Barça

Prudència per bandera

Mapi, Paredes, Rolfö i Paralluelo recorden en un acte amb els mitjans que l’eliminatòria de Champions contra la Roma no està sentenciada

Les jugadores del Barça demanen a l’afició tot el seu suport a l’Spotify Camp Nou

Després de la victòria en el clàssic, el Barça femení va agafar impuls per afrontar el partit més important de la temporada. Les blaugrana són a un pas de tornar a jugar les semifinals de la Champions. El 0-1 de Roma dona un mínim avantatge a l’equip de Jonatan Giráldez, que ha de rematar la feina a l’Spotify Camp Nou. Perquè no, l’eliminatòria no està tancada. L’1-3 contra el Madrid i el 5-1 contra el Wolfsburg en els quarts i les semifinals de l’any passat tenen malacostumats els culers, però les jugadores avisen: res està fet. “És la Champions. S’ha vist que totes les eliminatòries estan 1-0 o 0-1. És un resultat molt just. Qualsevol rebot o una mala decisió pot significar un gol en contra”, va advertir Mapi León, una de les futbolistes que van passar pel Media Day celebrat ahir a l’estadi Johan Cruyff. La seva companya a l’eix de la defensa, Irene Paredes, també es va mostrar prudent. “Sabem que la Roma és un equip molt sòlid i amb bones jugadores. Allà, davant de 40.000 persones, van tenir aquest punch per continuar corrent encara que estiguessin mortes. Nosaltres no vam ser capaces de fer més gols i enfonsar-les una mica. L’eliminatòria està oberta i intentarem que es decanti cap al nostre costat”, va explicar una de les capitanes del Barça. Per la seva banda, Fridolina Rolfö va voler recordar la dificultat del repte europeu en comparació amb una lliga que està ben encarrilada. “Ens hem de focalitzar en les dues competicions. No hi ha res fet en la lliga, però sí que ara mateix la Champions és més dura per a nosaltres, perquè només tenim un 0-1 de l’anada. Estem 100% centrades en això”, va dir.

A Roma, 0-1. En el clàssic, 1-0. Una falta d’efectivitat poc habitual, però que no preocupa les blaugrana. “Hem de marcar més gols. Crec que vam generar. Si mires les estadístiques, veus que arribes i generes, però per un motiu o altre no entren. No considero que fos un mal partit, però en vam marxar amb sensació agredolça perquè la diferència és d’un gol. Necessitem estar més encertades o afortunades de cara a gol”, explicava Mapi. En l’anada dels quarts, va ser Salma l’autora de l’única diana. “Marcar va ser una motivació extra. Era un partit de quarts. Volíem aconseguir la victòria”, deia l’atacant aragonesa, que tot i això creu que pot donar molt més. “Vinc d’un altre món i d’un període de lesions. He perdut condicions físiques. El tècnic em diu que m’ho prengui amb calma, que aprengui i que, quan agafi el ritme, aniré a millor. Estic en un bon moment, però puc donar molt més. N’estic segura”, sentenciava.

Factor Camp Nou

Un any després d’aquella estrena al temple amb 91.553 espectadors davant del Madrid, el factor afició torna a tenir un paper capital. El barcelonisme se cita amb les blaugrana, que no dubten a fer una crida a tots els aficionats. “Desitjo que hi hagi un ambient com el de la temporada passada. Espero que la gent s’hi animi, perquè a Roma es va notar. A mi m’agrada que em xiulin, és un repte, però quan ho tens a favor t’ajuda”, reconeixia Mapi León.

Un estadi culer que confia a veure un partit més de Champions aquest curs, en una edició molt igualada i en què cap eliminatòria està resolta. “Esperava aquesta igualtat. Van ser quatre partits top i és difícil de dir com es resoldran les eliminatòries. La competició millora cada any i aquesta edició és la millor”, va cloure Rolfö.

LES REFLEXIONS ABANS DE REBRE LA ROMA AL CAMP NOU

Hem d’estar molt atentes i conscienciades de la importància del partit
Mapi León
JUGADORA DEL BARÇA
Res està fet. Us tenim malacostumats. Es veu la progressió dels altres equips
Irene Paredes
JUGADORA DEL BARÇA
No m’acostumo a jugar al Camp Nou, continua sent especial. Necessitem l’afició
Fridolina Rolfö
JUGADORA DEL BARÇA
La Champions és la Champions i té aquesta cosa diferent que motiva. En tenim més ganes que mai
Salma Paralluelo
JUGADORA DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)