Barça

Els vells ‘rockers’ no moren mai

Piqué ha passat de l’ostracisme del primer mes i mig de competició a tenir una alta quota de protagonisme després de l’aturada per seleccions arran de les lesions d’Araujo i Kounde, i encara es veurà més incrementada després de la lesió de Christensen a Milà

Gerard Piqué ha jugat gairebé el mateix després de l’aturada per seleccions, en els últims quatre dies, que el que havia jugat fins ara en el primer mes i mig de competició. És així. S’han alineat els astres a favor de Piqué. La infermeria plena i Piqué al camp. Les lesions de Ronald Araujo, Jules Kounde i Andreas Christensen el situen de nou en la pissarra de Xavi Hernández. Ell i Eric Garcia són ara mateix els únics centrals sans que hi ha en la plantilla i Xavi haurà de recórrer a ell sí o sí en els pròxims partits. El Barça rep diumenge el Celta (21 h) i la setmana vinent el calendari agafa embranzida amb els dos partits vitals contra l’Inter a l’Spotify Camp Nou i el clàssic al Santiago Bernabéu. En joc, el futur del Barça en la Champions i el lideratge en la lliga. Setmana important amb Piqué a punt per a la batalla.

Les proves mèdiques a les quals va ser sotmès Christensen ahir a Barcelona van confirmar que el danès té un esquinç al turmell esquerre. Un dels danys col·laterals en la derrota al Giuseppe Meazza. L’altre, la lesió de Frank Kessie. Christensen s’afegeix a les baixes en defensa d’Araujo, Kounde i Bellerín. L’uruguaià ja ha iniciat la fase de recuperació després de ser operat la setmana passada a Finlàndia de l’avulsió al tendó de l’adductor llarg i encara en té per temps, i el francès continua de baixa per la lesió al bíceps femoral que es va fer amb la seva selecció. Cinc centrals i tres d’ells lesionats. Els dos centrals fitxats en el mercat d’estiu, fora de combat. Tot en dues setmanes fatídiques per a Xavi, Araujo, Kounde i Christensen, però unes lesions oportunes per a Piqué. L’alegria va per barris.

El maleït virus FIFA va generar un canvi d’escenari per a Piqué, que amb les lesions d’Araujo i Kounde passava de ser el cinquè central per a Xavi a ser ell guardaespatlles d’Eric i Christensen. Ara la lesió del danès situa el guardaespatlles a la gespa. Piqué es tornarà a examinar contra el Celta. Hi arriba rodat perquè va ser titular a Son Moix, on va completar els noranta minuts, i va jugar mitja hora llarga a Milà. Després de l’aturada, Piqué ha disputat 122 minuts en només quatre dies i durant els primers vuit partits de la temporada 2022/23 havia jugat 134 minuts (titular i noranta minuts contra el Cadis i mitja part contra el Viktoria Pilsen en la Champions). De l’ostracisme al protagonisme. La vida.

El dia del Cadis va formar tàndem amb Araujo i contra el Viktoria Pilsen ho havia fet amb Christensen. També va compartir l’eix de la defensa amb el danès a Mallorca. Aquesta temporada només ha coincidit amb Eric Garcia en la mitja hora de dimarts a Milà. Contra el Celta, més. Assaig amb vista a la final contra l’Inter.

Piqué, història dels clàssics

En el supòsit que Gerard Piqué acabi jugant el clàssic del dia 16, el partit del Bernabéu significarà el seu clàssic número 41. Al marge del bolo jugat a Las Vegas el mes de juliol (0-1), l’últim clàssic oficial de Piqué és el de la temporada passada, jugat el 20 de març. Aquell dia el Barça de Xavi va golejar 0-4 al Bernabéu amb gols d’Auba (2), Araujo i Ferran. Piqué va fer tàndem amb Eric i Araujo va fer de lateral.

FIX CONTRA EL CELTA

Piqué ve de ser titular a Mallorca i en l’últim 0-4 al Bernabéu va jugar amb Eric

Kessie, dues setmanes de baixa i Frenkie de Jong, amb el grup

Una altra de les males notícies del partit jugat a Milà és la lesió del migcampista Franck Kessie. El club va informar ahir que l’exjugador del Milan té una elongació a l’adductor de la cuixa dreta. Es perdrà segur els partits contra el Celta i l’Inter i molt probablement també el clàssic. Kessie va jugar només set minuts contra l’Inter i es va lesionar en l’entrenament postpartit que alguns jugadors van fer abans d’agafar l’avió de tornada.

Dins aquesta espiral de lesions en què està immers el Barça, la bona notícia va ser la participació de Frenkie de Jong en l’entrenament grupal fet ahir per l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)