L’1x1 del Barça a Montilivi

Per Oriol Tortajada

TER STEGEN (90’)
SÒLID
Un mur. Un altre partit amb la porteria a zero i ja en són catorze en aquesta lliga. Contrasta la seva ratxa amb la del Girona, que, juntament amb l’Elx, és l’equip de primera que ha encaixat almenys un gol en totes les jornades.
KOUNDE (90’)
FIABLE
Xavi fa rotacions en cada partit, però Kounde mai surt de l’onze. Va actuar al lateral com dimecres en la copa. Una topada fortuïta amb Oriol Romeu el va deixar grogui. Topar amb un camió d’alt tonatge mai és un bon negoci. Complidor.
ARAUJO (90’)
PODERÓS
Perfecte en el marcatge a Taty Castellanos. El 9 del Girona no va rematar entre els tres pals de la porteria de Ter Stegen mentre va estar damunt la gespa. Ràpid en la retallada i poderós com sempre en el joc aeri.
ERIC (90’)
TITULAR
Titular contra el Ceuta en la copa i titular ahir. No sortia des de l’inici en un partit de lliga des del 29 d’octubre contra el València. Precís amb pilota i atent en les vigilàncies defensives. Minuts per créixer en autoestima i ego.
M. ALONSO (45’)
CONTINGUT
Renovació i titularitat en poc més de 24 hores. Habituat a actuar a l’eix de la defensa, ahir li va tocar fer-ho com a lateral. Millors prestacions defensives que en atac. Després de la lesió de Dembélé, li va faltar atreviment ofensiu.
GAVI (90’)
VERSÀTIL
El comodí de Xavi. Va començar d’interior, va cobrir l’espai de Dembélé amb la lesió del francès i va acabar com a home més avançat després del canvi d’Ansu. L’entrega de sempre i la targeta groga de quasi sempre.
BUSQUETS (90’)
SOBRI
Vencedor en la comparació amb Zubimendi l’altre dia contra la Real i vencedor en la comparació amb Oriol Romeu. El d’Ulldecona no va fer un mal partit, però el de Badia va estar millor. Sols ha descansat a Ceuta aquest gener.
DE JONG (90’)
DISCRET
Versió grisa de Frenkie. No va brillar en cap dels dos contextos de partit, ni amb l’aposta inicial d’extrems oberts a la banda ni amb la fórmula dels quatre migcampistes amb l’entrada de Pedri. Va passar de puntetes per Montilivi.
RAPHINHA (88’)
CONGELAT
Derrotat en el seu duel cara a cara personal amb Miguel Gutiérrez. El brasiler va perdre. Ni va desequilibrar ni va aconseguir connectar cap centrada enroscada marca de la casa d’aquelles que fan tant mal a la defensa rival.
ANSU (81’)
VOLUNTARIÓS
En cap dels tres partits en què ha jugat de titular com a 9 (Atlético, Getafe i Girona), no ha rematat entre els tres pals. Sí que va connectar amb Alba en l’acció del gol. Lewandowski tornarà contra el Betis i Ansu tornarà a la banda, vasos comunicants.
DEMBÉLÉ (25’)
TRENCAT
Lesionat al recte anterior esquerre en una cursa amb Arnau. La seva primera lesió en l’era Xavi. Avui li faran més proves, però es perdrà gairebé amb total seguretat l’eliminatòria contra el United. Cop duríssim. El drama del derbi.
PEDRI (65’)
ENRATXAT
Gol decisiu en el seu partit número 100 amb el Barça. Vital contra el Girona i, abans, contra el Getafe. Dos gols que valen 6 punts.
ALBA (45’)
ESMOLAT
Molt més profund que Marcos Alonso. Sense Ousmane, Xavi va haver d’activar el pla Alba. Seva va ser la centrada del gol.
BALDE (9’)
RÀPID
Minuts com a doble lateral davant de Jordi Alba per ajudar a contenir Toni Villa i Valery.
KESSIE (2’)
ENÈRGIC
Més múscul i energia al mig del camp en els últims minuts per ajudar a mantenir el 0-1.