Barça

El lloc era Barcelona

Frenkie de Jong, que va estar a punt de marxar l’estiu passat a Manchester, està firmant una de les seves millors temporades al Barça

El neerlandès és un dels intocables de Xavi Hernández al mig del camp

En el futbol les coses poden canviar d’un dia per l’altre. L’estiu passat, el Barça necessitava diners. A banda de les palanques, una opció era vendre jugadors amb cartell i un dels actius era Frenkie de Jong. Ell va ser un dels protagonistes del mercat d’estiu davant la insistència del Manchester United per fitxar-lo. Fins i tot els dos clubs van arribar a un acord, però el jugador sempre es va mantenir ferm en la seva posició: es volia quedar. “Hi ha clubs que el volen i nosaltres no tenim intenció de vendre’l. Es vol quedar. Per poc que puguem, farem els possibles perquè es quedi. Un altre tema és el nivell salarial de determinats jugadors, que no s’adeqüen als que hem fixat”, deia el president Joan Laporta al mes de juliol.

Un dels intocables

El temps li ha donat la raó. El neerlandès està firmant una de les seves millors temporades des que va arribar al Camp Nou. Les expectatives eren molt altes per un jugador de l’escola Ajax i Johan Cruyff. De fet, era un jugador tan esperat que Bartomeu el va lligar al mes de gener i ho va fer oficial. Era un fitxatge d’impacte que il·lusionava el barcelonisme, sobretot quan unes setmanes després va ser un dels líders de la golejada del conjunt neerlandès al Santiago Bernabéu (1-4). Tot i això, va costar que rendís amb la samarreta del Barça i li va tocar viure els anys de més decadència de l’entitat amb la falta de títols, la pandèmia, les humiliacions europees o l’adeu de Messi, entre altres coses. De Jong no acabava de trobar el seu lloc ni la seva posició.

Aquest curs, però, s’ha vist un De Jong més regular i amb pes dins l’equip. La seva recent absència per lesió, acompanyada de la baixa de Pedri, s’ha notat al mig del camp del Barça. És cert que, dades en mà, té poca incidència en els gols, ja que només n’ha marcat dos –Cadis i Almeria– i n’ha regalat dos més –tots dos contra l’Osasuna–, però la seva intervenció en el joc i en l’inici de les accions ofensives és alta. De fet, contra els navarresos va ser el migcampista que més va connectar amb els davanters, a banda de ser el jugador amb més passades i intervencions. La seva assistència amb el cap a Jordi Alba en la jugada del gol, en una zona on rematar era el més lògic, va ser decisiva. “Hem trobat la posició perfecta per al Frenkie. Està feliç i ha fet un partidàs. Potser ha de millorar més en l’última passada, però està a un nivell extraordinari aquesta temporada. Estic molt content per ell perquè ha treballat i sempre ha dit que es vol quedar al Barça. És un futbolista extraordinari, sobretot quan ve a rebre a la base amb Busquets. Marca diferències”, explicava Xavi en la roda de premsa posterior.

I és que De Jong és un dels intocables pel de Terrassa. Ha disputat 38 partits aquesta temporada, 32 de titular, i és el sisè jugador de la plantilla amb més minuts només darrere de Ter Stegen, Lewandowski, Gavi, Kounde i Busquets. Ocuparia una posició més alta si no fos per la lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta que li va fer perdre quatre partits aquest abril. Busquets, De Jong, Pedri i Gavi. Els quatre migcampistes d’aquest Barça.

LES DADES

38
partits.
Ha jugat aquesta temporada, 32 dels quals com a titular. És el sisè futbolista de la plantilla amb més minuts.

ELS ELOGIS

Hem trobat la posició perfecta per a ell. Està a un nivell extraordinari aquesta temporada
Xavi Hernández
entrenador del barça

EN FORMA

El neerlandès va firmar un partit molt complet contra l’Osasuna, intervenint més que ningú
4
gols.
El neerlandès ha participat en quatre dianes: va marcar contra Cadis i Almeria i va assistir contra l’Osasuna –2.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)