Barça

Donar-hi continuïtat

El Barça vol mantenir les bones sensacions i l’encert golejador recuperat contra el Betis davant un Osasuna centrat en la final de copa

Una victòria pressionaria el Madrid, que just després visita una Real que vol jugar la Champions

Una jornada més és una jornada menys. Aquesta lliga que sembla que no es guanya mai, després de diverses oportunitats perdudes per rematar el Madrid, entra en la fase final. Sis partits al davant, 18 punts en joc i 11 de marge. Les preguntes sobre quan es pot i es vol guanyar el títol –i on– inunden les rodes de premsa de Xavi Hernández. I és que el mateix tècnic va reconèixer després del partit contra el Betis que el triomf significava un pas de gegant i que tenia bones sensacions. La lliga és qüestió de dies, Xavi la vol guanyar com més aviat millor i avui els resultats i el context poden acostar-la una mica més.

El Barça rep l’Osasuna (19.30 h, DAZN) a l’Spotify Camp Nou reforçat després de golejar el Betis en una d’aquelles nits que l’equip necessitava. És cert que l’expulsió d’Edgar va encarrilar el triomf, però els blaugrana, que han recuperat jugadors clau en el joc com Pedri, De Jong o Dembélé, van mostrar una bona versió des del començament i, sobretot, van trencar la mala ratxa golejadora de les darreres jornades. Al davant es trobaran un equip que afronta una setmana històrica. L’Osasuna juga dissabte la segona final de copa de la seva història. Ho farà contra el Real Madrid. Una cita cabdal i que farà que Jagoba Arrasate faci rotacions pensant en aquest partit. A més, els blancs també tenen més present el duel de dissabte i el de Champions contra el City que no pas una nova jornada d’una lliga pràcticament perduda. Aquesta nit (22 h), i amb baixes de pes, els de Carlo Ancelotti visiten la Real Sociedad, que s’està jugant una plaça per a la Champions. És, per tant, un d’aquells partits en què el Madrid pot deixar-se punts pel camí i permetre al Barça tancar la lliga la setmana que ve.

Repetir o no

Han passat tot just tres dies del darrer enfrontament i s’han encadenat dues jornades entre setmana. Això implica càrrega física per als futbolistes i la possibilitat de veure canvis en l’onze titular. La bona versió mostrada contra el Betis, però, pot portar Xavi a repetir la tria, apostant de nou per la fórmula dels quatre migcampistes que tan bé ha funcionat quan el tècnic de Terrassa ha pogut alinear Busquets, De Jong, Pedri i Gavi junts. En tot cas, si l’entrenador blaugrana opta per les rotacions, aquestes podrien afectar el lateral esquerre, amb possibilitats per a Jordi Alba i descans per a Balde, o l’atac. Raphinha va firmar una gran actuació i Dembélé tot just va disputar 17 minuts dissabte després de tres mesos d’inactivitat, però potser Xavi vol augmentar la càrrega de minuts del francès perquè vagi recuperant el ritme competitiu en aquest tram final de curs. Si juga d’inici en el lloc del brasiler, l’afició barcelonista podria tornar a veure, per fi, l’onze de gala, aquell que va disputar la final de la supercopa contra el Madrid.

Per la seva banda, Jagoba Arrasate té algunes baixes sensibles com la de David García o Moncayola. Ara bé, pot ser que l’Spotify Camp Nou es quedi amb les ganes de veure un futbolista concret. I és que Abde, cedit pel Barça al club navarrès, no pot jugar aquesta tarda per l’anomenada clàusula de la por. Una llàstima per al jugador, que tenia l’oportunitat de poder tornar a trepitjar l’estadi blaugrana i intentar convèncer Xavi i el club de cara a un futur més pròxim o més llunyà. El marroquí està firmant una gran temporada a Pamplona, on s’ha posat l’afició a la butxaca a base de gols, assistències, talent i personalitat.

LA LLISTA

Lamine Yamal repeteix convocatòria pocs dies després de debutar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)