Barça

Xavi contra el Real Madrid

Guanyador. El de Terrassa presenta un bagatge extraordinari com a entrenador quan s’ha enfrontat al conjunt blanc aquest 2023: tres clàssics, tres victòries

Xavi, quédate”, cantaven al Santiago Bernabéu els aficionats del Real Madrid, tot fent mofa, a Xavi Hernández durant el clàssic de la primera volta d’aquesta lliga, el 16 d’octubre passat. Aquell dia el Barça va perdre amb claredat (3-1), el conjunt blanc va arrabassar-li el lideratge i es va situar tres punts per sobre seu. La situació, però, és molt diferent ara, després del duel de la segona volta de diumenge, en què els culers van vèncer (2-1) i es van posar mitja lliga al sarró, ja que l’avantatge de punts ara és favorable a ells en 12. És la particular revenja de Xavi, que ja havia dirigit l’equip en la supercopa en l’anada de la semifinal de copa a un altre triomf (0-1) contra els madridistes al seu feu fa tot just dues setmanes, partit al qual s’ha de sumar la final de la supercopa (3-1) a principi d’any. De fet, aquest 2023 s’han disputat ja tres clàssics, tots tres amb color blaugrana amb Xavi a la banqueta. El de Terrassa no s’ha estrenat pas amb l’equip blanc aquest any, ja que la temporada passada l’equip que entrena va golejar-lo (0-4) al seu feu, després de perdre-hi en la supercopa (3-2).

El bagatge de Xavi com a tècnic contra l’etern rival és, doncs, molt bo, amb quatre victòries i dues derrotes en les sis ocasions en què s’hi ha enfrontat en matx oficial. Com a futbolista també va ser bo. En la seva etapa de jugador blaugrana també va guanyar-hi més que no pas perdre-hi, amb els blancs, però el percentatge d’alegries no és tan elevat. Amb el Real Madrid s’hi va veure les cares 42 vegades, comptant totes les competicions, amb 17 victòries, 12 empats i 13 derrotes. El 40% van ser triomfs; ara d’entrenador suma el 66%.

A LA BANQUETA

Xavi ha dirigit l’equip sis vegades contra els blancs: quatre triomfs i dues derrotes

Un Crit Valent, en el cas Negreira

El col·lectiu Un Crit Valent es personarà com a acusació particular en el judici del cas Negreira en les actuacions judicials iniciades per la denúncia de la fiscalia. En un comunicat, la plataforma liderada per Jordi Medina, excandidat en les eleccions del Barça, va explicar que la decisió és per “tenir accés a tots els fets” i “defensar els drets dels socis del Barça”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)