaya Touré, de qui va dir que el seu somni és “treballar molt per arribar a tenir una carrera com la seva”.

Un altre nom propi va ser Zlatan Ibrahimovic, excompany de Kessié al Milà, qui li va donar uns quants consells abans d’arribar a Barcelona: “Zlatan em va explicar que el Barça és un bon lloc per anar-hi, però que cal treballar molt i fer una mica més per arribar el més lluny possible.” Kessié també va explicar el motiu pel qual li diuen “president” en el club italià, i és perquè un dia va aparcar el cotxe a la plaça assignada al màxim dirigent.

Abans de la roda de premsa, el jugador va vestir el nou equipament blaugrana per primera vegada sobre el camp d’entrenament Tito Vilanova i va fer uns tocs de pilota amb infants de diferents acadèmies internacionals del club. Kessié va signar una lona que serà subhastada per finançar diferents projectes de la Fundació Barça i va rebre el carnet de soci culer.

L’ivorià va tancar un contracte fins al 2026 amb una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros. És el divuitè africà en la història de l’entitat culer, una acció que reforça l’africanisme del club. “El Barça és Àfrica. Som un club global i els jugadors africans sempre han rendit molt bé. Estem molt contents”, va concloure satisfet Joan Laporta.

LES PRIMERES IMPRESSIONS COM A NOU JUGADOR BLAUGRANA

Soc migcampista, però és l’entrenador qui decidirà si finalment jugo més endavant o més enrere. Em poso al seu servei
Amb Kessié reforcem el nostre africanisme. Som globals i el Barça és Àfrica
Joan Laporta
PRESIDENT FC BARCELONA
La trucada de Xavi em va fer il·lusió. Em va dir la importància que tindria dins l’equip
Franck Kessié
JUGADOR FC BARCELONA

La segona palanca és clau per poder fitxar

“De pressa, no en tenim, més enllà que no podem endarrerir-nos gaire perquè si no potser no arribarem a temps amb els jugadors que tenim aparaulats”, va declarar Joan Laporta en referència a l’activació de la segona palanca. Aquesta operació seria una nova venta del 15% dels drets televisius al mateix grup Sixth Street i és prevista que es tanqui a mitjan juliol. Laporta no va voler especificar noms perquè “no aporta res als interessos del Barça”, però es va mostrar confiatperquè va assegurar que “la reacció és bona”. “Entenen la nostra situació i la il·lusió de venir al Barça els fa aguantar en aquesta posició.” El president també va destacar que el Barça “no anirà amb pressa al mercat”, sinó que actuarà “amb la màxima prudència i amb criteris de sostenibilitat econòmica”. Unes pautes que també estan aplicades en l’oferta de renovació proposada a Dembélé, de qui encara no tenen resposta, i en la possibilitat de traspassar Frenkie de Jong.

Gavi, en suspens fins a la majoria d’edat

La renovació de Gavi és un tema que preocupa l’aficionat culer per la por de perdre un dels joves amb més projecció que han sortit de la Masia els darrers anys. Després d’un petit estira-i-arronsa mediàtic entre el president del Barça i Ivan de la Peña, representant del jugador, Joan Laporta es va mostrar optimista en l’últim homenatge a Johan Cruyff, en què va assegurar que l’allargament del contracte “està molt bé”. “La veritat és que estem molt satisfets de com s’ha desenvolupat aquest tema, tant amb el seu representant, Iván de la Peña, com amb ell.” Ahir, el director de futbol, Mateu Alemany, va detallar que “no hi ha una novetat concreta, però sí un marc d’acord entre el club, el jugador i l’agent perquè tard o d’hora aquesta situació es pugui resoldre”. “El jugador no pot signar cap contracte de més de tres anys fins als 18 anys. Fins aleshores, anirem solucionant petites escletxes que queden.” Gavi serà major d’edat el 5 d’agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)