Barça

El Barça i l’assignatura pendent del lateral dret

Problema. Sense Dest, a qui Xavi va enviar un missatge no convocant-lo, Araujo es va convertir en el pla B del tècnic per ocupar el carril en l’estrena

Temporada nova, mateix problema. El Barça va tornar a mostrar contra el Rayo una de les mancances que té a la plantilla des de fa uns quants anys: el lateral dret. És una de les posicions que Xavi volia reforçar. L’opció més engrescadora, i que semblava viable, era la de César Azpilicueta. Finalment, però, en vista de les dificultats del Barça amb la massa salarial, el capità del Chelsea va preferir no esperar més el club blaugrana i renovar amb els blue fins al 2025. Un problema per al tècnic de Terrassa, que només disposa d’un lateral dret pur a la plantilla i no és precisament del seu gust. Xavi va enviar un clar missatge a Sergiño Dest deixant-lo fora de la primera convocatòria de la temporada. En els darrers partits de la pretemporada, Sergi Roberto ja havia guanyat la partida al nord-americà ocupant el carril dret. Dissabte se’n va veure la prova definitiva: Dest no convenç Xavi i podria acabar marxant del Barça després d’arribar-hi l’any 2020.

Contra el Rayo, el lateral dret va ser ocupat per Ronald Araujo. No era la primera vegada que Xavi el situava en aquesta posició i va quedar clar que no és el lloc on l’uruguaià se sent més còmode i pot explotar les seves virtuts. El Barça hi perd, sobretot, en atac, faceta en què no acaba de ser profund. El mateix Xavi va explicar en més d’una ocasió que l’uruguaià encara havia de millorar amb la pilota als peus, un aspecte que ell no havia treballat des de la base com es fa al Barça. El tècnic va intentar revertir la situació en la segona meitat, fent entrar Roberto al carril i retornant Araujo a l’eix de la defensa.

Es dona el cas que el de Reus és qui millor ha rendit en aquesta posició les darreres temporades. Des que Dani Alves va marxar l’any 2016, el Barça no ha tingut encert en la recerca d’un relleu del brasiler. Douglas, Aleix Vidal, Wagué, Nélson Semedo i Emerson van ser alguns dels noms que van desfilar per la banda dreta del Camp Nou amb més pena que glòria. També hi va jugar Mingueza, un central que es va haver de reconvertir com ho va fer Sergi Roberto al seu moment. Tot i això, i veient l’alineació titular contra el Rayo, tampoc sembla que el reusenc sigui el més ben posicionat. Dani Alves va tornar a mitja temporada com a recurs provisional, com ho va evidenciar la seva marxa, abans de sortir a fitxar.

Mercat obert

Araujo és un pla B, per això el Barça volia incorporar un lateral aquest estiu. També ho podria ser Jules Koundé, que ja ha ocupat aquesta posició amb el Sevilla, si bé l’entitat blaugrana ha fet una inversió gran per les seves virtuts com a central, no per reconvertir-lo en una altra zona de la defensa. Amb dues setmanes de mercat en l’horitzó, el club encara podria fer algun moviment en aquest sentit, malgrat que la prioritat és inscriure el francès i fitxar Marcos Alonso, a banda de tenir un ull posat en el possible fitxatge de Bernardo Silva.

Si el Barça reforça el carril dret, l’opció d’Héctor Bellerín està oberta. L’exblaugrana acaba contracte amb l’Arsenal l’estiu vinent, però podria negociar sortir lliure del club londinenc en aquest mercat. El Betis, club en què va jugar el curs passat i en què va deixar bones sensacions, també està pendent de la situació del català. Com el Barça, el club verd-i-blanc està tenint problemes per inscriure els jugadors i ha hagut de vendre Marc Bartra per alliberar massa salarial. De moment, la situació està en stand-by.

REFORÇAR LA ZONA

Perduda l’opció d’Azpilicueta, l’exblaugrana Bellerín podria ser una altra via

REINCIDÈNCIA

Des de la marxa d’Alves, que va tornar, el Barça no ha trobat un lateral titular
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)