Barça

Xavi apel·la a la imatge

El campió juga avui al José Zorrilla contra un Valladolid que s’hi juga la vida, amb l’Espanyol atent al resultat. Xavi demana professionalitat a l’equip, però el dia de la Real la grada d’animació demanava no guanyar a Pucela

L’últim Barça-Real Sociedad va deixar moltes imatges per a l’àlbum de la temporada 2022/23. Des de l’agradable fotografia de Sergio Busquets aixecant la seva última lliga com a capità fins a la picada d’ullet de Xavi a Laporta en el torn dels parlaments recordant el ja famós “¡No estamos tan mal!”. Passadís, volta d’honor i molt confeti, i també espai per a les peticions de la grada amb altes dosis de mofa. Si avui el Barça perd a Valladolid (22 h, DAZN), hi haurà culers a qui no els sabrà gaire greu. Va quedar clar escoltant un dels càntics promoguts per la grada d’animació. El càntic “El martes en Pucela no podéis ganar” va sonar amb força a l’Spotify Camp Nou. Seqüeles encara del derbi i dels aldarulls i les tensions viscudes sobre la gespa de l’RCDE Stadium al final del partit. En aquestes últimes tres jornades de lliga que falten, en què el Barça ja no s’hi juga absolutament res, tot el que sigui perjudicar l’Espanyol en clau de classificació és benvingut per a molts culers. A alguns els és indiferent qui baixi a segona divisió, però d’altres tenen clares també les seves preferències. Fins i tot a Xavi se li va preguntar ahir en roda de premsa per aquest càntic. Va respondre amb elegància, abraçat al professionalisme i la neutralitat: “El fanatisme provoca aquestes coses i en aquest cas s’entén per la rivalitat entre el Barça i l’Espanyol. Però nosaltres sortirem a guanyar, mai sortirem a empatar o a perdre. Som el Barça i ens hi juguem el prestigi i la imatge.” “El que passa en aquestes jornades és que qui té més urgència guanya. Ens va passar contra la Real. Però repeteixo: nosaltres volem guanyar i fer un bon partit, i hi posaré el millor equip possible, que no hi hagi dubtes. No ens va agradar perdre contra la Real a casa”, va dir.

El Barça va encaixar la primera derrota al Camp Nou en tota la lliga i avui intentarà retrobar-se amb el triomf en un estadi on no perd des del 2014. Va ser per 1-0, amb un gol de Fausto Rossi. En l’última visita, el 2020, el Barça va guanyar al José Zorrilla per 0-3, amb gols de Lenglet, Braithwaite i Messi.

Kounde, retratat contra la Real en la foto del primer gol de Mikel Merino, no viatjarà a Valladolid. És baixa juntament amb Pedri i Araujo, que ja es van perdre el partit de dissabte contra l’equip d’Imanol Alguacil. Qui sí que viatja és Gavi, que torna després de complir un partit de sanció. Al Valladolid, Pezzolano tindrà la baixa per sanció d’Hongla, que va ser expulsat en l’últim duel contra el Cadis. Tampoc podrà disposar dels lesionats Anuar, Luis Pérez, Amallah i El Yamiq.

L’equip presidit per Ronaldo Nazario s’hi juga la vida, en aquestes últimes tres jornades. Actualment ocupa el tercer lloc per la cua, amb 35 punts, tants com el Getafe, i un més que l’Espanyol. Cap dels tres té rivals fàcils. L’Espanyol rep l’Atlético de Madrid i el Getafe va al Villamarín. El Valladolid ha perdut els últims cinc partits. L’última victòria va ser contra el Girona, amb gol de Monchu (1-0), fa un mes.

LA PRÈVIA

El fanatisme provoca coses així. Entenc la rivalitat entre el Barça i l’Espanyol, però a Valladolid sortirem a guanyar, mai sortim a empatar o perdre

TRES BAIXES

El Barça viatja a Valladolid sense Kounde, Araujo ni Pedri, i amb la novetat de Gavi
Hi posaré un bon equip, que no hi hagi dubtes. No ens va agradar perdre a casa contra la Real
Xavi Hernández
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)