Barça

Desbandada a l'Arsenal seguint les passes de Cesc

Wenger obliga Cesc a ser avui en la presentació, tot i que no s'entrenarà

Nasri es nega a renovar perquè «sense títols no es pot optar a la Pilota d'Or»

El lateral Clichy té el City de destí i Van Persie amenaça de marxar

L'Arsenal inicia avui la pretemporada, que serà una de les més mogudes dels darrers anys. Arsène Wenger ha obligat finalment Cesc Fàbregas a viatjar a Londres per ser en la presentació oficial, tot i que no participarà en el primer entrenament, en espera que es resolgui el seu traspàs al Barça. L'entrenador francès dels gunners viu un calvari, ja que diversos jugadors opten per seguir les passes del migcampista d'Arenys de Mar, una desbandada que amenaça de debilitar l'equip de manera extrema.

El cas Cesc és el serial de l'estiu. La premsa anglesa ressaltava ahir que l'Arsenal no està d'acord amb el pagament inicial proposat pel Barça, inferior als 10 milions, i utilitza el fantasma del Madrid per exigir un preu final més alt. No sembla que la resolució sigui immediata, així que Wenger va exigir a Cesc que deixi el retir estival a Eivissa per ser avui amb l'equip en l'inici de la pretemporada. Malgrat tot, no s'espera que acabi suant amb els companys al London Colney.

Wenger mira d'allargar tant com pot la negociació per Cesc, ja que el traspàs es veu com un signe de debilitat i la falta de fitxatges no ajuda a compensar-ho. Així, un dels referents de l'Arsenal, Samir Nasri, ha rebutjat l'última oferta de renovació i pressiona perquè vol un canvi d'aires, amb el United de favorit, malgrat l'interès del City, el Chelsea, l'Inter i el Milan per seduir-lo. El francès i el català comparteixen el desencís i la frustració per la llarga sequera dels londinencs, sense títols en els últims sis anys. Un estil molt elogiat, de toc i amor per la capacitat tècnica, però orfe de premis. I els jugadors se'n cansen. «Ja tenim un sou alt. La prioritat és tenir una gran carrera, guanyar títols. Sense títols al sarró no pots estar en la llista de la Pilota d'Or. Vaig venir a Anglaterra a guanyar títols perquè no havia guanyat res. Tinc fam de títols. L'emoció d'aixecar un trofeu plegats és la bellesa que dóna sentit als esports d'equip.»

Wenger insistia ahir en l'esperança que la paciència amb Nasri, que va trigar a justificar les altes expectatives, hauria de servir per convèncer-lo que l'Arsenal és el millor lloc on pot estar. Però el talent francès afronta l'últim any de contracte, i l'entrenador gunner ja ha deixat clar que no repetirà l'error comès amb Flamini, que va marxar lliure al Milan el 2008.

Bendtner i Arxavin.

El cas Cesc i el cas Nasri no són els únics. Aquesta setmana s'espera que es faci oficial el traspàs de Clichy al City per 8,5 milions d'euros. Una altra baixa, la d'un lateral pel qual Wenger en estius anteriors havia lluitat contra les ofertes de gegants com ara el Madrid. Tot plegat, una desbandada que va dur Van Persie a filtrar a la premsa que si es confirmen els adéus i no hi ha grans fitxatges (tan sols Gervinho sembla lligat), també marxarà. El davanter holandès és el jugador més veterà de l'equip i està fart de no celebrar títols, alhora que la plantilla no para de rejovenir-se, amb la conseqüent falta d'experiència que passa factura en els moments decisius de la temporada.

L'estiu a l'Arsenal és mogut, amb molts jugadors pendents de marxar. El pare i agent de Nicklas Bendtner l'ofereix a tot Europa, cansat de veure'l a la banqueta, i alguna cosa semblant passa amb el rus Arxavin, massa irregular i fred per justificar els prop de 18 milions pagats al Zenit. Una desbandada que Wenger mira de frenar posant traves al traspàs dels referents, com el de Cesc al Barça. De moment, el català serà avui en la presentació de l'equip.


Nasri: «Tinc fam de títols. Aixecar un trofeu plegats és el que dóna sentit als esports d'equip»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)