Barça

Un Barça prometedor

El Barça goleja el Pumas i s’emporta el 57è trofeu Joan Gamper

L’equip de Xavi diverteix, sobretot en una primera part espectacular de Pedri i Lewandowski

BARÇA 6 PUMAS 0

PUMAS:Julio González (Alcalá, 89’); Bennevendo (Galindo, 46’), Freire, Ortiz (Montejano, 89’), Aldrete (Rodríguez, 60’); Meritão (Caicedo, 89’), Leonel López (Gutiérrez, 46’), Alves (García, 60’); Del Prete (Huerta, 68’), Dinenno (Oliveira, 60’) i Salvio (Velarde, 68’). BARÇA:Ter Stegen (Peña, 60’); Sergi Roberto (Dest, 60’), Araujo (Koundé, 60’), Eric Garcia (Piqué, 46’), Balde (Jordi Alba, 46’); Busquets (Nico, 46’), Pedri (De Jong, 46’), Gavi (Kessié, 46’); Dembélé (Auba, 46’), Lewandowski (Memphis, 60’) i Raphinha (Ansu, 46’). GOLS:1-0 (3’) Lewandowski. 2-0 (5’) Pedri. 3-0 (10’) Dembélé. 4-0 (19’) Pedri. 5-0 (49’) Auba. 6-0 (85’) De Jong.ÀRBITRE:Sánchez Martínez (comitè murcià).T.G.:a Gavi, del Barça.PÚBLIC:83.021 espectadors al Camp Nou.

Les expectatives es van complir. El Gamper del retorn a casa i de la il·lusió va seguir el guió que el culer que va decidir comprar una entrada esperava. Si volia veure el primer gol de Lewandowski, el polonès no va fallar. Si volia veure un Barça intens en defensa i amb una circulació ràpida de pilota, també s’ho va trobar. Si esperava veure un bon rendiment dels fitxatges i d’aquells jugadors cridats a liderar el projecte, tots van deixar clar que tenen ganes de tornar a competir pels títols. El Barça de Xavi Hernández va golejar i agradar. És cert que el rival, el Pumas mexicà, no era el més exigent del moment, però és una evidència que l’equip arribarà a l’inici de la lliga ben rodat i deixant motius de sobres per creure-hi i ser optimista.

Durant, abans i després del partit va quedar clar que el Camp Nou té un nou ídol: Robert Lewandowski. El davanter és la gran aposta per liderar l’equip i no té por d’assumir aquesta responsabilitat. Ho farà, això sí, secundat per uns acompanyants de luxe que també tenen l’afició a la butxaca com Pedri, Araujo, Gavi, Ansu i Dembélé. Com han canviat les coses amb el francès en poc més de mig any... De ser xiulat i tenir un peu i mig fora del Barça, a ser una de les il·lusions de l’afició, que confia que Xavi aconsegueixi una vegada per totes treure’n el màxim rendiment.

El Barça va ser una autèntica piconadora en els primers 20 minuts. Si algú s’havia inquietat perquè Lewandowski no havia marcat encara, el polonès es va encarregar de recordar als dubtosos que és el Bota d’Or de les darreres dues temporades. El marcador del Camp Nou tot just vorejava els tres minuts de partit i Lewandowski va obrir la llauna. Tot va sorgir d’una combinació amb Pedri, que va fer una passada a l’espai que el davanter no va desaprofitar. Lewandowski i Pedri. Pedri i Lewandowski. Un tàndem que promet regalar espectacle durant la temporada. Al cap de dos minuts, es van canviar els papers. El polonès va cedir la pilota al canari, que amb sang freda va superar el porter i va fer a plaer el 2-0. El Camp Nou es va rendir als dos futbolistes, que encara tenien una obra d’art guardada en el museu. Lewandowski va venir a rebre una pilota a la zona de tres quarts i amb un cop de taló subtil i precís va deixar completament sol Pedri. El canari va fer la resta amb una retallada per desfer-se del defensa i una definició amb l’interior del peu dret. Va ser el gol del partit, que va deixar l’afició bocabadada amb l’espectacle de les dues estrelles. Abans, Dembélé havia fet el tercer rematant una centrada de Raphinha. Una altra connexió que promet. El francès i el brasiler van demostrar un cop més que són més que compatibles. L’exjugador del Leeds també va aprofitar per fer bones les paraules del president Laporta el dia de la seva presentació –“ha tornat el jogo bonito”– deixant detalls que van despertar els crits d’admiració del públic.

La segona part va ser molt més pausada, amb canvis de peces. Kessié i Aubameyang van ser dos dels agitadors del joc. L’ivorià va signar una bona estrena davant l’afició culer i va regalar al gabonès el cinquè gol. Qui va tancar la golejada va ser un futbolista que continua tenint un futur incert: Frenkie de Jong. El Camp Nou va corejar el nom d’un jugador amb ADN blaugrana, que va arribar com a migcampista de present i de futur, però que no ha acabat de fer eclosió en les tres temporades que encadena a Barcelona. Un vot de confiança per part de la graderia.

El xiulet final va marcar un final de festa amb Alves mantejat pels excompanys, Lewandowski coronant-se com a MVP del duel i Busquets aixecant un nou Gamper per a les vitrines del museu. S’han acabat les proves. Comença l’hora de la veritat.

ELS FITXATGES

Christensen va ser l’únic que no va jugar, mentre que Koundé va debutar

EL NOU 9

Lewandowski va marcar el primer gol i va rebre el premi de millor jugador del partit

COMIAT MERESCUT

Dani Alves va ser homenatjat pel club i per l’afició, que el va ovacionar

BONA ENTRADA

83.021 persones van acabar omplint el Camp Nou un diumenge d’agost
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)