Barça

Canvi de cromos

Les proves ratifiquen el trencament de Dembélé al recte anterior de la cama esquerra i estarà entre 4 i 5 setmanes fora; baixa sensible de cara a la pugna amb el United perquè en l’era Xavi suma 10 gols i 20 assistències

Lewandowski (4 gols al gener) torna contra el Betis

Dembélé, KO; Lewandowski, OK. Frenada en sec d’Ousmane i desitjat retorn de Robert. No hi ha felicitat completa per a Xavi. Just quan el davanter polonès havia complert per fi els tres partits de sanció en la lliga, i tornarà dimecres contra el Betis, Xavi perd ara la nineta dels seus ulls durant més d’un mes. Dembélé estarà almenys entre quatre i cinc setmanes de baixa, després que les últimes proves que se li han realitzat confirmessin el trencament al recte anterior de la cama esquerra que es va fer en el derbi de dissabte a Montilivi. S’han confirmat els pitjors pronòstics.

Ousmane no visitava la infermeria des del novembre del 2021. La lesió contra el Girona és la primera en l’era Xavi. Obligat a parar més de 100 partits després. Quan Dembélé es va posar la mà a la cuixa després de notar una estrebada en l’esprint contra Arnau, a Xavi li van aparèixer tots els mals. Per a ell, Dembélé sempre ha estat una peça fonamental. Si el francès és jugador del Barça avui és gràcies a Xavi. El tècnic ha estat el seu gran valedor. L’ha mimat, l’ha cuidat, l’ha protegit davant la premsa i el club i ha sabut ajudar-lo mentalment i tàcticament a oferir la seva millor versió com a blaugrana. Els números ho corroboren. Amb Xavi, Dembélé ha marcat 10 gols i ha repartit 20 assistències. Tres d’aquests gols han estat aquest mes de gener (Intercity, Atlético de Madrid i Real Sociedad), i és que la lesió arriba en el pitjor moment per a Ousmane. Era el davanter més en forma de la plantilla ara mateix. La confiança de Xavi amb Ousmane ha quedat clara mil vegades davant els micròfons, però també a la gespa perquè el francès ha estat aquesta temporada un dels fixes en l’onze. De fet, ha participat en tots els partits menys en l’eliminatòria de copa contra el Ceuta (0-5). Aquell dia sí que va jugar Lewandowski. Ara Xavi s’aferra al polonès.

Dembélé i Lewandowski han coincidit només en quatre partits després del mundial. Va ser en la copa contra la Real Sociedad (1-0) i en la supercopa contra el Betis (2-2) i el Real Madrid (1-3). En la lliga no coincideixen des del 31 de desembre, en el derbi contra l’Espanyol (1-1) –Ousmane va ser suplent i va entrar per Raphinha en el minut 62’–, i ara hauran d’esperar almenys fins al mes de març. Dembélé es pot arribar a perdre una desena de partits. En vermell, l’eliminatòria de l’Europa League contra el Manchester United. Baixa sensible per al cara a cara contra l’equip de Ten Hag.

La lesió de Dembélé obre la porta a noms com ara Raphinha, Ansu i Ferran. Lewandowski busca socis. El polonès reapareixerà en la lliga dimecres al Benito Villamarín (21 h). El 9 del Barça s’ha perdut els partits contra l’Atlético (0-1), el Getafe (1-0) i el Girona (0-1), en què el Barça ha estat capaç de sumar els 9 punts de 9 possibles sense ell, però en què ha evidenciat una clara falta de gol. L’equip ha tret un rèdit increïble a les victòries per la mínima. Lewandowski no juga en la lliga des del dia de l’Espanyol, però sí que ha participat en la copa i la supercopa. Mentre ha durat la sanció en la lliga, el polonès ha jugat quatre partits i ha marcat quatre gols. Doblet contra el Ceuta i gols contra el Betis i el Real Madrid en la supercopa disputada a l’Aràbia Saudita. Només s’ha quedat a zero en el partit de quarts de la copa contra la Real al Camp Nou, partit decidit precisament amb un golàs de Dembélé.

DEMBÉLÉ

10+20
gols i assistències
ha aportat el francès en l’era Xavi. No es lesionava des del novembre del 2021.

LEWANDOWSKI

4
gols
en quatre partits al gener (Ceuta, 2; Betis, 1; Madrid 1), mentre ha durat la sanció en la lliga.
Betis - Barça
Lliga
Barça - Sevilla
Lliga
Vila-real - Barça
Lliga
Barça - United
00.00 h (Canal)
Barça - Cadis
Lliga
United - Barça
00.00 h (Canal)
Almeria - Barça
Lliga
Barça - València
Lliga *També les semifinals de la copa. Si el sorteig uneix els camins de Barça i Madrid podria jugar la tornada perquè quedaria ajornada a l’abril.
Barça-Espanyol 1-1
Lliga
Betis-Barça 2-2
Supercopa
Madrid-Barça 1-3
Supercopa
Barça-Real Sociedad 1-0
Copa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)