Barça

Barça

Lamine Yamal

Un talent innat

Convertit en el debutant més jove en la història del Barça, els que coneixen l’atacant de 15 anys en destaquen la seva especialitat; és un futbolista diferent de la resta

“En els entrenaments feia coses que a ningú li poden passar pel cap”, explica Aleix del Castillo, excompany seu en el Barça

“Té aquell talent innat a tres quarts de camp que és tan difícil de trobar.” És el primer que li ve al cap a Xavi Hernández quan es refereix a Lamine Yamal (Esplugues de Llobregat, 2007). Tan clar té el tècnic el potencial del jugador, que va convertir-lo dissabte contra el Betis (4-0), donant-li entrada a l’Spotify Camp Nou en el minut 83, en el més jove debutant de la història del club amb 15 anys i 290 dies. “Li he dit que intentés coses, que al principi jugués d’una manera fàcil per agafar confiança i que després intentés coses. I ho ha fet. És un futbolista amb molt potencial”, va indicar l’entrenador.

I és que Yamal, fill de pare marroquí i mare guineana, criat a Mataró i que amb 7 anys va aterrar en el Barça, és la joia de la corona del planter culer, en què ara és en el juvenil A compaginant entrenaments amb el primer equip. “En els partits, quan agafava la pilota ja es veia que tenia coses diferents i, vulguis o no, el buscaves perquè intentés solucionar”, explica a aquest diari Aleix del Castillo, excompany seu les dues darreres temporades, en les etapes de cadet B i A. “Té un gran u contra u. És dels millors en l’u contra u que he vist. I, a part d’això, té qualitat per fer jugar bé els altres i interpreta molt bé el joc. De fet, té una visió de joc que té poca gent”, continua Del Castillo sobre l’atacant esquerrà, avesat a jugar d’extrem esquerre o dret. “En els entrenaments sempre s’intenten provar coses noves, al final serveixen per això, i la veritat és que feia coses que a ningú li poden passar pel cap... Jo en algun entrenament pensava: «Ostres... què és això?»”, rememora el seu excompany. “Veus que és únic. Fa coses que per a la resta són impossibles i ell ha nascut amb aquest do”, indica Del Castillo.

En el club, tothom és conscient del diamant que tenen entre les mans i ja fa temps que es treballa amb Jorge Mendes, el seu representant, la renovació, que la intenció és que se segelli quan faci 16 anys, moment en què podrà signar un contracte professional. “És un noi atrevit, amb unes qualitats superespecials. Si segueix amb aquest progrés i humilitat, arribarà molt lluny”, va afirmar Jordi Cruyff, secretari tècnic de l’entitat. També en el vestidor estan entusiasmats. “Jo amb 15 anys estava jugant en l’equip del meu barri”, va assegurar Raphinha sobre l’estrena de Yamal, que, en 10 minuts, va estar a punt de marcar. “Ha estat una llàstima, però estic segur que tard o d’hora ho farà”, va manifestar el brasiler. “Ha jugat amb desimboltura. El veig preparat en els entrenaments i pot ser diferencial”, va reblar Xavi, que també valora la personalitat d’un xaval, que tot just està cursant 3r d’ESO. “És una persona que no sembla que tingui 15 anys. És més madur de l’edat que té”, va reblar el preparador. “És un molt bon paio. El temps que he compartit vestidor amb ell no s’ha mostrat mai com algú diferent dels altres. Parlant, rient, content... és algú que fa sentir bé els seus companys”, hi afegeix Del Castillo, a qui no li va sorprendre el debut: “L’any passat, amb els de l’equip, ja vèiem que si no era el següent, és a dir aquest, seria al cap de dos o tres anys. Tenia tota la pinta i finalment ha estat ara.”

Yamal, doncs, és el nom del moment, i, tot i la joventut insultant, ningú ho amaga. Xavi, tampoc: “Pot marcar època en el club”, va sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)