Cop d’autoritat al Metropolitano

El Barça supera l’Atlético al Metropolitano en un partit igualat amb un gol de Dembélé (0-1) i agafa un coixí de tres punts respecte el Madrid

L’endemà de la derrota del Madrid al camp del Vila-real (2-1) el Barça ha donat un cop d’autoritat a la lliga amb la victòria sense Lewandowski al Metropolitano contra l’Atlético (0-1), que li dona tres punts d’avantatge al capdavant de la classificació. Un gol de Dembélé en la primera part ha acabat sent decisiu en un partit amb alternatives, en què els blaugrana han hagut de patir durant molts minuts, i que pot ser recordat un cop s’acabi la lliga, perquè els tres punts valen or.

El partit ha arrencat amb molt de ritme per part dels dos equips i el Barça no ha tardat a fer-se amb el control del matx. La bona pressió dels blaugrana ha provocat més d’una pèrdua de l’Atlético en la sortida de pilota i els locals s’han vist obligats a fer un pas enrere i a tancar-se el seu camp. El Barça no ha tingut tanta fluïdesa en el joc com hauria volgut, però n’ha fet prou amb les recuperacions a camp contrari per generar perill amb Ansu i Dembélé. I la primera ocasió clara ha acabat en gol. Pedri ha trencat línies en conducció, li ha donat a Gavi dins l’àrea i l’andalús l’ha cedit a Dembélé, que de primeres ha superat a Oblak al pal llarg per marcar el 0-1 (22’). Els de Xavi han tingut bons minuts després del gol, però no ho han aprofitat per fer el segon. A partir de la mitja hora l’Atlético ha fet un pas endavant i ha capgirat el guió, perquè amb la pressió ha posat en moltes dificultats al Barça, que no ha tingut ni una sola possessió llarga. Llorente, Nahuel Molina i Griezmann han tingut grans ocasions per empatar, però la millor l’ha tingut Giménez amb un remat de cap que ha sortit desviat per molt poc (33’).

En l’inici de la segona part l’Atlético ha tornat a ser el clar dominador, tancant una vegada més el Barça al seu camp, tot i que no ha gaudit de tantes ocasions com en el final de la primera part. Després de molts minuts de patiment el Barça ha començat a respirar una mica més a partir del minut 60’, quan l’Atlético ha afluixat en la pressió i ha aparegut la velocitat de Dembélé. El francès ha tingut l’oportunitat de sentenciar en el 62’ en una contra, però el seu xut ha acabat a la base del pal després de tocar en un defensa. A partir de llavors el matx ha estat igualat –Ferran Torres ha marcat en fora de joc en el 73’–, però el Barça l’ha sapigut gestionar prou bé perquè pràcticament no hi hagués ocasions a cap de les dues porteries i els minuts anessin passant. Encara hi ha hagut temps perquè Savic i Ferran Torres veiessin la vermella en el temps afegit després d’una picabaralla entre els dos i en el temps afegit l’Atlético ha tingut l’ocasió més clara del partit amb un remat de Griezmann a la frontal de l’àrea petita que Araujo ha salvat sobre la línia (95’). En l’última jugada del partit, l’Atlético ha tingut una falta directa al balcó de l’àrea en què la barrera ha desviat el xut de Griezmann (96’).