Barça

Xavi: “Ja és hora que la gent valorés la feina de l’equip”

El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, ha respost als mitjans després del triomf del seu equip contra el Madrid a l’Spotify Camp Nou. El de Terrassa ha estat contundent amb la valoració del seu equip i amb la polèmica del fora de joc i el VAR.

Les claus del triomf

“Jo crec que una de les claus del partit ha estat que hem pogut minimitzar molt les pèrdues. Hem sigut responsables sense pilota i no hem volgut regalar opcions al Madrid al contracop. Hem dominat en moltes fases del partit i és difícil contra un rival com ells. A la segona part, hem patit més defensivament, malgrat això, hem fet un pas endavant en el joc i hem sigut millors en el partit. Hem fet el partit que volíem fer”, ha dit Xavi.

Distància insalvable?

“Per mi no és definitiu, no ens sentim campions, només és un pas molt important. Estic content pels jugadors ja que treballen molt i l’ambient a dins del vestidor és molt bo. És hora de valorar el que estan fent aquests jugadors. S’ha valorat molt poc, només s’han perdut 10 punts i en la meva etapa han estat molt criticats. Han patit i estic molt orgullós de veure l’equip competir. És hora de valorar el que estan fent els jugadors”, ha insistit el tècnic del Barça.

“Entenc a la gent que canti “campions” i ha sigut molt emocionant. L’aficionat s’ho mereix per tot el que hem viscut”, ha volgut destacar.

Aposta per Sergi Roberto

“Del Sergi no sabria què dir. Si estigués a un altre equip seria un dels jugadors més ben valorats. Aquesta és una desgràcia del nostre club, hem de posar els èxits i els mèrits als que més s’ho mereixen. Avui era un partit per entendre la superioritat al mig i ho ha entès mol bé. És una garantia”

Una victòria més personal

“Avui és un dels meus millors dies com a entrenador , però n’hi ha hagut de pitjors com el 0 a 3 que ens va fer el Bayern. Ara toca gaudir i tornar amb més força que mai”.

Últims minuts incerts

“El fora de joc és clar, és un tema científic. Em sorprèn el que diu Ancelotti que ho posa en dubte. No hi ha debat. He viscut els darrers minuts molt feliç i crec que el resultat és just. Hem tingut les millors ocasions i el 0 a 1 ja era injust”, ha contestat Xavi sobre la polèmica entorn al gol anul·lat per fora de joc a Asensio.

Eufòria al final del matx

“El que heu vist al final del partit s’ha vist a dins del vestidor. No hem d’oblidar d’on venim. A l’octubre estàvem a 3 punts per sota del Madrid i ara els hi hem tret 15 punts des d’aleshores. És el moment de valorar les coses com s’estan fent en aquest club”.

Jugades per desviar l’atenció

“Si avui es parla del VAR és de traca. És un fora de joc clar i al final marquem el segon perquè ens ho mereixem. Si fem un resum hem sigut millors que el Madrid. Quan ha marcat Asensio he tingut la sensació que era molt injust, per contra, el gol Kessié ha sigut el més just”.

Com s’ha de gestionar l’eufòria?

“De moment la temporada no és bona, només hem guanyat la supercopa. Ara tenim una avantatge important però no definitiva. En l’aturada per seleccions, hem de desconnectar i tornar per treballar i sense relaxació”.

El VAR, una eina bona

“Sense VAR tot és més difícil. El futbol sempre és més just, com els fora de joc que ho són o no. No es pot interpretar. Em sorprèn el que ha dit Ancelotti avui”, ha repetit Xavi.

Sense Pedri i Dembélé

“Em fa sentir molt orgullós de com treballa l’equip. No només depenem de certs jugadors, som un equip i hem estat molt bé. Pot ser no ha sigut brillant, però hem sigut madurs amb pilota i sense. Hem hagut de remuntar un partit que en altres moments de la temproada no hauríem afrontat tant bé. No ens hem tancat a darrer amb l’empat”.

Soroll a fora del terreny

“Ara és el moment que el soroll sigui positiu i se’ns valori el que estem fent. Les coses extraesportives no les podem controlar, però hem d’estar satisfets del treball de l’equip”.

Valorar a Kessié

“La pregunta és qui no ha sigut criticat aquest any al Barça. Teníem dubtes abans de començar, però al final ens ha sortit bé i el treball que ha fet Kessié ha sigut molt bo. També de Sergi Roberto”, ha respost Xavi el jugador que ha donat el triomf en el darrer instant al seu equip.

Diferències en el darrer partit al Bernabéu

“Hem fet molt bé la pressió alta, no els hem deixat córrer i l’empat ha arribat al moment just. En el Bernabéu van venir dos gols molt ràpids i avui la victòria ha sigut molt important per la moral i per la confiança. Avui he pogut gaudir, tot i que pateixes quan el Madrid ataca. Hem defensat molt bé la superioritat al mig del camp i ho hem demostrat. Hem sigut superiors”, ha destacat.

Celebració amb Joan Laporta

“Joan Laporta sí que ha baixat al vestidor i amb ell tic molta confiança. Ho sol fer tots els partits i a mi m’agrada. Els dos som molt culers i estem molt contents”, ha finalitzat Xavi content després d’un partit molt exigent del seu equip i de deixar al Madrid a 12 punts a la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)