Barça

Xavi: “Si no guanyem demà, serà una gran desfeta”

El tècnic del Barça Xavi Hernández ha atès els mitjans de comunicació en la prèvia del derbi català de demà a la tarda a Montilivi. Aquestes han estat les seves declaracions:

Girona
“Girona és un equip valent, que fa coses diferents i molt interessants en la sortida de pilota, és agressiu amb la pressió alta, roben moltíssimes pilotes a camp contrari. És un equip que s’assembla bastant allò que juguem nosaltres. Míchel ja era un jugador que m’agradava molt quan estava al Rayo Vallecano i com a entrenador és dels que més m’agrada de la categoria. És un referent com a tècnic amb un equip molt treballat tan en defensa com en atac. És una sortida difícil contra un rival complicat i esperem un partit molt dur fora de casa”.
Estat psicològic
“Em preocupa no sentenciar els partits, però els estem traient i això és le més important. Clar que s’ha d’analitzar tot i millorar moltes coses. Estem en una situació molt bona i crec que hem de posar en valor, sobretot mirant on érem l’any passat en comparació on som aquest de la categoria més justa, que és la lliga. Hem guanyat un títol, estem a semifinals de copa i estem en un gran moment de forma. Estem millorant molt en defensa, i només ens falta sentenciar els partits, però només hem perdut dos punts, contra l’Espanyol”.
Onze titular
“Demà farem algun canvi. Dimecres hi ha un altre partit i diumenge vinent, un altre. Tenim alguns jugadors a punt d’estar sancionats i tothom és important tot i que potser hi ha gent que hi participa menys, però tothom ha d’estar preparat i necessitem a tots els jugadors”.
Madrid a la copa
“El sorteig de la copa és dilluns i ara estem pendents del Girona i no pensem en la final de la copa, a més perquè primer hem de saber qui ens toca a les semifinals”.
Situació equip
“Tret de l’eliminació de Champions, l’equip està en el millor moment. El títol de la supercopa ens va donar molt força per afrontar tot el que ve. Estem en un moment on podem fer una gran temporada”.
Dembélé
“És un jugador fonamental, diferent, diferenciat dins l’equip i costa de trobar aquest tipus de futbolistes. Ha fet un canvi de xip i des que estem nosaltres està a un nivell extraordinari i espero que continuï molts anys amb nosaltres”.
“Intentem que el jugador no es lesioni mai, sigui Dembélé o qualsevol altre fent treball de gimnàs, de força, control de càrrega, però ell també ha canviat el xip i està on vol estar perquè ell sempre m’ha dit que vol jugar al Barça. Se sent feliç i estimat i jo intento donar-li molta confiança i l’està tornant. Estic encantat amb el rendiment de Dembélé des del primer dia”.
Inscripció Gavi
“Jordi Cruyff i Mateu Alemany hem transmeten tranquil·litat en aquest tema”.
Estabilitat joves
“Estan tots en un nivell molt bo i els veig feliços i contents per jugar al Barça, que no és fàcil”.
Ferran Torres
“Demà està sancionat. És un jugador que sempre entrena bé i en la mateixa dinàmica. No abaixa els braços, és un professional i un exemple li surtin millor o pitjor les coses. Per una entrenador és una garantia. Sempre fa la feina, les obligacions defensives, es deixa la pell per l’equip i això, per a mi, és fonamental, a mi em genera una gran confiança, tot i que potser necessitaria jugar més, però entrena bé i això és el més important”.
Sergio Busquets
“No he parlat amb ell aquests dies. És una decisió molt personal. Per a mi és un jugador fonamental, un dels millors pivots de la història de futbol i està poc valorat, dins del’entorn ja sigui al Barça o a la selecció. Molt valorat pels entrenadors i tan de bo se senti fort per seguir més temps”.
Posició Araujo
“La posició ideal és de central dret. Amb nosaltres ha crescut una barbaritat en la sortida de la pilota, està amb moltíssima confiança, entén on està el tercer home, ho entén tot a la perfecció i se sent fort i amb confiança. Si el veus de lateral tampoc serà estrany, però seria per una emergència”.
Falta protagonisme
“Ja veureu que no hi ha un onze de gala. L’staff veiem moltes coses per decidir l’onze. Se li dona massa importància a l’onze titular i, de vegades, els tres jugadors que entren al minut 60 són els que decideixen el partit”.
Renovació Alonso
“És un tema parlat amb el club. Estic molt content amb ell. S’ha adaptat d’una manera extraordinària i és una persona fantàstica dins el vestidor i dins el camp, és un jugador contrastat, amb maduresa per jugar a diferents posicions, és un fitxatge molt adient”.
Lateral dret
“La plantilla està molt ben confeccionada. Potser no tenim un lateral dret natural, a excepció de Bellerín, però tenim moltes opcions en aquesta posició. Estic content i encantat amb la plantilla”.
100 partits Pedri
“Els números són extraordinaris. El talent que té Pedri amb 20 anys, té un present i un futur per endavant espectacular. Tenim una generació molt jove i cal cuidar-los i mimar-los perquè se sentin estimats, importants i valorats. El talent que té Pedri l’he vist en pocs futbolistes”.
Missatges gent
“Em diuen que cal guanyar al Girona. Aquí es guanyen tiquets de tranquil·litat només vàlids per a dos o tres dies. Això és el Barça. Fins demà, certa tranquil·litat, però sempre hi ha crítiques i demà si no guanyem, serà una gran desfeta”.
“Míchel ha dit que no tenen res a perdre i d’alguna manera tenen una situació còmode, per això és més difícil, a no baixar la guàrdia que cal competir pel títol”.
Derbi dur
“Espero un rival molt fort i agressiu. Oriol Romeu és un gran futbolista, també Garcia, és un equip molt ben dotat, amb velocitat a dalt, amb centrals d’envergadura, diferents alternatives i el futbol està molt igualat”.
Ter Stegen
“Per a mi està entre els millors porters del món i pel Barça és el millor porter del món per la manera en què juguem nosaltres. La sortida de pilota és perfecte, tècnica amb els dos peus... ho té tot i ja ho vaig dir des del primer dia, quan era molt criticat fins i tot per les cadires d’aquí. Està a un nivell extraordinari i això ens dona molta seguretat”.
Gavi
“Gavi no enganya ningú, és passional, motiva els seus companys i els contagia, té una personalitat amb només 18 anys que sorprèn”.
Millor tècnic
“Em sorprèn que diguin que soc el millor director, però aquí al Barça o és eufòria o és derrota. L’equilibri emocional i psicològic és clau per mantenir la calma i no enfonsar-se tant en l’eufòria com en la derrota”.
Mercat
“Estic molt tranquil amb la plantilla, no em falta res més”.
Ansu Fati
“Se sent còmode quan està a prop de la porteria. Hem d’intentar que tingui ocasions, oportunitats perquè té aquestes dues capacitats, de jugar d’esquenes, amb profunditat, és ràpid, l’u contra u, i ho té tot per marcar la diferència des dels tres quarts cap a dalt”.
Arnau
“Tan Arnau com Miguel ofereixen moltes alternatives al joc del Girona. Arnau és un jugador molt ben dotat, tècnicament molt bo en el duel, s’incorpora molt bé a l’atac, té molta personalitat”.
Línia defensiva
“No vull pensar en que si haguessin estat tots els centrals disponibles, podria haver sigut diferent a la Champions, perquè no crec que sigués el problema principal, ja que no vam ser eficaços. És passat això ja i hem d’afrontar el present, noli dono més voltes”.
Important victòria
“No li dono massa importància, però sí significaria estar a sis punts amb un partit menys que el perseguidor i seria molt important. Són tres punts clau per a nosaltres”.
Canvi sistema
“Hi ha molts futbolistes que estan a un nivell molt alt i això és bo per a l’equip, el problema és meu per confeccionar l’alineació i els canvis, però és positiu per al grup, que tots sumin”.
Xavi-Michel
“Molt important la tasca que està fent Michel. És una persona molt intel·ligent, que ha aconseguit grans reptes i ja ho era quan jugava. Era un futbolista de talent, de qualitat, que entenia molt bé el joc i ho transmet com a entrenador. Un equip que juga sense complexos, que té alternatives, m’agrada Michel”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)