Barça

Una nova oportunitat

Després de perdre a Torí fa poc més d’un any, el Barça es va proposar tornar a una final europea i avui aspira a la segona Champions contra el Wolfsburg (16 h, TV3/DAZN/La1)

Com l’any passat, Eindhoven es tenyirà de blaugrana amb prop de 8.000 aficionats per fer costat a l’equip de Jonatan Giráldez al Philips Stadion

El Barça torna a tenir una cita amb la història. Una més. I és que les blaugrana estan obstinades a ser les millors, a inscriure el seu nom a l’Olimp del futbol europeu, a omplir el museu del club de títols i a fer feliç una afició inseparable que gaudeix amb l’equip que representa l’orgull i la il·lusió del barcelonisme.

El conjunt de Jonatan Giráldez vol canviar les llàgrimes de tristesa de Torí per les de l’alegria més pura. Eindhoven és l’última parada d’un altre viatge inoblidable a la Champions i que acaba amb la quarta final de la història, la tercera consecutiva. Contra el Wolfsburg (16 h), el Barça vol aixecar la segona, que seria la primera davant de la seva gent. La pandèmia va privar les blaugrana de fer una festa encara més gran a Göteborg l’any 2021, i el 2022 va aparèixer una bèstia negra anomenada Lió per esmicolar el somni. La vida, però, dona noves oportunitats. Oportunitats que també s’han de buscar, i l’equip de Giráldez ha treballat des de llavors amb l’objectiu de plantar-se en el partit d’avui. Dit i fet. La sensació de deute que té amb el barcelonisme ha estat un estímul extra per treure les forces d’on fos, encara que les lesions colpegessin o els rivals compliquessin el camí a la final.

Ha estat un any en què el Barça ha fet un exercici d’aprenentatge i maduresa per no repetir els errors que el van condemnar a Torí. Totes les jugadores ho diuen, i el cert és que també s’ha pogut comprovar sobre la gespa, gestionant escenaris i contextos diferents per anar superant cada obstacle fins a Eindhoven.

Totes, o gairebé

Malgrat que en la convocatòria facilitada pel club hi apareixien 27 jugadores disponibles i que Giráldez va explicar que totes estaven bé, el darrer entrenament del Barça va situar un asterisc sobre una futbolista: Oshoala. La nigeriana, que es va lesionar en l’últim duel contra el Madrid CFF, va fer treball específic i no va participar en la sessió amb el grup, fet que pràcticament la descarta per a la final. En canvi, Bronze i Rolfö es van entrenar al cent per cent i apunten a la titularitat un cop superades les seves lesions. Alèxia, que només ha jugat quatre estones, no hauria d’entrar en l’onze, tot i que no es podria descartar cap sorpresa. Giráldez va reconèixer que la capitana és una opció que té en compte com a fals 9. Si la lògica es compleix i la de Mollet del Vallès és suplent, la fórmula de Geyse com a davantera centre i Mariona a l’extrem esquerre és la que guanya més força.

Al bàndol alemany, Tommy Stroot compta amb tot l’equip i, per tant, Hegering i Lattwein, que havien estat baixa en les últimes setmanes, estaran a disposició del tècnic, que podria repetir el mateix onze que va desfer-se de l’Arsenal en la tornada de les semifinals, amb Oberdorf i Roord al doble pivot, Popp a la mitja punta i Pajor com a referència en l’atac.

EL DUBTE

Asisat Oshoala no fa l’últim entrenament amb el grup i arriba molt justa a la final
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)