Barça

El derbi busca ‘killer’

Espanyol-Barça. L’actual Zarra, que ja sap què és marcar contra el Barça, i l’actual pitxitxi, amb ànims de revenja per la famosa denúncia periquita, se citen demà a Cornellà

19

gols

Lewi (Benzema, 17)

14

gols

Joselu (Morata, 13)

Cita amb el gol a Cornellà-el Prat. El derbi busca heroi i tots els ulls miren a Joselu Mato i Robert Lewandowski. El Zarra i el pitxitxi, cara a cara en un partit altament transcendent. L’actual màxim golejador espanyol contra el màxim golejador de primera divisió, enfrontats en la mare de tots els derbis (demà, 21 h). El Barça vol segellar la primera lliga de Xavi i l’Espanyol, continuar aferrant-se amb les ungles i les dents a la categoria. Derbi per a killers. Moltíssim en joc.

Luis García i tot l’espanyolisme s’abracen a Joselu. L’atacant blanc-i-blau suma 14 gols en el campionat, un més que Álvaro Morata (Atlético de Madrid), i si no hagués estat pels seus gols la situació de l’Espanyol seria encara molt més dramàtica del que ja és ara. Possiblement hauria consumat el descens com l’Elx. Joselu continua sent el principal argument de l’Espanyol per creure en el miracle de la permanència. Un gol seu contra el Barça en el partit de la primera volta a l’Spotify Camp Nou, ja va permetre aquell dia a l’Espanyol puntuar al temple blaugrana. Joselu no va fallar des dels onze metres i va transformar el penal comès per Marcos Alonso, l’autor del gol del Barça també aquell dia (1-1). Joselu ha estat l’únic futbolista de primera divisió que ha marcat aquesta temporada al Camp Nou com a rival, perquè en l’altre partit de lliga on el Barça va encaixar un gol, en el clàssic, va ser Ronald Araujo qui va marcar-se en pròpia porta després de la centrada de Vinícius. Els altres dos partits on el Barça ha cedit punts a casa, contra el Rayo i el Girona, el resultat va ser d’empat, 0-0.

Robert Lewandowski afronta el partit amb el repte de marcar per primera vegada en un derbi. En el partit de la primera volta es va quedar a zero, tot i que va estar en el centre de la polèmica. El davanter polonès havia estat expulsat per Jesús Gil Manzano a Pamplona i li acabarien caient tres partits de sanció, però la cautelar li va permetre jugar el derbi. L’Espanyol va entrar en còlera i va denunciar el Barça per alineació indeguda. El seu recurs seria desestimat pel comitè de competició, que va acabar arxivant la causa. Al Barça no va agradar tampoc l’actitud de l’Espanyol i ara Lewandowski vol parlar a la gespa. Tampoc ell oblida aquella denúncia. El dorsal 9 del Barça suma 19 gols, dos més que Benzema. Somia en el trofeu Pichichi després de quedar màxim golejador de la Bundesliga els cinc últims anys.

JOSELU

Seu va ser el gol en l’últim derbi (1-1). L’únic rival que ha mullat al Camp Nou en lliga

LEWANDOWSKI

Denunciat per alineació indeguda en el seu dia. Ara busca el primer gol en un derbi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)