Barça

Xavi: “No podem baixar la guàrdia”

El tècnic blaugrana Xavi Hernández ha atès els mitjans de comunicació per parlar del partit de demà diumenge contra el Sevilla al Camp Nou. Aquestes han estat les seves declaracions:

Plantejament rival
“Demà tenim un rival complicat, tot i la seva classificació i la crisi important de resultats que ha passat, té un gran equip i crec que Sampaoli ha recuperat un Sevilla fort, competitiu, que guanya partits de manera solvent. Estem parlant d’un gran entrenador que treballa molt bé l’aspecte defensiu, fa coses molt bones en pressió alta, físicament són molt forts i és un equip que es vol rebel·lar i té jugadors amb molta experiència. Arribem en un molt bon moment de forma, però necessitem a la nostra afició perquè demà serà un examen complicat i necessitem els tres punts”.
Renovació Busquets
“Nosaltres pensem el mateix que el club, que la decisió és seva. Estem a l’espera del que pugui decidir i amb allò que se senti més còmode. S’ha guanyat decidir el seu futur. Si vol continuar, estaré molt content”.
Pablo Torre
“Porta partits sense jugar i hem estat parlant amb ell perquè creiem que a la seva edat necessita ritme i és bo que hi participi perquè no pot estar 4 caps de setmana sense jugar. Jugarà amb el filial per poder estar després preparat i cal que gaudeixi, que aprengui, que competeixi. No hi ha cap novetat amb això, és el que vam dir-li quan el vam fitxar”.
Nota de l’equip
“La nota serà a final de temporada. Ara estem bé, en un bon moment, hem fet partits millors i altres no tan bons, però això és lògic. Quan jo hi participava com a jugador alguns partits els ressolíem de forma brillant, sòlids, solvents, però no jugàvem sempre de manera excel·lent. Però això és futbol, també tens un rival davant, però estic molt satisfet i content perquè som líders a la lliga amb 50 punts i estem a cinc punts del segon classificat, que és el Madrid. Estem en un bon moment de forma, el vestidor és molt jove en general i poc a poc agafen confiança, s’atreveixen més. Venim de guanyar un títol, que ens ha donat molta tranquil·litat, però cal donar continuïtat”.
Treball intern
“Parlo amb els jugadors perquè entenguin que encara no s’ha guanyat molt. No podem baixar la guàrdia i cal que exigim en els entrenaments, en els partits... és fonamental per aconseguir èxits. Hem aconseguit ser una família dins el vestidor, hi ha un grup fantàstic de futbolistes amb un ambient molt bo, dels millors que he viscut jo a la meva carrera. Estem treballant bé i anem pel bon camí”.
Absència Dembélé
“Potser tenim menys u contra u perquè Dembélé és el millor de l’equip en això, ja que marxa del contrari, genera moltes vigilàncies i ens genera superioritat a l’altre costat, però també ho poden fer Raphinha, Ansu, Ferran inclús en moments determinants Jordi Alba, Balde, Marcos Alonso, Kounde... Jugui qui jugui és el mateix, ja que hem d’obrir el camp, atacar espais... perdem en l’u contra u, però guanyem en altres coses”.
Criteri arbitral
“Vinícius és un tipus de futbolista com Dembélé i com Neymar, que tenen molt u contra u i fan que el rival estigui més agressiu perquè superen amb facilitat el seu marcatge i tenen moltes vigilàncies i cobertures. Vinícius et genera molt en atac i és normal que la línia defensiva de l’equip rival tingui més vigilància, però hi ha un comitè que ha de fer el seu treball”.
4 migcampistes
“Ens sentim còmodes amb qualsevol sistema perquè també hem jugat bons partits sense els 4 migcampistes. Depèn de la pulcritud d’aquest quart home, que ve dins i que no perd tantes pilotes. És el mateix que fèiem l’any passat, però ara som més madurs i tenim més opcions però el sistema no varia massa”. “És un sistema que beneficia a tot l’equip perquè perdem menys pilotes, són més responsables en evitar aquestes pèrdues que ens generen transicions de l’equip contrari, estem més junts i això fa que la pressió després d’una pèrdua és més immediata”.
Frenkie de Jong
“Té un potencial gegant per fer el que vulgui al mig del camp. Dividir, entrar en segona línia, per jugar entre línies i atacar la línia defensiva, per robar pilotes... És ràpid, fort físicament, té qualitat tècnica... té totes les condicions que engloba un migcampista del Barça i és un dels millors del món. És un futbolista que sempre m’ha agradat i per això és un dels que més utilitzem”.
Balde amb febre
“Els doctors m’han dit que estarà bé, que podrà estar disponible i demà decidirem“. “Ens ha sorprès la seva evolució tan ràpida, que amb 19 anys estigui a un nivell espectacular i marcant diferències. És molt important en defensa i també assisteix. Hem treballat moltes coses defensives, que era el que menys dominava i estic molt content per ell, s’ho mereix”.
Mercat Chelsea
“Si ho haurà fet és perquè ho ha pogut fer i la Premier ho ha permès”.
Favorit lliga
“No em sento favorit, em sento un candidat a guanyar la lliga i és un dels objectius, però no favorit. Competim contra el vigent campió de lliga i de Champions. Ens costarà molt competir-li al Madrid per guanyar títols. Ja ens va costar la supercopa, a la copa els tenim a semifinals i la lliga segur que l’hem de lluitar fins a la penúltima o última jornada. Segueixo veient un Madrid fort, tot i que estiguin a 5 punts”.
Oferta Ansu Fati
“Ja li sortiran les coses. Ansu és un actiu del club espectacular, confiem moltíssim en ell. Està treballant molt bé, però cal tenir paciència perquè té 20 anys. Necessita temps i estic convençut que li sortiran les coses, no és moment de parlar de vendes”.
Joves alliberats
“Guanyar la supercopa ens ha anat molt bé, sobretot pels joves perquè no havien guanyat cap títol encara i això és important perquè t’alliberes i sense baixar el llistó, hem de seguir amb aquesta mentalitat i exigència. Som el Barça i hem de seguir guanyant títols”.
Pressió
“Nosaltres tenim pressió cada partit. Sempre em dieu que aquest és el moment clau, cada setmana és el mateix. Som el Barça i estem exposats a aquesta pressió i benvinguda sigui, millor lluitar per guanyar títols que no per baixar de categoria”.
Gol Raphinha
“Ja hem patit unes quantes de campanyes així. Em fa gràcies i em fa riure. Hi ha un punt de fanatisme que dona lloc a tot això i que es vulgui veure coses on no existeixen, on una cosa justa passa a ser injusta”. “Sempre que juga et genera coses, ja sigui una centrada, una passada, un xut des de fora de l’àrea, arriba al segon pal i et marca gols. És transcendent en el joc, jugui millor o pitjor, però sempre està allà, treballant per a l’equip, pressionant alt i fent les obligacions al 100%. Li tinc molta confiança, és una garantia i així li vaig dir fa dues setmanes, quan estava més baix de moral”.
Gols repartits
“És important que quan Lewandowski ha estat absent,l’equip ha resolt els partits amb més o menys dificultat. És molt positiu que els extrems i les segones línies aportin gols. També hem fet gols en estratègia. Hem de ser una font per generar ocasions a dalt. Robert marca diferències en el gol, però també els altres. Els futbolistes s’han d’incorporar a l’atac i marcar diferències”.
50 punts
“El mèrit és donar el valor on érem l’any passat i on som ara. L’any passat ens vam trobar un Barça amb moltes dificultats, que venia d’un moment difícil, de no guanyar títols i d’un moment de confiança molt baix. Ara veig a la gent pel carrer que està il·lusionada, gairebé omplim el camp a cada partit i això és espectacular”.
Competitius
“Senyal que també estem fent un treball defensiu bo. L’estat de forma de Ter Stegen també és excepcional. Cal generar més en atac i ser més solvents en el joc, però estem en un bon moment defensivament també”.
Kounde de lateral
“La posició natural és de central, però s’està adaptant molt bé de lateral dret. Associativament ha millorat molt i és una alternativa en no tenir un lateral dret pur”.
Gols encaixats lliga
“No hi ha una explicació en la diferència de gols encaixats en lliga i a Europa. Potser la falta de concentració, potser les lesions, però no és cap excusa, però són arguments de pes per encaixar més gols”.
Enteniment del joc
“Juguem molt millor a futbol, entenem millor situacions de tercer home, l’home lliure, ja no la passo per passar sinó amb un intenció i això és el que hem anat treballant i el creixement és exponencial”.
100 punts
“No em preocupa això, em preocupa guanyar la lliga, encara que en fem 70. L’objectiu és guanyar la lliga, no arribar als 100 punts. Si després igualem un rècord, benvingut sigui”.
Construcció millor
“Estem millorant però no diria que estic construint el millor Barça dels últims anys. Estem en construcció, millorant moltes coses i el procés és llarg”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)