Barça

730 dies acaparant mirades

Ahir es van complir dos anys del debut oficial de Pedri amb la samarreta del Barça

Suplent a Braga en el Portugal-Espanya, el canari centrarà els focus de nou a Qatar 2022

El 27 de setembre del 2020 Pedri va debutar en partit oficial amb la samarreta del Barça. Va ser en la tercera jornada de lliga i aquell dia el Barça va golejar el Vila-real per 4-0 amb un doblet d’Ansu, un altre gol de Leo Messi i un altre del central Pau Torres en pròpia porta. Pedri va entrar en el minut 70 de partit substituint Philippe Coutinho, amb Ronald Koeman a la banqueta. Messi, Coutinho i Koeman. Sona a prehistòria però en realitat només han passat dos anys. 730 dies trepidants en la biografia d’un nano que el 25 de novembre, quatre dies després que comenci el mundial de Qatar, complirà tot just 20 anys.

Pedri és pausa, serenitat i fredor mental, però tot es mou ràpid al seu voltant. En dos anys ha passat de ser una promesa del futbol a ser idolatrat pel Camp Nou. Lluny queda ara aquell debut. Genera vertigen repassar tot el que li ha succeït en tan poc temps. De ser un jove talent a tenir una clàusula de 1.000 milions d’euros. De lluir el dorsal 16 a heretar un dorsal tan emblemàtic i amb tant pes com el 8 d’Iniesta. De la seva gran societat amb Messi a la seva afinitat amb Lewandowski. Pedri parla l’idioma dels cracs. Es va entendre a la perfecció amb Messi des del primer dia i ha congeniat ara de meravella amb el polonès.

Un primer any intens

El primer any de Pedri a Barcelona va ser absolutament una bogeria. El canari va trencar tots els esquemes. El seu gol contra el Ferencváros el va convertir en el tercer futbolista blaugrana més jove de marcar un gol en la Champions, amb 17 anys i 330 dies. El seu gol contra el Betis el va convertir en el quart jugador del Barça més jove a marcar en la lliga, darrere d’Ansu, Bojan i Messi. Però és que en aquell primer any acabaria jugant ni més ni menys que 73 partits oficials entre el Barça i la selecció. Aviat està dit. Pedri va ser el jugador amb més partits a les cames aquell any en el futbol europeu, al davant de Bruno Fernandes. Ho va jugar tot amb Koeman, ho va jugar tot amb Luis Enrique en l’Eurocopa i ho va jugar tot a Tòquio amb Luis de la Fuente. Una copa del Rei amb el Barça, escollit millor jugador jove de l’Eurocopa amb Espanya, medalla de plata en els Jocs Olímpics i premi Golden Boy 2021. Una barbaritat mirat del dret i del revés.

Les lesions del segon any

Tanta acumulació de minuts li va acabar passant factura la temporada següent. Fins i tot un cos jove com el seu té un límit. Després d’un primer any increïble, en el segon Pedri va tenir fins a tres lesions musculars. El canari es va lesionar en el primer tram del curs, contra el Bayern, quan encara hi havia Koeman a la banqueta, va recaure de la lesió al quàdriceps el mes de novembre, i va tornar a lesionar-se, aleshores al bíceps femoral, en el partit de tornada contra l’Eintracht, ja amb Xavi.

Pedri es va perdre moltíssims partits la temporada passada i el joc del Barça se’n va ressentir notablement. Amb l’allau de lesions que han afectat la plantilla durant aquesta aturada per seleccions [Araujo, Kounde, Memphis, De Jong, Bellerín] Xavi encreua els dits perquè el cos de Pedri aguanti en un octubre molt exigent, en què el Barça haurà d’afrontar nou partits en un mes. Fins ara, el de Teguise ha jugat 6 partits de lliga i ha marcat un gol (contra el Valladolid; n’hi van anul·lar un altre contra l’Elx) i en la Champions també ha estat titular en els dos partits contra el Viktoria Pilsen i el Bayern de Munic. És el migcampista que més minuts acumula (439) i el tercer jugador de camp més utilitzat per Xavi darrere d’Araujo, que avui serà operat a Finlàndia de la lesió, i Robert Lewandowski. Gavi (396) és el segon migcampista més utilitzat. En la Champions, Pedri també mana. Tercer home més utilitzat (165) al darrere de Kounde i Lewandowski.

El somni del mundial

Indiscutible per a Xavi i imprescindible també per a Luis Enrique. Ahir va ser suplent a Braga contra Portugal, en l’últim assaig abans del mundial de Qatar, perquè venia de jugar setanta minuts contra Suïssa l’altre dia. Petita concessió de Luis Enrique. Però a ningú se li escapa que Pedri serà un dels noms a tenir en compte a Qatar 2022. Pedri tornarà a acapararà mirades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)