Barça

La lliga, sí o sí

El Barça té avui a Almeria una oportunitat magnífica de refer-se del KO europeu i deixar el Real Madrid a 10 punts de distància

Guanyar la lliga continua sent el gran objectiu i l’empat en el derbi madrileny ho aplana encara més

En moments d’abatiment, l’espiral de partits que ofereix el calendari es converteix en un bon aliat que permet llepar-se les ferides amb celeritat. És el cas del Barça. Amb un calendari tan comprimit no hi ha temps per a lamentacions. L’eliminació europea cou, però Old Trafford és passat. El present passa pel Power Horse Stadium. La visita a Almeria (18.30 h, Movistar LaLiga) ofereix al Barça una grandíssima oportunitat per a reaccionar de manera immediata. És vital guanyar avui a Almeria perquè després de l’enèsim desencís europeu, el títol de lliga passa a ser primordial. La lliga ja era el gran objectiu, però ara és també la redempció. Amb la supercopa al sac, guanyar ara la lliga i la copa espantaria tots els mals europeus. Qualsevol culer hauria signat aixecar tres títols en el segon any del projecte de Xavi. La situació en la lliga és francament bona i no es pot escapar aquest títol. Un triomf contra l’equip de Rubi permetria també al Barça afrontar l’anada de les semifinals de la copa de dijous al Bernabéu (21 h) amb més confiança i serenor.

Mai ha guanyat l’Almeria contra el Barça. Dels divuit precedents a primera divisió, el Barça ha guanyat 14 partits i ha empatat en 4 ocasions contra els andalusos. Al novembre, en l’últim precedent, el Barça va guanyar 2-0 al Camp Nou amb gols de Dembélé i De Jong, i un penal fallat per Lewandowski. Aquell va ser l’últim partit de Piqué al Camp Nou com a professional. Sona al paleolític, però han passat només quatre mesos. El Barça va tancar aquella tretzena jornada, líder, dos punts per sobre del Real Madrid. Ara el marge de punts és més gran. L’empat en el derbi madrileny (1-1) deixa el Barça en disposició de marxar fins als 10 punts de diferència. Seria un forat enorme.

Gavi, després de complir sanció a Old Trafford, torna a la llista i serà titular. No ha viatjat Ansu Fati, que divendres es va fer una forta contusió en un genoll i és baixa per a aquest partit. Sí que ha entrat finalment en la convocatòria Ronald Araujo, però podria tenir descans amb vista al Madrid-Barça de copa. S’espera que Xavi doni continuïtat a la fórmula dels quatre migcampistes i hi haurà rotacions. L’entrada de Ferran en atac sembla clara. També Eric podria ser titular. Rubi té el dubte de Melero.

L’Almeria arriba al partit ferit pel 6-2 de Montilivi, amb una ratxa de tres derrotes seguides i situat en zona de descens després de les victòries del Cadis i el València.

NOVETATS

Gavi torna a la llista i Araujo finalment viatja; Ferran, candidat a entrar en l’onze

BONS PRECEDENTS

El Barça mai ha perdut contra l’Almeria. Els de Rubi van entrar ahir en descens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)