Barça

L’inconformisme d’Aitana

UWCL. La migcampista del Barça, autora de cinc gols i set assistències en la Champions i MVP de la final del 2021, continua creixent any rere any

El 16 de maig del 2021. El Barça acaba de guanyar la seva primera Champions a Göteborg amb una exhibició davant el Chelsea. Aitana Bonmatí, jugadora formada a les categories inferiors i representant de l’ADN blaugrana, ha estat escollida MVP de la final en què ha marcat un gol. A la sala de premsa, on hi surt amb una bandera del Barça, mira la medalla enmig d’un somriure còmplice amb Lluís Cortés i li fa un petó. Està feliç i alliberada. Un any després, el 21 de maig del 2022, l’escenari canvia radicalment. L’equip ha perdut per 1-3 contra la seva bèstia negra, l’Olympique de Lió. En mitja hora, tres gols. El cop és duríssim, però Aitana recull la medalla, la mira, somriu i l’ensenya a la càmera. Era la importància del camí recorregut fins a la final, dirà temps després. Una imatge que tothom va aplaudir a les xarxes socials.

Un any i escaig després, la migcampista de Ribes, juntament amb la resta de les seves companyes, ho tornarà a intentar. I ho farà després de protagonitzar una magnífica temporada, la millor pel que fa a les xifres. Una futbolista que als seus 25 anys continua creixent. Ella mateixa ho diu: és inconformista i vol millorar la seva versió any rere any. La que ha ofert en aquest curs 2022/23 ha estat determinant. Amb un rol diferent del que va assumir el curs passat, en què estava més allunyada de l’àrea, Aitana ha tornat a trepitjar la zona perillosa. Per això ha explotat a l’hora de fer gols i assistències. “Em sento còmoda allà on pugui aportar coses a l’equip, però gaudeixo més a prop de l’àrea”, reconeixia aquesta setmana.

Incidència total

La 14 blaugrana ha firmat 17 dianes (10 en la lliga, 5 en la Champions i 2 en la supercopa), que en serien 19 si el Barça no hagués quedat eliminat de la copa de la Reina. El seu rècord són els 18 de la temporada passada. A més, ha repartit deu assistències en la lliga, set a Europa i una a la supercopa. En altres paraules, ha participat en 35 gols del Barça. Una incidència altíssima per a la col·leccionista de premis MVP, ja que n’acumula cinc en aquesta edició de la Champions. Sumar-ne un sisè, en una altra final, seria un símptoma que les coses han anat bé per al conjunt de Jonatan Giráldez en la final contra el Wolfsburg. “Tinc moltes ganes. Els dies estan passant molt lents. Hem tingut molt temps per preparar la final i no estic acostumada a tenir-ne tant abans d’un partit important. Què he de dir? Que comenci a rodar la pilota!”, explicava Aitana.

Serà la quarta final de Champions del Barça i Aitana hi ha estat en totes. Del 2019 al 2023, tots dos han crescut junts. “He millorat en moltes coses, començant per l’aspecte mental i com afronto un partit important. Abans era una novetat i anava a veure què passava, però ara ja tinc l’experiència i sé com gestionar-ho. Físicament, totes hem fet un canvi i ara estem preparades per jugar contra qui sigui i em sento bé. Encara que no sigui alta, tinc les capacitats per competir al màxim nivell”, afirmava en el media day d’aquesta setmana. Una competició especial que la migcampista gaudeix. “He gaudit totes les Champions. Són vivències úniques. L’any passat va ser especial jugar al Camp Nou i aconseguir els rècords. Aquest any, el camí ha estat diferent, però gaudeixes cada moment. Em quedo tots els anys, que em porten a ser qui soc avui.” I ella és un dels motors d’aquest Barça. Una de les peces clau de l’engranatge i que dissabte tindrà molt a dir.

LES VALORACIONS

Des de la primera final del 2019 he millorat en moltes coses, començant per l’aspecte mental i com afronto un partit important
Em sento còmoda allà on pugui aportar coses a l’equip, però gaudeixo més a prop de l’àrea
Aitana Bonmatí
jugadora del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)