Lluentor blaugrana en el derbi català

Lliga F. El Barça s’endú els 3 punts de Sant Joan Despí i continua líder invicte amb set victòries consecutives

Llevant LP 0 Barça 4

LLEVANT LES PLANES:Bacic, Parera, Gantxegi, Esther Martin (Ebi Onome, 84’), Garrote (Julia Mora, 65’), Yas Mrabet (Sille Struck, 46’), Laura Martínez (Mapi, 46’), Natalie Muth, Elena Julve (Alba Mellado, 69’), Chikwelu i Uribe.BARÇA:Paños, María León (Paredes, 46’), Torrejón, Rábano, María Pérez, Patri (Engen, 46’), Aitana (Alba Caño, 46’), Walsh (Martina, 64’), Pina (Cronogorcevic, 64’), Paralluelo i Oshoala.GOLS:0-1 (11’) Patri. 0-2 (26’) Oshoala. 0-3 (31’) Paralluelo. 0-4 (79’) Paredes.ÀRBITRE:Beatriz Arregui Gamir (comitè basc).T.G.:A Rábano, del Barça, i a Muth, del Llevant Les Planes.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 1.000 aficionats al Camp Municipal Les Planes.

A aquest Barça no li cauen pas els anells a l’hora de jugar en un camp de gespa artificial, i és que les jugadores de Jonatan Giráldez continuen passant la segadora a qualsevol terreny on toqui jugar. El d’ahir podia semblar, a priori, un partit enganyós, però res més lluny de la realitat: el conjunt blaugrana va tornar a endur-se una victòria contundent i continua engrandint els números de la temporada passada, donant forma a un cicle fins ara inèdit en la història del futbol estatal.

Sant Joan Despí va ser l’escenari del derbi català de la màxima categoria de la competició femenina en el setè partit del curs, però que en realitat corresponia a la primera jornada, que no es va poder disputar en la seva data inicial per la vaga d’àrbitres. Més de 1.000 aficionats van omplir les graderies de l’estadi per gaudir en directe d’un derbi que no es veia des del 2014, última temporada en què el Llevant Les Planes va militar a primera. Molt ha plogut des d’aleshores, així com el xàfec de gols que ahir va propiciar el Barça.

Les culers només van necessitar 20 minuts per donar per beneït l’enfrontament. Des que l’àrbitre va indicar l’inici del partit, el Barça va mostrar la seva superioritat arrasadora, impedint a les locals de fer algunes passades seguides. En el minut 11, un error defensiu de les vermelles va propiciar un robatori de pilota de Salma Paralluelo, que va servir a Patri Guijarro, i aquesta va anotar el primer de la nit. Encara no s’havia complert la primera mitja hora quan Oshoala va veure la pilota solta dins l’àrea, després d’un pal de Salma, i no va dubtar a aprofitar per fer el segon gol. Dues dianes, dues participacions de l’exatleta aragonesa, però encara en tindria per a molt més. Activa i participativa, la davantera va beneficar-se d’una passada de Pina per rebre el seu premi personal marcant un golàs en el minut 31, i ja a les acaballes del partit va tornar a fer d’assistent des del córner perquè Paredes marqués de cap el 0 a 4 definitiu. Una incombustible Paralluelo va ser la protagonista absoluta del derbi català.