Barça

Araujo: “Em considero un líder pel meu caràcter”

Ronald Araujo repassa en una entrevista a l’agència EFE la seva trajectòria i la del Barça abans de jugar-se a Old Trafford, dijous, la continuïtat en l’Europa League.

Recuperat de l’avulsió del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta que el va obligar a passar per la sala d’operacions al setembre passat, Araujo diu que està en un bon moment. “La lesió em va servir moltíssim, sobretot per treballar el temps que vaig estar fora, analitzar molt, veure els errors. Vaig mirar molts vídeos, físicament vaig treballar molts aspectes que, quan estàs competint, potser no treballes. La idea era tornar al ritme de l’equip , que és difícil quan estàs tres mesos fora”, revela. L’uruguaià és un puntal per a Xavi Hernández: “Amb l’arribada de Xavi vaig aprendre molt més perquè ell ens va tornar la filosofia Barça, que s’havia perdut els últims anys. Jo soc el que més vaig aprendre, però l’equip va canviar i s’està veient als resultats”, reflexiona. El central veu en el cos tècnic els responsables de ser l’equip menys golejat de les grans lligues europees: “S’està veient el fruit de la feina. Des que va arribar Xavi, vam anar creixent. Va implementar totes les coses que ell volia. A més, vam poder fer una bona pretemporada i tant tècnicament com tàcticament vam aprendre moltíssim a nivell defensiu. Van arribar reforços en defensa i això suma moltíssim”, destaca.

“S’està demostrant dins al camp som una família, i hi som tots per donar el màxim”. Araujo no fuig del seu paper de líder, tal com ha dit sovint Xavi. “Sí, em considero (un líder) pel meu caràcter, per com soc, m’agrada que l’equip estigui bé, m’agrada saber com estan els meus companys, perquè vull que estiguin tots bé. Dins al camp, parlo tota l’hora perquè és la manera d’estar concentrat. Sé que això ajuda molt els companys”, argumenta.

Entre els seus referents, Araujo esmenta Carles Puyol, de qui encara mira vídeos de la seva etapa com a jugador. I, com Puyol, diu que gaudeix defensant: “Per això quan faig una acció defensiva la celebro, perquè ho visc així”.

Araujo diu que no està preocupat perquè el Barça no l’hagi pogut inscriure encara amb el contracte que va firmar fins al 2026. “Estic content, feliç d’estar al Barcelona, sempre ho vaig dir i ho vaig demostrar amb la renovació. Volia quedar-me aquí, malgrat les moltes ofertes que tenia. Estic tranquil. El club se n’encarregarà, d’això”.

Líder amb vuit punts més que el Madrid, el Barça ho té bé per alçar el títol. “No guanyar la lliga seria una tristesa tremenda, perquè l’equip està molt bé, perquè ja ens toca a nosaltres poder guanyar-la després de tants anys. Amb l’equip que tenim crec que ho hem de fer”, diu Araujo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)