L’1x1 del Celta-Barça

Per Oriol Tortajada

TER STEGEN (63’)
EMPRENYAT
El seu desig de superar el rècord històric de porteries a zero de Liaño (Dépor) va durar 41 minuts, fins al gol de Gabri Veiga. L’iguala però no el supera. Víctima de la relaxació de l’equip en les últimes jornades un cop assolit el títol.
SERGI ROBERTO (90’)
PRUDENT
Lateral per satisfacció de Kounde. El de Reus va guardar la posició i es va incorporar poc en atac. Poc profund, igual que Marcos Alonso a l’altra banda. Als dos carrilers els va faltar verticalitat ahir a Vigo.
KOUNDE (90’)
CONFORME
Des que es va filtrar a la premsa que havia reclamat jugar com a central, aquesta ha estat la seva posició. Allà ell se sent més còmode, però com a lateral és on ha fet millors partits, coses de la vida. Complidor.
CHRISTENSEN (46’)
CORRECTOR
Enfeinat cobrint les espatlles a Marcos Alonso en el sector esquerre. Carles Pérez i Gabri Veiga van desgastar els defenses del Barça en aquella zona. No va poder evitar l’1-0. En la segona part es va quedar a la banqueta.
MARCOS ALONSO (90’)
COHIBIT
Amb Balde lesionat i Jordi Alba a casa després d’haver tancat la seva etapa al Barça, Marcos Alonso va tenir via lliure per primer cop en tot l’any per fer de lateral. Ahir, allunyat del rendiment de Balde en aquesta posició.
KESSIE (90’)
ROBUST
En línies generals al Barça li va faltar caràcter i motivació a Balaídos. Es va notar que no s’hi jugava res i el Celta, la vida. Kessie és dels pocs que van posar el peu en pilotes dividides. Pulido Santana li va anul·lar un gol per fora de joc.
ERIC (72’)
COMODÍ
Amb Busquets a Barcelona, ell va ser l’escollit per ocupar el pivot. Ho va fer durant el primer acte. En la segona part va endarrerir la posició. Pivot, central i substituït en un mateix partit. Tots els papers de l’auca. Més còmode a l’eix.
DE JONG (90’)
PRÀCTIC
El neerlandès va començar jugant al costat d’Eric i va acabar sent ell el pivot en la segona meitat, la posició de futur que molts culers reclamen malgrat que el club busca un fitxatge. Una pèrdua seva va acabar amb gol de Veiga.
RAPHINHA (63’)
TEBI
Dels tres homes d’atac titulars, segurament va ser qui més mobilitat va oferir. Voluntariós però igual de desencertat que Ferran i Lewandowski. Ivan Villar va viure tranquil sota els pals. Substituït com en el 85% dels partits, un clàssic.
LEWANDOWSKI (90’)
PITXITXI
Benzema, en el seu últim partit amb el Real Madrid, hauria d’haver fet un cabàs de gols per pispar-li el trofeu Pichichi. Només en va marcar un i de penal. El polonès no en va fer cap a Balaídos. Molt sol. Tanca la lliga amb 23 gols.
FERRAN (63’)
DISCRET
El de Foiós, Ansu i Dembélé es jugaven ser la tercera pota del trident en l’últim partit oficial del curs. Xavi va apostar per Ferran. Li va faltar gas. Apagat com la resta de socis en atac. Ben controlat per Mingueza.
GAVI (44’)
DILUÏT
Gavi és sinònim de rauxa, però fins i tot ell ahir es va deixar contagiar pel baix to general de l’equip. La seva energia inicial es va diluir.
IÑAKI PEÑA (27’)
BATUT
Castigat per Gabri Veiga quan sols feia dos minuts que era sota pals. Va entrar al minut 63 i al 65 recollia la pilota del fons de la xarxa.
DEMBÉLÉ (27’)
ASSISTENT
Seva va ser la centrada que va acabar amb l’únic gol del Barça. Bons minuts.
ANSU (27’)
ENRATXAT
Va jugar menys de trenta minuts i va marcar el seu tercer gol en dos partits. Rebel.