Barça

Òscar Mingueza

Barça-Celta

El pacient gallec

El defensa només ha disputat 28 minuts amb la samarreta celeste

El Barça té un dret de recompra i un 50% d’una possible venda

Imprescindible amb Koeman, però habitual de la banqueta amb Xavi i ara també amb Coudet

Tornar a casa sempre és bonic i especial pel fet de poder retrobar-se amb excompanys i amics, encara que sigui vestint una altra samarreta, i així ho farà aquest vespre Òscar Mingueza. El vallesà només fa tres mesos que va marxar del Camp Nou, però és que fins ara no coneixia el que significava independitzar-se del FC Barcelona, on ha estat vivint durant quinze anys. No serà, però, un retorn de primera, ja que les coses a Vigo no li van tan bé com esperava.

La ruleta de la sort va repartir molt bons auguris per a alguns jugadors que debutaven aquesta temporada amb un nou equip, però a Mingueza li va tocar la casella més negra de totes. En la primera jornada de lliga, el Celta va rebre l’Espanyol i en el minut 92, amb el marcador a favor, Eduardo Coudet va voler guanyar temps fent entrar el defensa en substitució de Franco Cervi. Només uns segons després, el català va provocar un penal que al capdavall va significar el segon gol dels periquitos i, per tant, el resultat final d’empat a dos.

Poques estrenes han estat tan cruels com la del vallesà, que des d’aleshores només ha jugat una estona a casa contra el Cadis i una altra contra el Betis. Els dos partits van acabar amb victòria dels locals, però la incidència del central va ser mínima i en total, Mingueza ha disputat tan sols 28 minuts aquesta temporada. Lluny d’enfonsar-se, el central de 23 anys continua esperant més oportunitats que li permetin progressar en la seva carrera esportiva.

De fet, el principal motiu per sortir del Barça era la falta de minuts perquè encara tenia un lligam amb el club fins al juny del 2023 i podria haver forçat, com altres jugadors, per complir el contracte vigent, sobretot quan cap de les ofertes que van arribar igualava el seu salari blaugrana. Però després que Xavi li comuniqués que no comptava amb ell, tal com havia deixat palès el tècnic terrassenc des de la seva arribada, Mingueza va prioritzar el seu desenvolupament com a futbolista i va acceptar un traspàs al Celta, per sobre del Valladolid, Getafe o Girona, que també s’havien interessat per ell.

En un any i escaig, el defensa ha passat de ser titular indiscutible a l’onze de Koeman a veure la majoria de partits des de la banqueta amb Xavi com a tècnic i a gairebé no participar-hi amb l’argentí Eduardo Coudet de mister.

Tota una vida de blaugrana
El de Santa Perpètua de Mogoda va arribar al Barça sent prebenjamí i va debutar amb el primer equip el 24 de novembre del 2020, a les ordres de Ronald Koeman, en un partit de Champions contra el Dinamo de Kíiv en què va donar una assistència a Braithwaite.
66
partits,
jugant de lateral dret o de central
46
titularitats,
la majoria amb l’holandès com a tècnic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)