Barça

El protagonista

Ousmane Dembélé

És cara o creu

Dembélé és capaç, un dia, de protagonitzar una exhibició impressionant i, un altre, de desesperar i fer anar malament tot l’equip; ahir es va exhibir

És fàcil de preveure quan Ousmane Dembélé estarà inspirat en un partit. En les seves primeres intervencions es detecta. Si el francès comença marxant del seu defensa i encadena un parell de bones accions, és segur que tindrà un matx d’aquells en què estarà inspirat, il·luminat, encès i serà diferencial. Ahir, contra la Real Sociedad, va ser una d’aquestes nits. El 7 blaugrana va arrencar fent parar boig el seu marcador, Diego Rico, que va acabar substituït en el descans per Ahien Muñoz, que no va tenir més sort, i va estar desencadenat. Driblatges encertats, bona interpretació del joc i perill a còpia de rematades i centrades. L’extrem va ser el principal argument del conjunt blaugrana, per al qual va marcar el gol del triomf. El va beneficiar també que el rival anava cap amunt, fet que li donava espai per córrer i que va saber aprofitar. Així va anotar la diana. Es va desmarcar bé buscant l’esquena de la defensa i, després de galopar i rebre una passada en profunditat de Kounde, va sorprendre amb un xut sec al primer pal quan tothom, sobretot el porter Remiro, es pensava que centraria.

“És cara o creu”, va dir Xavi Hernández un dia, conscient de com d’inestable és el futbol d’un jugador que és capaç, un dia, de protagonitzar una exhibició impressionant i, un altre, de fer anar malament tot l’equip amb males decisions i pèrdues de pilota constants, però en el qual té fe cega. “És un jugador que, des que som aquí nosaltres, ha madurat molt. Ens marca diferències. És un punyal, i en els partits et fixes en la cara del lateral que el marca i veus que pateix. És un noi amb un potencial tremend i avui ha fet un partit extraordinari. Li ha sortit tot bé”, va explicar el tècnic. També els companys estaven entusiasmats amb l’actuació de Dembélé. “Ha estat un partidàs d’Ousmane”, va dir Ronald Araujo. “Sabem la qualitat que té. Ens està ajudant molt, i ara, a més, amb gols. És molt desequilibrant i està prenent bones decisions, que és el més important perquè és el que li costava una mica més al principi”, hi va afegir el central. Substituït en el minut 84 enmig d’una ovació del Camp Nou, Dembélé ja acumula set gols aquesta campanya. Cara o creu. Ahir va ser cara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)