Barça

CLÀUDIA PINA

FUTBOLISTA DEL FC BARCELONA

“Sempre he tingut una connexió especial amb Alèxia”

Clàudia Pina va heretar fa dues temporades el dorsal 6 de Vicky Losada. Ara l’excapitana es retrobarà amb el barcelonisme en el Roma-Barça de Champions del dia 21. La de Montcada i Reixac explica com la va ajudar Vicky en els seus inicis en el primer equip del Barça i parla també de l’actual ascendència que té en ella una figura com Alèxia Putellas

És important l’aposta que està fent el club amb el talent jove de la casa. El Barça mai ha de perdre l’essència
No vaig ser a Göteborg i he perdut dues finals. Algun dia vull guanyar una Champions gaudint al camp
Difícilment tornaré a jugar en punta. M’agrada el rol actual com a interior. Tinc més contacte amb la pilota
Vicky López té un gran potencial. És molt jove però estic segura que és una futbolista de la qual es parlarà molt

Clàudia Pina (12 d’agost del 2001, Montcada i Reixac) va renovar el mes de febrer el seu contracte amb el Barça per a tres temporades més. L’any que el Barça va guanyar la Champions de Göteborg ella estava cedida al Sevilla. Espera algun dia saldar aquest deute personal. Ha perdut dues finals. El futbol li deu una Champions. Té 21 anys. Té temps i talent.

Recentment vostè va renovar fins al 2026. Ampliat tres anys més el matrimoni Barça-Pina.
Estic feliç de ser aquí on soc. El Barça és casa meva. Sempre ho ha estat. Em sento còmoda amb el meu rol actual en l’equip. Em sento realitzada. És important que una jugadora tingui confiança per poder aportar el màxim a l’equip i aquest és el meu cas.
La política de renovacions del club està sent ferma en aquest sentit.
És important l’aposta que està fent el club amb el talent jove de la casa. Està demostrant tenir una gran confiança amb les noves generacions. El Barça mai ha de perdre l’essència. I crec que nosaltres estem rendint bé. Això és una demostració que pots competir en l’elit amb gent de la casa. Tenim molt recorregut i ens queda molt per aprendre. El Barça té jugadores d’alt nivell i és important créixer al costat d’aquests referents.
Queda ja lluny la cessió al Sevilla.
La cessió al Sevilla va ser un moment complicat perquè em va obligar a allunyar-me del meu cercle pròxim, la família, els amics, i mai és fàcil deixar el Barça. Però són decisions que has de prendre. Quan arriben aquest tipus de situacions has de mirar més enllà, a mitjà termini, en clau de futur, i vaig encertar marxant un any. Em va ajudar a créixer com a futbolista. Si ara tornéssim a aquell moment no dubtaria a prendre la mateixa decisió.
Però si no hagués marxat cedida ara tindria una Champions. Com va viure la Champions de Göteborg?
La vaig viure com una culer més. No t’enganyaré, lògicament m’hauria agradat ser allà amb les meves companyes, però com t’he dit abans crec que la decisió que vaig prendre en aquell moment va ser la bona. Si m’hagués quedat ara tindria una Champions, sí, però segurament no hauria tingut minuts i no hauria estat feliç i potser fins i tot no estaria ara aquí en el Barça. Algun dia vull guanyar una Champions gaudint al camp.
Vostè ha perdut dues finals.
Perdre dues finals de la Champions és difícil d’assumir, espero que a la tercera vingui la vençuda en el meu cas. Guanyar una Champions és una cosa que somio des de petita.
Aquest any la Champions passa per Roma. El Barça és clar favorit.
Nosaltres vivim cada partit de Champions com si fos l’últim. És important enfocar-ho així. És igual si juguem fase de grups com uns vuitens de final o unes semifinals. La mentalitat sempre ha de ser la mateixa. Respectem el Roma. Serà una eliminatòria bonica. El futbol femení mereix eliminatòries així, amb dos equips jugant en dos estadis emblemàtics com el Camp Nou i l’Olímpic de Roma. Espero que s’omplin els dos estadis i tots dos equips puguem oferir un bon espectacle.
El barcelonisme es retrobarà amb Vicky Losada. Ha parlat amb la capitana?
Mantenim el contacte, com és lògic. Jo personalment no he parlat amb ella sobre aquesta eliminatòria. He vist que l’altre dia va marcar [3-1 contra el Milan] i jugarà la final de la copa d’Itàlia i estic molt contenta per ella. Està en un bon moment.
Vostè porta el dorsal 6. Es considera una bona hereva?
Vicky Losada sempre em va ajudar molt en l’àmbit d’integració. Em va donar bons consells. Són persones a qui has d’escoltar. Des del primer dia va ser molt propera amb mi i li guardo una gran estima. Va quedar lliure el seu dorsal i no vaig dubtar a agafar-lo.
Hi ha una altra vella coneguda del Barça en el Roma, Andressa Alves. És la màxima golejadora del seu equip en la lliga italiana.
També vaig coincidir amb ella en el Barça. És una jugadora determinant. Està fent un gran any en el Roma, marcant molts gols. És una jugadora que haurem de tenir vigilada.
Si el Barça supera l’escull del Roma, probablement el Lió serà el rival a batre en les semifinals. Mals records per al Barça...
Pensar ara en unes hipotètiques semifinals seria un error.
Aquesta temporada s’està veient una Clàudia Pina en una posició més endarrerida, però també està fent gols.
El nostre futbol passa molt per dins i això t’obliga a estar molt connectada sempre. M’agrada. Toco moltíssim més la pilota. Participo més en el joc. Jugo més endarrerida però al cap i a la fi també trepitjo àrea, que també és el que m’agrada.
Està demostrant versatilitat. Interior, a la banda...
Difícilment tornaré a jugar en punta. Estic còmoda com a interior. Estic rendint aquesta temporada en aquesta posició i jo el que vull és jugar i ser una jugadora important per a l’equip.
Giráldez ha estat clar amb vostè en aquest sentit?
Amb el sistema actual i el futbol que estem fent aquesta temporada, aquesta és la posició on més encaixo. A dalt tenim jugadores com ara Geyse i Oshoala, amb un altre perfil molt diferent del meu, i elles també estan tenint un alt rendiment.
Arriba una setmana important per a l’equip perquè després del Roma vindrà el clàssic en la lliga.
Cada partit contra el Real Madrid és un estímul per a nosaltres. Els clàssics sempre són partits molt especials. La nostra prioritat és guanyar però també oferir una bona imatge.
En el clàssic de la supercopa vostè va marcar i es va petonejar l’escut.
Quan marco un gol improviso la celebració en aquell moment. Mai porto res preparat. Aquell dia em va sortir de dins fer això i ho vaig fer.
També es va petonejar l’escut el dia del seu golàs al Bayern de Munic. És el seu millor gol d’aquesta temporada.
És un dels gols més bonics de la meva carrera. El vaig dedicar a la meva germana. Va ser molt especial poder fer un gol així al Camp Nou.
Alèxia està recollint molts premis un any més, però no està podent ajudar dins del camp. Com es guanya una Champions i una lliga sense Alèxia?
Alèxia és una figura molt important dins del vestidor. Òbviament, la trobem a faltar. Parlem de la millor jugadora del món. Quin equip no troba a faltar la millor jugadora del món? El joc passa per ella, fa gols, et dona assistències, és determinant... és lògic que la seva absència pesi. És una jugadora molt especial. Però l’equip està demostrant una bona capacitat de superació en aquest sentit.
Seria una alta important de cara a unes hipotètiques semifinals o una final.
Parlem. Ens veiem cada dia. Està sent una recuperació llarga, però cada vegada té millors sensacions. No parlem de dates de retorn, només esperem que estigui amb nosaltres el més aviat possible.
Quina ascendència té una figura com Alèxia en vostè? Ha estat un pilar important dins del vestidor?
Sempre he tingut una connexió especial amb Alèxia. Juguem al mateix. Entenem el futbol igual. És una persona molt ambiciosa. Cuida molt cada detall. Ho treballa tot molt. Posa èmfasi i esforç en tot el que fa. És la millor per talent innat i també per dedicació.
Vull preguntar-li per un altre nom: Vicky López. En el seu dia, el 2018, vostè va ser la futbolista més jove a debutar amb el primer equip, però ara ella li ha tret aquest honor. Quina opinió li genera aquesta futbolista?
És molt jove. És una futbolista amb un gran potencial. Té molt talent i crec que no m’equivocaré si dic que és una futbolista de la qual es parlarà molt en el futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)