El protagonista

Ansu Fati

Bori parla a fora, Ansu parla a dins

Després de la tempesta sempre arriba la calma. De la borrasca que van originar les polèmiques declaracions de Bori Fati a El Partidazo de la COPE, a la serenor que aportarà el gol que Ansu va marcar ahir contra l’Elx. Aquest gol donarà tranquil·litat ambiental i sobretot és sinònim de confort per al mateix Ansu. La millor injecció de moral i la millor resposta. El pare va pixar fora de test i el nano ha parlat a dins el camp.

Bori Fati va situar el seu fill enmig del xàfec i Ansu ha fet tornar a sortir el sol amb el seu gol al Martínez Valero. El necessitava. Molt. No marcava amb el Barça en partit de lliga des del mes d’octubre, abans del mundial. Una eternitat. Havia estat contra el Vila-real (3-0), el 20 d’octubre. Ahir es va retrobar amb el gol. Ell i Ferran. Nit per a l’autoestima. Ferran va marcar el quart gol del Barça i va ser ell qui va activar Ansu en el 0-2. Kounde va recuperar una pilota, Ferran va detectar Ansu i aquest va agafar la pilota a camp propi i va fer una conducció vertical de molts metres, flotat en excés per un Mascarell que va deixar palès que no és central, perquè a més va deixar el perfil bo a Ansu, que no va dubtar i va acabar carregant la cama dreta per batre Edgar Badia amb un xut ras. Era el minut 55 i la sentència. Letal Ansu en una ràpida transició, que va agafar l’Elx mal col·locat. A Mascarell se li van veure les costures. Ansu va olorar sang i no va fallar. La seva celebració transmet moltes coses. Necessitava aquest gol. Alejandro Balde, que ahir no va jugar ni un minut i estava escalfant a la banda, va ser el primer que el va abraçar.

El gol contra l’Elx és tot just el quart gol d’Ansu en la lliga aquesta temporada. També havia marcat a Cadis i a Sant Sebastià. Gol bo per a tots. També per a un Xavi que va encertar donant-li la titularitat tot i la verborrea del senyor Fati.