Barça

Alarma clàssic

De Jong, amb el bíceps femoral de la cuixa dreta afectat, s’afegeix a la llista de maldecaps per al Barça-Madrid del dia 5; la lesió de Christensen obligarà ja Xavi a moure la defensa titular

A Xavi Hernández se li està començant a omplir de nou la infermeria. No hi ha treva. En els últims dies tot són males notícies. L’últim a caure ha estat Frenkie de Jong. El neerlandès va quedar ja exclòs de la llista de Ronald Koeman pels compromisos de seleccions d’aquest mes de març –els Països Baixos va jugar ahir contra França i el dia 27 juga contra Gibraltar– i ahir el Barça va comunicar l’abast de la lesió. Primer s’havia parlat d’un possible cas de fatiga muscular, però el comunicat emès pel club encara preocupa més. El dorsal 21 del Barça té una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta i és baixa segura pel desplaçament al Martínez Valero del dia 1 d’abril, en el retorn de la lliga. De Jong es perdrà segur l’Elx-Barça i ara mateix està virtualment descartat per al clàssic de copa del dia 5 d’abril.

De Jong no és un futbolista propens a tenir lesions i té una bona genètica, dos factors que li podrien permetre retallar alguns dies de recuperació, però els terminis són els que són, i ara mateix té molt difícil arribar al partit de tornada de les semifinals de copa contra el Real Madrid. Queden només dotze dies, i en el cas de forçar la màquina no arribaria al partit en plenitud.

La lesió de Frenkie se suma a la del primer afectat pel virus FIFA, un Andreas Christensen que dijous va veure’s obligat a retirar-se del Dinamarca-Finlàndia quan portava poc més d’un quart d’hora damunt la gespa. El central danès té un trencament al bessó de la cama esquerra, i Xavi ja li busca un substitut amb vista al decisiu partit contra el conjunt de Carlo Ancelotti. El millor situat per ocupar el forat de Christensen és Marcos Alonso. Ni ell ni Eric Garcia han estat citats per Luis de la Fuente.

Confiança en Araujo

Marcos Alonso formaria parella a l’eix de la defensa amb Jules Kounde, perquè en els plans de Xavi és innegociable moure Ronald Araujo de la banda contra el Madrid. És el pla per enèsima vegada. Tot i el gol en pròpia porta desafortunat en l’últim clàssic de lliga, Araujo va tornar a minimitzar Vinícius i repetirà com a lateral. Xavi està molt pendent de la recuperació del central uruguaià. Araujo és un dels altres que no han viatjat amb la seva selecció –això ha permès el debut de Santi Bueno (Girona) en l’amistós contra el Japó a Tòquio (1-1)– i s’ha quedat a Barcelona a fer treball específic. El club confia que estarà plenament recuperat per frenar Vinícius. Té una simple sobrecàrrega a l’adductor de la cama esquerra, i fins i tot podria arribar a estar disponible contra l’Elx, tot i que amb l’escenari actual la idea del club és prevenir i guardar cartes. La visita al camp del cuer sí que és un partit propici per a la titularitat d’Eric Garcia.

Frenkie i Christensen han estat els últims a entrar en una infermeria on fa temps que hi ha Ousmane Dembélé. L’objectiu de l’extrem francès quan es va lesionar en la visita a Montilivi, el 29 de gener passat, era arribar fins i tot al clàssic de lliga de fa uns dies, però la seva recuperació està sent més lenta del previst i ara mateix sembla complicat fins i tot que pugui arribar al partit del dia 5. Lògicament Dembélé tampoc ha entrat en la llista de Deschamps, i Xavi vol veure com evoluciona durant aquesta aturada de la lliga. El cas de Dembélé és totalment oposat al de Frenkie de Jong i el seu historial amb les lesions sí que convida a extremar totes les precaucions. Per al Barça el clàssic de copa està marcat en vermell, però el 0-1 de l’anada i el fet de tenir la lliga virtualment guanyada fa que forçar la màquina amb Dembélé no sigui del tot necessari.

Preocupa més Pedri. El canari va caure lesionat en l’anada de l’eliminatòria de l’Europa League contra el Manchester United i estava previst que jugués el clàssic del passat dia 19, però la seva recaiguda dos dies abans del partit ha estat un cop anímic dur tant per al jugador com per a un Xavi que l’estava esperant amb els braços oberts. A Pedri no se l’espera fins al Barça-Atlético de Madrid a l’Spotify Camp Nou, el cap de setmana de Sant Jordi.

FRENKIE

No ha viatjat amb l’Uruguai per fer net i el duel amb Vinícius l’obligarà a estar al màxim

CHRISTENSEN

Havia caigut de la llista de Koeman i la confirmació de la lesió és un nou cop per a Xavi

ARAUJO

Ha estat el primer afectat pel virus FIFA. Eric podria jugar a Elx i Alonso, el clàssic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)