Barça

El protagonista

Ronald Araujo

Araujo, la kryptonita de Vinícius Jr

Vinícius s’ha despertat aquest matí i allà estava Ronald Araujo, impassible, enganxat al seu llit. Tota la nit fent guàrdia. Amb la mirada clavada en un únic punt de l’habitació. Atent fins i tot quan el brasiler intenta agafar el son. Una paparra. No ha estat una nit plaent per al dorsal 20 del Real Madrid. Araujo el va neutralitzar de nou en un clàssic i el seu rostre l’ha pertorbat durant hores. Un malson.

El pla li va tornar a sortir bé a Xavi. Araujo és la kryptonita de Vinícius. El va esborrar del mapa ahir en l’anada de les semifinals de la copa, com ja havia fet anteriorment en la recent final de la supercopa i en el 0-4 de la temporada passada en la lliga, també al Bernabéu. Els culers amb bona memòria recordaran aquell mític marcatge de Carles Puyol a Luís Figo. Ronald Araujo és un bon hereu del gran capità. Va estar sublim un dia més i va desactivar l’home més perillós del Real Madrid. Vinícius només va xutar una vegada entre els tres pals i Ter Stegen va col·locar una bona mà. Res més. Araujo va estar inexpugnable en la marca. Allò que va sortir tan malament contra Marcus Rashford i Ten Hag va tornar a funcionar de meravella contra Vinícius i el Madrid. El brasiler no té la versatilitat de l’internacional anglès. Ten Hag va poder allunyar Rashford de la banda en el partit del Camp Nou perquè el dorsal 10 del United pot jugar en les tres posicions de l’atac i això va desactivar el pla de Xavi amb Araujo. Però les característiques de Vinícius són unes altres i Carlo Ancelotti no el pot moure de l’esquerra de l’atac. Xavi i Araujo li tenen guanyada la moral. Ha funcionat ja en repetides ocasions. No és casualitat.

El partit d’Araujo va ser incommensurable. Poderós en el cos a cos i ràpid en l’anticipació. Vinícius va perdre tots els duels directes. Araujo sempre li oferia sortida per la banda, perquè Vinícius no pogués fer les seves perilloses diagonals de fora cap a dins i combinar amb Benzema per passadissos interiors.

A Vinícius, se’l va veure fora de si. Va quedar clar en una pugna amb Frenkie de Jong en la primera part, en què el brasiler va acabar fent una clau de judo al neerlandès i Munuera Montero li va mostrar la targeta groga. Li va perdonar la segona per protestar i també en una picabaralla abans d’un servei de córner amb Gavi en la segona part, en què només va ser amonestat el blaugrana. Araujo el va treure de polleguera i del partit.

En el minut 48 Vinícius va tenir una oportunitat de gol immillorable dins l’àrea després de rebre una bona passada des de la dreta de l’atac, però la seva rematada la va interceptar a última hora llançant-se a terra de manera providencial saben qui? En efecte. Immens, Ronald.

7
recuperacions
4
pèrdues
7
pilotes rebutjades Dades de Carles Domènech, de ‘La transmissió d’en Torquemada’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)