Barça

Moment Busquets

El Barça ofereix al de Badia ampliar un any més el seu contracte per poder diferir el seu salari en dos anys, però l’OK de LaLiga preocupa l’entorn del jugador

Paral·lelament el club activa una quarta palanca

Joan Laporta continua estudiant el trencaclosques, provant que encaixin finalment totes les peces. No està resultant senzill. Dissabte el Barça debutarà en la lliga contra el Rayo Vallecano i ara com ara continua sense formalitzar-se la inscripció dels cinc nous fitxatges [Lewandowski, Raphinha, Kessié, Christensen i Koundé] i tampoc la de les dues renovacions fetes aquest estiu [Dembélé i Sergi Roberto].

Després de les tres palanques activades dies enrere –la venda del 10% dels drets televisius dels pròxims 25 anys per 207,5 milions d’euros Sixth Street Partners, la venda d’un altre 15% dels drets televisius per 300 milions d’euros i la venda del 24,5% de Barça Studios a Socios.com per 100 milions d’euros–, ara el club té enllestida l’activació de la quarta palanca. Es tracta de la venda del 25% de Barça Studios al grup GDA Luma per un total de 100 milions d’euros. GDA Luma és una companyia nord-americana registrada a Florida, amb seu a Miami i propietat de Gabriel d’Alba, propietari del Cirque du Soleil. Però tot i l’activació d’aquesta quarta palanca encara faltarien més moviments per poder inscriure els futbolistes pendents. I aquí és on entren en joc els noms de Sergio Busquets i Gerard Piqué. Als dos capitans els han comunicat ja la necessitat d’una rebaixa salarial per poder complir les normes del fair-play que exigeix LaLiga i s’està mirant de trobar-hi solucions.

Josep Maria Orobitg i Pep Setvalls van reunir-se ahir amb Mateu Alemany al seu despatx per desencallar la carpeta Busquets. El de Badia del Vallès entén la delicada situació del club i està receptiu a qualsevol proposta, però per ara no hi ha entesa perquè preocupa Busquets la fórmula que li ha traslladat el club per temes fiscals. L’entorn de Busquets entén que LaLiga podria posar traves a la fórmula que proposa el Barça, que es basa a ampliar el contracte del jugador un any més, fins al 2024, i diferir així el seu actual salari en dos anys. En el nou contracte el Barça acceptaria una clàusula que permetés a Busquets rescindir al final d’aquesta temporada 2022/23. La voluntat del jugador és percebre el salari que té pactat ara mateix i la fórmula que ofereix el Barça podria no passar el filtre de Tebas.

Més facilitats hi hauria en el cas de Gerard Piqué, perquè en el cas del central de la Bonanova ell té contracte per dos anys més i sí que hi hauria més facilitat per diferir el sou sense necessitat d’una ampliació contractual. Amb Piqué les converses estan més avançades.

REUNIÓ

Orobitg i Alemany es van reunir ahir, amb voluntat d’entesa però sense acord

CAS PIQUÉ

Amb el central tot està més avançat perquè ell sí que té contracte fins al 2024

QUARTA PALANCA

És la venda del 25% de Barça Studios a GDA Luma per 100 milions d’euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)