La festa dels retorns i de Graham Hansen (5-0)

Jornada festiva a l’Estadi Johan Cruyff, on tot han estat bones notícies. El Barça tornava a jugar-hi un partit un mes després i ha regalat una nova victòria a l’afició davant el Vila-real (5-0). Un total de 5.026 espectadors que, a més, han pogut ovacionar les quatre premiades en la gala del The Best del passat dilluns. Alèxia, Mapi, Bronze i Walsh han ofert el guardó just abans de l’inici d’un partit que les blaugrana han dominat de principi a fi. A més, Graham Hansen, Engen i Jana han tornat a jugar un cop superades les seves respectives lesions.

L’equip de Joanatan Giráldez ha monopolitzat tot el joc ofensiu, però el Vila-real, ben posicionat sobre la gespa, utilitzava un 5-4-1 en fase defensiva i amb les línies molt juntes que dificultava la precisió del Barça en els metres finals. El primer gol ha arribat en la primera jugada de perill blaugrana. Una acció de Salma per banda ha acabat amb una centrada desviada per una defensa que Pina, molt atenta, ha pentinat perquè Oshoala obrís la llauna sobre la línia de gol (21’). Aquest gol ha activat la maquinària ofensiva del Barça i Aitana ha fregat el 2-0 després d’una altra jugada de fantasia de Paralluelo. Carbonell, però, ha posat el peu per evitar la diana (27’). De fet, la portera grogueta ha estat protagonista en el tram final de la primera part evitant un gol cantat d’Osohala (34’) i blocant un parell de xuts de Pina i Patri, respectivament. No ha pogut fer res, però, en el gol de Salma en el minut 38. L’ex del Vila-real ha fet una doble paret amb Aitana i ha enviat una rosca al pal llarg impossible per a Carbonell (38’).

El guió de partit en l’inici del segon temps ha estat similar, amb un Barça prement l’accelerador en atac i bolcant-se sobre l’àrea rival. Crnogorcevic, Oshoala i Salma, amb dos bons xuts, han estat les més actives, però no han pogut culminar les jugades amb gol. El Johan Cruyff ha viscut tres moments especials amb la reaparició de tres jugadores. Primer ha estat Graham Hansen, que ha tornat quatre mesos després de trencar-se muscularment. La noruega, que fa poc va renovar, no s’ha fet esperar. A la primera que ha tingut, i quan només feia cinc minuts que estava sobre la gespa, ha arrencat des de la banda, s’ha desfet de dues rivals, ha fet una paret amb Aitana i ha driblat la portera abans de situar el 3-0 en l’electrònic (70’). Després ha reaparegut Engen, que s’havia lesionat a principis d’any. Ja a les acaballes del duel, Jana Fernández s’ha tornat a sentir futbolista més d’un any després. Totes tres han rebut una càlida benvinguda a casa seva. Mentrestant, el Barça continuava atacant i Geyse i Aitana han disposat d’una doble ocasió molt clara per fer el quart (76’). Qui l’ha fet ha estat, un altre cop, Graham Hansen. La 10 blaugrana ha tornat en forma i ha aprofitat una passada a l’espai d’Aitana per batre Carbonell amb un xut creuat (84’). Però no en tenia prou i encara ha pogut fer el hat-trick amb una jugada individual que ha fet que el Johan es rendís als seus peus (90’).

Vintena victòria per mantenir els cinc punts d’avantatge sobre el Madrid.