Nit negra a Munic

El Barça cau golejat a l’Allianz i encaixa la primera derrota del curs

Les blaugrana, que no rebien tres gols des de la final de Torí, mai havien perdut fins ara un partit de la fase de grups de la Champions i se’ls complica la vida

BAYERN 3 BARÇA 1

BARÇA:Paños, Bronze, Paredes, Mapi León, Rolfö, Aitana, Walsh (Engen, 46’), Patri (Pina, 70’), Crnogorcevic (Torrejón, 87’), Geyse (Oshoala, 87’) i Mariona (Paralluelo, 46’). BAYERN DE MUNIC:Grohs, Rall (Bragstad, 84’), Viggósdóttir, Tainara, Carolin Simon, Magull, Georgia Stanway, Zadrazil, Lohmann (Kumagai, 81’), Lea Schüller (Kett, 75’) i Bühl. GOLS:1-0 (4’) Bühl. 2-0 (10’) Magull. 3-0 (59’) Schüller. 3-1 (65’) Geyse Ferreira.ÀRBITRA:Esther Staubli (Suïssa).T.G.:a Aitana (77’).PÚBLIC:24.000 persones a l’Allianz Arena.

Munic no li prova, al Barça. Xavi Hernández en pot donar fe. Ara també Jonatan Giráldez. L’Allianz Arena és quelcom similar a la casa del terror. Genera pànic només posar-hi els peus. Una altra nit negra per al barcelonisme a casa del Bayern. Fins ahir el Barça mai havia perdut un partit de la fase de grups de la UEFA Women’s Champions League des de l’aplicació de l’actual format. Les blaugrana no encaixaven tres gols en un partit des de la final de Torí contra el Lió (1-3). Fins aquell 21 de maig cal retrocedir per trobar l’última derrota del Barça. La desfeta a Munic talla una ratxa de 16 partits consecutius de les blaugrana sense perdre en competició oficial.

Poc o res va tenir a veure el partit amb el de fa dues setmanes a l’Spotify Camp Nou. Ni rastre d’aquell gran Barça i ni rastre tampoc d’aquell Bayern, que ni tan sols va xutar contra la porteria de Sandra Paños. Papers canviats a l’Allianz. Els gols de Bühl, Magull i Schüller van castigar un Barça que amb aquesta derrota veu com el Bayern l’atrapa al capdavant del grup D. Tots dos equips sumen ara 9 punts de 12 possibles. El Benfica se situa tercer amb 6. El grup s’estreny i el Barça perd una magnífica oportunitat de segellar la seva classificació de manera matemàtica.

Quan fa 15 dies en la prèvia del partit d’anada Jonatan Giráldez va advertir de la faceta camaleònica d’aquest Bayern no s’equivocava. L’equip alemany va demostrar primer una gran energia i efectivitat per matar el Barça en 10 minuts i després va mutar a una altra versió per conservar el resultat. El Bayern va ser un equip en els primers 10 minuts i un altre en la resta del partit. El pla li va sortir de meravella a Strauss. El Bayern va sortir a mossegar en la pressió i va asfixiar el Barça en un inici de partit determinant. En 10 minuts les blaugrana perdien ja per 2-0. Bühl va celebrar el seu aniversari amb gol. Ella va ser l’autora del primer gol de la nit. Centrada des de la dreta de l’atac després d’una pèrdua del Barça i barraca de Bühl en la primera rematada del Bayern en el partit (4’). El segon gol va ser similar però des de l’altra banda. Schüller va marxar de Mapi per velocitat, va guanyar la línia de fons i va fer una centrada enrere que va connectar la capitana Magull per rematar de nou al primer toc i batre Paños (10’).

Amb els dos gols d’avantatge, Strauss va ordenar a les seves jugadores fer un pas enrere. Aquest Bayern està acostumat a tenir el protagonisme de la pilota en la Bundesliga, però també sap viure còmode sense la possessió. Ho va demostrar. Va cedir la pilota al Barça però les blaugrana només van rematar amb perill una vegada en els primers 45 minuts. La rematada de Crnogorcevic la va refusar a córner Grohs.

El Bayern va fer un plantejament similar a l’usat per la Real Sociedad el passat cap de setmana al Johan. Fa uns dies Lucy Bronze va valdre or i va salvar el Barça sobre la botzina, però ahir l’equip va estar molt lluny de treure quelcom positiu de la visita a Alemanya.

Giráldez va moure peces en el descans. Doble canvi Engen-Paralluelo per Walsh-Mariona. El Barça va trobar més fluïdesa i va arribar amb més perill a la porteria de Grohs, però ni Aitana ni Crnogorcevic van trobar premi en les seves rematades. Sí que encertaria el Bayern. De nou la connexió Magull-Schüller ara amb canvi de rols. La capitana va fer la centrada des de la dreta i Schüller, amb el cap des del segon pal, va batre de nou Paños abans de l’hora de partit.

L’únic gol del Barça el va marcar la brasilera Geyse després de robar la cartera a la portera Grohs, que va adormir-se a l’hora de gestionar la pilota amb els peus.

Els 24.000 espectadors presents a l’Allianz suposen un nou rècord d’assistència en un partit de Champions a Alemanya. 22.057 persones van presenciar el Wolfsburg-Barça de semifinals de la temporada passada al Volkswagen Arena.

PAS EN FALS

Una hipotètica victòria hauria donat al Barça la classificació matemàtica

TOT MÉS IGUALAT

Ara el Barça i el Bayern lideren el grup D amb 9 punts i el Benfica és tercer amb 6

STRAUSS, ATREVIT

L’alta pressió del Bayern va ofegar el Barça en els primers 10 minuts de partit

FI DE LA RATXA

Amb la derrota, el Barça veu tallada una ratxa de 16 partits oficials sense perdre