Remuntada èpica per regnar a Europa

UEFA Women’s Champions League.El Barça capgira un 0-2 en contra davant el Wolfsburg i aconsegueix la segona Champions de la història

El Barça és campió d’Europa. I no ho ha estat d’una forma qualsevol. La final contra el Wolfsburg ha estat una pel·lícula de 90 minuts que pocs guionistes haguessin escrit. Les alemanyes s’han disfressat de Lió per rememorar tots els fantasmes de Torí amb un 0-2 al descans, però aquest Barça que tant insistia en què havia après i havia madurat, ho ha demostrat. Li ha costat, però ho ha fet. Una segona part de bojos, especialment els primers cinc minuts, han donat la segona Champions a l’equip de Jonatan Giráldez. Patri Guijarro, en dues ocasions, i Rolfö han catapultat el Barça cap al cel d’Eindhoven davant 33.147 espectadors (3-2).

La història del 2022 s’ha tornat a repetir en la primera meitat. El primer xut a porteria ha estat del Barça, obra de Patri, quan ni s’havien disputat els primers seixanta segons. Però aquesta primera jugada ha estat un miratge. El Wolfsburg ha colpejat amb el primer gol després d’una pèrdua de Lucy Bronze a la frontal de l’àrea que Pajor no ha desaprofitat. El xut de la polonesa l’ha fregat Paños, però s’ha colat a l’escaire de la porteria blaugrana (3’). La sensació a l’estadi era d’incredulitat. Com a Torí, el rival es posava per davant a les primeres de canvi. A partir d’aquí era important veure la reacció del Barça, que aquest any s’havia mostrat més madur a Europa, però l’equip ha quedat ferit. El Wolfsburg, més intens, guanyava els duels, mentre que les de Giráldez no trobaven els espais. Quan ho feien, sobretot a través de Rolfö, les centrades a l’àrea acabaven en terra de ningú. Ha estat Irene Paredes qui ha tingut la més clara en un remat de cap a la sortida d’un córner que, incomprensiblement, ha sortit fora (13’). La reacció del Barça era a mitges: arribades a zona de tres quarts, però infinitat d’imprecisions en la passada o mala decisió en el xut. La fórmula de situar a Salma a l’extrem i Mariona en punta no ha funcionat i totes dues, com la resta de l’equip, han estat fora del partit durant la primera part. Tampoc trobava l’equip a Hansen, ben tapada i sense acabar d’atrevir-se a encarar la contrària. L’afició també s’ha refredat i ho ha fet encara més amb el 0-2 del Wolfsburg. En la segona arribada de les alemanyes, Popp ha rematat de cap completament sola una centrada de Pajor per deixar encara més tocat l’equip. La reacció de Giráldez ha estat posar a escalfar a Geyse i Alèxia. En la darrera acció de la primera part, Frohms ha negat el gol a Salma amb una cama salvadora (45’+2).

Què s’haurà dit al descans del partit és una incògnita, però el Barça ha fet un canvi de xip espectacular. Ha sortit a mossegar i a endur-se una Champions que tenia entre cella i cella. Ha estat un inici de segon temps d’autèntica bogeria. Per fi Hansen ha pogut desbordar i s’ha inventat una genialitat per desfer-se de les defenses i trobar a Patri Guijarro a la frontal de la petita, que ha retallat distàncies (48’). Era vital marcar ràpid i el Barça ho ha fet. I la cosa no ha acabat aquí. Tan sols han passat dos minuts que les blaugrana han fet el segon. La fe d’Aitana ha servit per recuperar una pilota que ella mateixa s’ha encarregat d’enviar al cor de l’àrea perquè de nou Patri, completament sola, igualés el partit enmig de la cridòria i l’eufòria del sector culer, situat al gol on el Barça ha trobat la porteria (50’). Era un altre equip, dominador, més intens, que trobava espais i que decidia millor. El més difícil, a més, ja estava fet. Després d’aquests minuts, el partit ha tornat a igualar-se. Al 68, Pajor ha protagonitzat el primer remat del Wolfsburg en el segon temps, ben blocat per Paños, que ha tornat a negar-li el gol un minut després (69’). I ha arribat el tercer del Barça. Les defenses del Wolfsburg no han sabut rebutjar l’esfèrica, Mariona ha agafat l’esfèrica a la frontal de la petita i ha arribat als peus de Rolfö que ha fet el 3-2 (70’). Vint minuts eterns al Philips Stadion, sense que passessin gaires coses, però que tenien al culer amb l’ai al cor. La cirereta final ha estat l’entrada de la capitana. Alèxia Putellas, que s’ha passat tota la segona part escalfant i celebrant com la que més els gols del seu equip, ha disputat els darrers minuts i ha pogut debutar en una Champions que també és seva.

Objectiu complert. Europa torna a ser de color blaugrana. I sí, l’afició ho ha pogut veure i gaudir en directe.