Barça

Xavi: “Si guanyem seria un cop sobre la taula”

L’entrenador del Barça, Xavi Hernández, assegura que el clàssic és molt important per al futur de la lliga, però no definitiu, i ha defensat l’estil de joc blaugrana. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Partit que espera

“Intentarem tenir més domini que en el clàssic de copa. No busquem defensar-nos sense pilota, sinó tenir-la. Volem ser protagonistes, però juguem contra el Madrid. El veig fort, està fent bons partits i físicament ha millorat molt des del gener. Serà disputat i imprevisible. Independentment de com arribi un equip o l’altre, mai saps què passarà”.

“Vam competir de forma excel·lent amb pilota en la supercopa i igual sense pilota en la copa. Si fem les dues coses bé tenim molts números de guanyar”.

Pressió?

“Al Barça sempre tens la pressió de guanyar. Ells estan pitjor en la classificació i potser en tenen més, però volem guanyar. Només per ser el Barça ja tenim pressió”.

Repetir la versió de la supercopa?

“Sí, podem. Ho hem fet en molts partits sense Pedri, Lewandowski, Dembélé o Gavi. Tenim perfils semblants. La gent es queda amb les semifinals de la copa, però és un sol partit en què no hem tingut el domini del joc. Per un partit no canviarem la idea. Es pot fer amb la plantilla que tenim”.

Pedri

“Arribava molt just. Hi havia un risc. Ahir va voler entrenar i es va ressentir una mica, no es va notar al 100% i si no estàs al 100% en partits així és millor no jugar. Que descansi i es recuperi bé. És una pena, però al final són sensacions i no van ser bones. Vam parlar i vam decidir que no cal que jugui. No és una final. Pot ser molt decisiu si guanyem, però quedaran dotze partits. No volem perdre a Pedri dos mesos més”.

El partit de demà marca la temporada?

“Si guanyem seria un cop sobre la taula. Tindríem 12 punts a falta de 12 partits. No seria definitiu perquè matemàticament no estaria, però seria un cop. És una oportunitat molt gran el partit de demà. Passi el que passi no serà definitiu. Per a molts futbolistes seria la primera lliga i hi ha il·lusió. Tot això passa per guanyar demà. Hem preparat el partit de manera natural, però sabent la importància del partit”.

El Barça és el favorit?

“Crec que està al 50%. Potser nosaltres tenim l’avantatge de jugar a casa. L’afició ens ha d’animar molt i pressionar, però està igualat”.

Motivació

“Jo estic molt motivat. Soc culer i m’agraden aquests partits. L’escenari és molt bo per a nosaltres perquè tenim un avantatge important. Tenim molt a guanyar. Hem entrenat molt bé i tinc bones sensacions, però en el futbol mai se sap. Volem mostrar la nostra millor versió”.

Araujo-Vinicius

“Araujo és molt fort, ràpid i intueix bé la desmarcada del davanter. És un líder de talla mundial. Actualment, és un dels millors defenses del món i tenir-lo és una garantia i un avantatge. Quan s’ha hagut d’enfrontar a Vinicius ha sortit guanyador, però és un davanter que marca moltes diferències i m’agrada la personalitat que té. És un valor extraordinari pel Madrid. Però tots hem de vigilar i ajudar, no només Araujo”.

Guanyar per 1-0

“Una cosa és el resultat i l’altra l’estil. No el canviarem i no ens tancarem mai al darrere. Sempre som proactius. Una altra cosa és que ens acabin dominant. La idea no es toca. Guanyar 1-0? La primera copa d’Europa es va aconseguir amb aquest resultat i ningú deia res de l’estil. No sé per què se’n parla. No em preocupa. Respecto al ’Cholo’ i a tothom, però la idea és claríssima i els jugadors la saben. No he de convèncer a ningú”.

“Què passa amb l’1-0? (riu) Posats a escollir prefereixo un 4-0 o 5-4. Costa marcar i la gent defensa bé. Qui no ha jugat a futbol no pot entendre què és tenir un contrari al davant”.

Cas Negreira

“Sé que vam guanyar de manera lícita, mai pels àrbitres. Si fos així, marxo a casa, de veritat. De la mateixa manera que no vull que els àrbitres em perjudiquin, tampoc vull que em beneficiïn”.

“Segurament a tots els camps serà més o menys com a San Mamés, però ens hem de centrar en nosaltres. Hem de ser hermètics i forts mentalment. Ens centrem en el joc”.

Campanya contra Gavi?

“Feia dies que no veia notícies com les de fa uns mesos en què deien que Gavi era un carnisser. Em sorprèn, però estem acostumats a aquest soroll. Sé d’on venen els trets moltes vegades. Hem d’estar tranquils i protegir el futbolista. Que estigui tranquil, no podem estar pendents de l’entorn. Ell està centrat i mai va amb mala fe”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)