Barça

Pilota i tres punts

Enfortit pel 0-1 del Bernabéu, el Barça rep un València en crisi amb l’obligació de guanyar per situar-se provisionalment 10 punts per sobre del Madrid, en un partit on la lupa estarà posada de nou en la possessió

Si no fos perquè Xavi Hernández ha mamat barcelonisme des que té ús de raó, segurament ara encara estaria estirat al divan buscant respostes. Pocs entrenadors han guanyat al Santiago Bernabéu al llarg de la seva carrera, i encara és més reduït el nombre d’entrenadors que, tot i haver-hi guanyat, hagin vist com l’entorn posava el focus en el com i no en el què. Això és el Barça. Pura singularitat. La mirada sempre posada en l’estil.

El 0-1 al Bernabéu deixa el Barça en una bona situació en la copa i ha servit per trencar una mala ratxa de dues derrotes consecutives, però això no ha evitat que Xavi hagi tingut dos dies de tranquil·litat. El debat de la possessió ho ha aglutinat tot i ha eclipsat la victòria. El 35% de possessió de pilota del Barça al feu blanc ha aconseguit tenir des de dijous més quota de pantalla que el mateix 0-1. És així. El València va guanyar 1-0 fa set dies contra la Real Sociedad amb un gol en pròpia porta de Zubeldia, i quasi fan un monument a Rubén Baraja a la porta de Mestalla. El mereixerà si aconsegueix salvar aquest trist València del descens. Allà, a la capital del Túria, els problemes tampoc són menors i els incendis institucionals entre la grada i els propietaris del club són un mal endèmic des de fa ja alguns anys. Fa temps que el València ha perdut la seva identitat, però una victòria avui al Camp Nou per 0-1 seria rebuda com glòria beneïda. Xavi, en canvi, sap que avui ha de guanyar i convèncer. També per aquest tipus de coses el Barça és més que un club. El pes de l’estil.

Guanyar avui contra el València (16.15 h, Movistar LaLiga) situaria el Barça provisionalment 10 punts per sobre d’un Madrid que a la nit visita el Villamarín. Allò que el Barça no va poder fer contra l’Almeria espera fer-ho avui. El Madrid arriba tocat per la derrota en el clàssic, i el camp del Betis és un estadi on pots perdre punts.

Sense els lesionats Lewandowski, Dembélé i Pedri, ni el sancionat Gavi, Xavi possiblement plantegi un 4-3-3, amb Raphinha i Ansu oberts a la banda i Ferran al centre de l’atac. Christensen, ja recuperat, ha entrat a la llista i Jordi Alba podria ser el titular al carril esquerre per donar descans a Balde. Repeteixen Estanis Pedrola i Ángel Alcorcón, que ja van anar convocats dijous a Madrid en la copa. En el València, Rubén Baraja té la important baixa de Gabriel Paulista a l’eix de la defensa. El suís Cömert és el gran candidat a cobrir el seu forat i fer tàndem amb Diakhaby. Paulista, lesionat contra la Real, se suma a les baixes ja conegudes de Jaume Domènech, Gayà, Nico González, Cavani i Marcos André.

Serà el tercer partit de l’era Baraja. Fins ara, una derrota i una victòria. El triomf contra la Real va servir per tallar una ratxa negativa de cinc derrotes seguides del València.

Una de les preocupacions col·laterals del partit per a Xavi és el fet que Busquets, Raphinha, Ferran i Kessie estan advertits de sanció, amb San Mamés i el clàssic a l’horitzó immediat.

CHRISTENSEN, APTE

Christensen, que no va jugar al Bernabéu per molèsties, ha entrat a la llista

SENSE GAVI

Gavi és baixa per sanció, i Busi, Kessie, Ferran i Raphinha estan advertits

XAVI, A LA GRADA

Xavi, sancionat, no podrà estar a la banqueta i no hi haurà salutació amb Baraja
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)