Barça

Xavi: “A Messi li feia molta il·lusió tornar al Barça”

Barça. En una entrevista al portal Jijantes, el tècnic va explicar com ha viscut la decisió de l’argentí d’anar a Miami i no al club blaugrana

Després de l’anunci de Leo Messi en què el mateix protagonista va comunicar que fitxaria per l’Inter de Miami i, per altra banda, la notificació del FC Barcelona en què explicava la seva versió dels fets i revelava que les dues parts treballen per fer un acte d’homenatge, faltava escoltar la veu de Xavi Hernández, que tantes vegades ha parlat d’aquest tema en rodes de premsa sense escapolir-se de cap pregunta, per repetitiva que fos. El tècnic blaugrana va oferir una entrevista ahir al portal Jijantes des de la sala museu que té a casa seva per parlar de com ha anat la temporada, què n’espera de la que ve, de l’entorn barcelonista, del planter i del seu amic Leo Messi.

“Jo noto un canvi en Leo en els últims dies o setmanes en el fet que potser ja no ho veu tan clar”, va començar dient l’entrenador culer tan bon punt el periodista Gerard Romero va obrir el meló. Xavi, que va reconèixer que la comunicació amb l’argentí és molt fluida, tal com també va manifestar el dia anterior el jugador, va assegurar que tot i no poder desvelar converses privades entre ells sí que podia afirmar que a Messi “li feia moltíssima il·lusió tornar”, però que hi ha hagut certes circumstàncies “que no han ajudat i ha decidit marxar a l’Inter de Miami”. Una decisió “personal” que “cal respectar”, i va aprofitar per demanar “més empatia”.

I és que, segons el de Terrassa, “ser Messi no pot ser fàcil”. “Ell és sempre el focus d’atenció, mai té tranquil·litat, ha de ser sempre un 10 en tot, en les declaracions, en conducta, jugant; ha de ser el millor atacant, defensant; ha de marcar la falta per l’escaire, el penal no el pot fallar... I ell explica amb naturalitat que no ho ha passat bé els darrers dos anys i és normal que no vulgui aquest tipus de pressió.” Una tensió que si hagués tornat al Camp Nou “seria un altre cop de 10 punts”, però remarca que el problema en cap cas ha estat la falta de ganes, ja que el retorn del fill pròdig “feia il·lusió a totes les parts; primer a ell, després a mi i, finalment, al club”, confessava Hernández. “De vegades, a la vida un vol una cosa i els paràmetres del voltant no sumen perquè això succeeixi i ara Leo vol una vida més tranquil·la, més familiar, però estic convençut que ens hauria anat molt bé amb ell”, va concloure.

LES REACCIONS

Messi no ho ha passat bé els darrers dos anys i és normal que no vulgui aquest tipus de pressió, que al Barça tornaria a ser de 10 punts
Ara Leo vol una vida més tranquil·la, però estic convençut que ens hauria anat molt bé amb ell
Xavi Hernández
entrenador del barça

Retorn a la feina el 10 de juliol

El primer equip s’incorporarà a la feina el 10 de juliol, dia en què els jugadors passaran les rutinàries proves mèdiques durant el matí i a la tarda tornaran a tocar gespa en el primer entrenament de la pretemporada 2023/24. Els blaugrana no s’estaran gaires dies a Barcelona, ja que el dimecres 19 posaran el rumb, per segon any consecutiu, cap als Estats Units en una gira en què s’enfrontaran al Madrid, la Juventus, l’Arsenal i el Milan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)