Barça

Conjura per Messi

El dia que s’havia d’anunciar l’acord definitiu per al finançament de l’Espai Barça, Rafa Yuste i Xavi varien l’agenda i s’abracen a un desitjat retorn de Messi; el vicepresident admet converses

L’univers Barça mira cap a París. S’esperava que el dia d’ahir fos una data important en relació amb el finançament de les obres de l’Espai Barça, però el nom de Leo Messi ho ha eclipsat tot en les últimes hores. Tant l’acord definitiu per al finançament amb els bancs d’inversió Goldman Sachs i JP Morgan com la roda de premsa posterior prevista per ahir a la tarda han quedat ajornats fins a finals de la setmana vinent. Tampoc el partit d’avui contra l’Elx (21 h) ocupa la primera plana informativa. L’Espai Barça i el retorn de la lliga han quedat en un ultimíssim pla després que el vicepresident del club, Rafa Yuste, decidís deixar anar ahir al matí la bomba durant la presentació de la Barça Academy World Cup: “Hi ha contactes amb Leo Messi i m’encantaria que tornés al Barça.” Una frase que il·lusiona una àmplia part del barcelonisme. És la primera vegada que algú amb tant pes dins del club confirma de manera tan oberta els contactes amb Messi i el seu entorn per fer possible el somni humit del desitjat retorn de Leo a casa seva. Cortina de fum per tapar l’ajornament de l’oficialitat de l’acord per al finançament de l’Espai Barça o possibilitat de retorn real? Només el temps ho dirà, però el fet que Messi s’hagi negat a renovar amb el PSG alimenta la bèstia.

Messi, que al juny complirà 36 anys, acaba contracte amb el club parisenc el 30 de juny. D’aquí a tres mesos serà agent lliure i el Barça ja fa dies que ha activat la maquinària. Laporta i Jorge Messi van tenir una reunió dies enrere. Des d’aquella presa de contacte, hi ha hagut més moviments interns en clau de planificació esportiva i encaix de fair play, i ahir es va produir un nou pas endavant no menor: la mà dreta de Laporta admetent obertament contactes. Yuste es va posar la careta de l’optimisme i Xavi Hernández va obrir més portes en la posterior roda de premsa prèvia al partit contra l’Elx. Conjura per Messi.

“Leo sap l’afecte que li tenim a ell i a la seva família. Tinc l’espina clavada que Leo no pogués continuar al nostre club. M’encantaria que tornés pel que pot representar i perquè crec que les històries boniques a la vida han d’acabar bé”, explicava Yuste. “Crec que és una cosa més senzilla. Quan t’enamores d’una persona, hi pots perdre el contacte, però sempre n’estàs enamorat i vols continuar tenint aquesta relació. Nosaltres sempre hem estat i estem enamorats de Leo i estic segur que ell està enamorat del Barça i de Barcelona i crec que el destí és savi i, si poguéssim ajuntar tots els condicionants, seria possible tenir Leo a Barcelona.” “Hi ha una bona relació i no hi ha un pla d’atac. Si això surt, és perquè el destí et torna allà on has de tornar. No voldria pas que el PSG interpretés les meves paraules com un acte d’atac.”

Les paraules de Yuste ràpidament van agafar volada a Barcelona. Però des de París, reacció tèbia. Des del compte de Twitter del club parisenc, van piular: “Que bonic tornar a veure’t, Leo”, per emfatitzar el retorn de Messi als entrenaments, un missatge que deixa obertes segones lectures. Sí que va parlar el tècnic del PSG, Cristophe Galtier, i no va ser tan taxatiu com caldria esperar: “Sé que el club i Messi estan negociant fa temps, però la decisió del jugador és confidencial i no em pertoca a mi parlar-ne.”

Des que Messi va marxar del Barça amb llàgrimes als ulls l’agost del 2021, ha mantingut el contacte estret amb jugadors com ara Jordi Alba i Sergio Busquets. També amb Xavi. Jugador i tècnic han estat en contacte telefònic permanent i Xavi l’espera amb els braços oberts. “Estaríem contents que Messi tornés”, afirma Xavi. “Hi tinc amistat, hi parlo sovint, però no és el moment de parlar-ne, pel bé de Leo, del club i de la plantilla. Tinc molta amistat amb ell, però d’aquí a poder-se fer hi ha un món. Tant de bo poguéssim tornar a veure Leo aquí a can Barça. Jo seria el primer que m’alegraria que tornés, perquè és el club de la seva vida i és el millor jugador de la història del futbol.” “No he fet res, perquè no depèn de mi, sinó de Leo, d’allò que vol fer ell, i la seva felicitat. Si ell pren la decisió que vol tornar, l’escoltarem, i seré el primer que sumaré perquè torni.” “La seva tornada dependrà de molts factors, del fair play, de la voluntat d’ell... El Barça és casa seva, hi té les portes obertes i estaríem contents que tornés.”

Decidiran Leo Messi i el famós fair play. El Barça, públicament, amb els seus altaveus, s’hi posa bé.

VEUS DES DEL BARÇA

Hi ha contactes amb Leo Messi i m’encantaria que tornés al Barça. M’agradaria que tornés perquè les històries boniques han d’acabar bé
Estaríem contents que Messi tornés. Jo seria el primer que me n’alegraria. Perquè és el club de la seva vida i ell, el millor de la història
Xavi Hernández
Estem enamorats de Leo i ell està enamorat del Barça i de Barcelona. El destí és savi i seria bonic que tornés
Rafa Yuste

Ajornada l’oficialitat de l’acord per al finançament de l’Espai Barça

El FC Barcelona va anunciar ahir que l’acord definitiu per al finançament de l’Espai Barça queda ajornat fins a finals de la setmana que ve. En un breu comunicat, el club assegura que l’acord està en “procés de tancament”. S’esperava que l’anunci es produís ahir, després que el dia anterior la junta hagués validat el pla exposat pel president Joan Laporta. Hi havia directius partidaris d’esperar un any, quan es relaxin les turbulències macroeconòmiques, amb tipus d’interès més baixos, però Laporta es va mostrar partidari de no demorar més les obres. La reunió va durar més de set hores. Paral·lelament, el Barça ja ha comunicat a la RFEF i, per extensió, a la UEFA que la temporada vinent jugarà com a local a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. La UEFA marcava com a data límit el 31 de març perquè els clubs notifiquin aquest tràmit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)