El Barça topa amb el Rayo en l’estrena (0-0)

El Barça ha arrencat el curs 2022/23 amb un empat contra el Rayo (0-0), en un partit en què els blaugrana han tingut ocasions de sobres per emportar-se la victòria, però els hi ha passat factura la falta de claredat en els metres finals.

En un inici, el Barça, que ha presentat tres cares noves en l’onze titular: Christensen, Raphinha i Lewandowski, s’ha vist sorprès per la valentia i la intensitat amb què ha sortit el Rayo, pressionant a dalt i tancant tots els espais. Això ha fet que als locals els hagi costat trobar-se còmodes sobre el terreny de joc perquè no podien sortir amb la pilota controlada ni superar les línies de pressió visitants. Tot i això, els blaugrana han tingut paciència i han sabut esperar el seu moment. En el minut 12 ha arribat el primer xut del partit entre els tres pals. Lewandowski ha enviat la pilota al fons de la xarxa després d’una gran passada de Dembélé. L’acció, però, ha quedat invalidada per fora de joc del polonès. A mesura que han anat passant els minuts, aquesta sufocant pressió per part dels madrilenys s’ha anat diluint i el Barça s’ha fet amo i senyor del partit. Els extrems, Dembélé i Raphinha, són els que més ho han provat, però els hi ha faltat materialitzar les diverses ocasions que han tingut. En el 46’ Álvaro García podria haver avançat als visitants amb un mà a mà davant Ter Stegen, però l’alemany ha tret una mà miraculosa per evitar el primer gol del matx. Així doncs, s’ha arribat al descans amb taules en el marcador. Primer temps en què el Barça ha estat el clar dominador, però li ha faltat encert en els metres finals.

A l’inici de la represa, una pèrdua de pilota al mig del camp, ha provocat que Camello tingués una altra ocasió claríssima pel Rayo, però Christensen i Ter Stegen han evitat que pogués xutar amb condicions. Aquí el partit s’ha trencat i tots dos conjunts s’han abocat a l’atac. Això, però, no s’ha traduït en ocasions molt clares. Ansu Fati, que ha entrat en el segon temps per Raphinha, l’ha tingut en el 64’ amb una rematada arribant des de darrere que ha fet volar Dimitrievski. El davanter polonès també ho ha provat en el 81’, amb un xut des de la frontal que ha sortit fregant el pal. Els últims minuts han estat d’infart, amb un Barça buscant amb insistència el gol de la victòria, però el que ha estat més a prop ha estat el Rayo, amb un gol anul·lat per fora de joc en el 94’. Al final, empat gris dels blaugrana, que han xocat contra el mur del Rayo i contra la falta de gol.